Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

7+1 glamping és jurta szállás Magyarországon

3 perces olvasási idő

Mi a GLAMPING? ✨🎪 A glamúr (angol glamorous -lenyűgöző) és kemping (camping) szavak összevonásával jött létre a fullos, már-már pazar körülmények közötti kényelmes sátrazásra, illetve jurta jellegű szállásokra. Ezt tuti ki kell próbálnotok még idén! Mondom is miért!

7+1 glamping és jurta Magyarországon

Mindig is vonakodtam a többnapos sátrazástól, bár irigykedve hallgattam az általános iskolában a többiek sátrazós nyári kalandjait és szabad ég alatt töltött éjszakáit. Majd jött a fesztiválozós korszak, amiből kellemetlen élményként maradtak meg a végtelen sátorsorok a toi toi vécék árnyékában. Sátrazásról így igazi nyaralásként sokáig szó sem lehetett. Aztán találtam egy-két menő sátras fotót, hangulatvilágítással, pihe-puha paplanokkal és párnákkal, ami ötvözi a nomád szabadságérzetet és a szállodák kényelmét: ez a glamping! Megannyi klassz képet idéz: gondoljatok csak a Harry Potter könyvek varázslattal kibővített egzotikus sátraira vagy a római centuriók hajlékaira és a bennük lévő kerevetekre. Hasonlóképpen a török efendik is ilyen körülmények közt basáskodtak, miközben a katonáik mondjuk épp az egri várat ágyúzták. Vagy ott van a szafarik világa…

A magyarországi glamping leginkább a jurta szállás hagyományaira épít.

Ezek után ki ne vágyna a kényelmetlen és szűkös kempingsátrak extrább kényelmes verziójára?

7+1 glamping és jurta Magyarországon

5 kérdés, amit mindig is tudni akartál a glampingezésről

Mit jelent a glamping és milyen szálláshely típust jelöl?

A glamping (glamorous camping angol rövidítése) egy természetközeli szállás típus, ahol a hangsúly az igényességen, egyediségen valamint természetközeliségen és tudatos fogyasztáson van.

Miben más a glamping mint egy sima kemping?

A glamping kemping jellemzőkkel rendelkezik, de sokkal magasabb színvonalon képzeld el mindezt. Valahogy úgy, mint egy bohó természetközeli luxuskempinget.

Vannak Magyarországon glampingek?

A glampingezés Magyarországon jelenleg még egy új trend, ám egyre nagyobb az igény a tömegtől távoli, eldugott bohém szálláshelyekre, így évről-évre növekszik a glampingek száma belföldön is.

Mennyibe kerül a glamping? Drágább mint egy wellness szálloda?

A glamping általában nem drágább mint egy bármelyik balatoni apartman vagy egy 3-4 csillagos wellness szálloda. Szinten minden pénztárcához és kategóriához van egy tippünk a Szallas.hu-n.

Hol van glamping belföldön?

A Dunakanyarban, a Balatonon, Orfűn, Szálkán, Ruzsatanyán is találsz glamping szállást. Az alábbi cikkben gyűjtöttük össze nektek a legjobb magyarországi glamping és jurta szállásokat >>

7+1 magyarországi glamping és jurta szállás

Indiai sátor hangulat: Irány a DunaGlamping Dunabogdány

A Dunakanyarban egy botanikus kertben bújik meg a DunaGlamping, ahol 40 éves hatalmas fák adják a nyári meleg elleni védelmet. Igazi zöld oázis: cserjék, évelők és virágzó hagymások ezrei nyílnak tavasszal, hogy táplálékot adjanak a földből előbújó vadméheknek. A kert madárbarát minősítéssel bír: itt költ a csuszka, az énekes rigó, a széncinege és a feketerigó,de gyakori vendég a mókus is.

Dunaglamping - romantikus glamping szállás a Dunakanyarban

A DunaGlamping egy igazi romantikus, természetközeli, energia és víztakarékos szálláshely, ahol kipihenheted a város zaját, kifejezetten vega és vegán barát szálláshely!

A területen kettő különnyíló két fős glamping sátor található, amelyek stílusos keleti utazások hangulatát idézik: Travel to India és Travel to Persia. A sátrak különálló de közösen használható zuhanyzóval, WC-vel és teljesen felszerelt igényes konyhával. 

Indiai utazások hangulatát idéző glamping szállás
Indiai utazások hangulatát idéző glamping sátor

A sátrak mögött a hatalmas kertben kettő tó is található, amely otthont ad a vízisiklónak, erdei és barna varangy békáknak, így aki tart tőlük, készüljön a sikamlós kalandokra!

A vendégeknek ezt szerették leginkább a glamping szálláson:

„Tetszett nagyon a természet tudatos megoldás, és a sátorházak romantikus kikapcsolodást nyújtottak.”

Megnézem a glamping szállást >>

A környék bőven kínál látnivalókat és programlehetőségeket a DunaGlamping vendégeinek. A közelben fekszik a dunakanyar legszebb homokos strandja, a Kioroszi szigetcsúcs strand, ahol van strandröplabda, kenu kölcsönzés, éttermek, pizzériák, pisztrángozó,pékség és kávézó, fagyizó is.

Visegrádi kirándulás

Közel van Esztergom, Szentendre, Nagymaros és Leányfalu is, ahol szintén akad strandolási lehetőség. Remek túrákat szervezhettek az Áprily kanyonon keresztül Visegrádra, ahol pedig canopy és bobpálya is található.

Glamping kilátással a Balatonra: Jurta Hotel Balatongyörök

Bámulatos balatoni panoráma tárul elétek, ha a 9 jurtaszállás egyikét kiveszitek. A kétszemélyes, fürdőszobás jurtákban igazán elvonulhattok a világ elől.

glamping jurta
Jurta Hotel Balatongyörök

Szafari hangulat extrákkal: Szálka Glamping

A „szekszárdi szavanna” déli részén Szekszárdtól 12 km-re, Szálka
falu határában fekszik a két nagy részből álló szálkai tó és a Szálka Glamping. Afrikai szafarik hangulatát idézik a terpszínű sátrak, szinte már csak a majomkenyérfák és az oroszlánok hiányoznak a horizontról.

Szálka glamping - kemping luxuskivitelben
Szálka glamping – háttérben a „szekszárdi szavanna”

Nomád körülményekről azonban szó sincs, ez egy kemping luxuskivitelben! Az igényesen berendezett 6 fős családi sátrakban 3 hálótéren osztozhattok, szúnyoghálóval borított baldachinos ágyak, saját zuhanyzó és jól felszerelt konyha is található a bungallókban.

Szálka glamping - kemping luxuskivitelben
Szálka Glamping – full extrás sátrak belülről

A Szálka glamping wellness élményeiről a dézsafürdő, napozóterasz és a 15 fő befogadására alkalmas szauna gondoskodik.

A tóparton a zavartalan strandolás és horgászat mellett, lehetőség van vízibiciklivel, csónakkal, kajakkal vagy akár SUP-pal a tó egy részét bejárni. Kerékpár bérlésre is lehetőség van, hiszen számos kerékpártúra útvonal is található a környéken. Igazi felfedezőknek és aktív kikapcsolódásra vágyóknak ajánljuk ezt a szálkai expedíciót!

Megnézem a glamping szállást >>

Szálka glamping - kemping luxuskivitelben
Szálka Glamping – kemping luxuskivitelben

A sámánok is itt pihennének: Jurta Szállás Dobogókő

Egész évben üzemel ez a jurtaszállás. Hat, egyenként nyolcfős jurtát vehettek ki a 700 méter magas Dobogókő árnyas erdőiben. A nomád szálláson különleges természeti energia vesz körbe – úgy tartják, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján dobog a Föld szíve, aki ide eljön, az feltöltődik gyógyító energiával. A környék ideális túrázásra, bringázásra és a Dunakanyar sincs messze.

glamping jurta
Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

Andalúz lovak és La Cajiba: Kerca BioFarm Kercaszomor

Zala és Vas megye határán, az Őrségi Nemzeti Park területén bújik meg Kercaszomor, ahol egy 10 hektáros lovasbirtokon, ahol különleges andalúz pacik mellett szállhattok meg. A Farmon többféle szállás típus is megtalálható a lombháztól kezdve a La Cajibanak keresztelt glamping házakig.

Glamping faházak a KerCa Biofarmon
Andalúz hangulat a glamping cajibákban

A 4 különálló házban összesen 25 fő fér el, így barátokkal is indulhattok egy glamping karavánra. A házakban felszerelt konyhát találtok, a birtokon közös úszómedence van. A bájos cirkuszkocsi pedig mindent visz!

Glamping karavánkocsi - különleges szállás
Különleges karavánkocsi a Kerca BioFarmon Kercaszomoron
Kerca BioFarm Kercaszomor

Glamping vízparton: OrfűFitt Jurtatábor Orfű

A dél-dunántúli Orfűn a sátorhelyek mellett 9, ötágyas jurtából foglalhattok. „Minden jurta fa padlós, szőnyegekkel borított, ágyakkal, asztalkákkal, kisszékekkel és szekrénnyel felszereltek, világítással, elektromos csatlakozással ellátott” – tudjuk meg az üzemeltetőktől.

glamping jurta
OrfűFitt Jurtatábor Orfű

Romantikus pihenés mesés Superior jurtában, Ruzsatanyán: Hello Homoki Lodge!

A Dél-Alföld varázsét élvezhetitek egy régi paraszti épületegyüttesben, melyet egy minden igényt kielégítő boutique hotellé alakítottak át, vagy 7, egyedileg kialakított, a nomád magyar törzsek életét szimbolizáló jurtában.

Honfoglalós sátrazás: Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

Aligha lehetne történelmibb helyet találni magyarországi jurtaszállás esetében, mint a honfoglalás tematikájú kiállításnak is otthont adó Ópusztaszer. Összesen 42 vendég fér el itt hét jurtában.

glamping jurta
Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

Glamping négy keréken: Karaván Vendégház Tahitótfalu

A sornak itt nincs vége! Tavasztól októberig foglalható, a Tahitótfaluban található Karaván vendégház, amelynek kertjében egy cirkuszi kocsi áll. A két szállás mindegyike 4-4 személy elszállásolására alkalmas és külön-külön, valamint együtt is kivehető. Kipróbálnád?
A környéken kirándulási, strandolási, lovaglási, kenuzási lehetőségek vannak, biciklisták közkedvelt útvonala. A közeli Leányfalun termálfürdő található. Visegrád és Szentendre is egy kellemes időtöltést jelent kicsik és nagyok számára egyaránt.

Glamping Magyarországon tengerparti hangulattal: Luxury Beach Caravan Győr

Győr belvárosától nem messze foglalható ez a lakókocsi apartman. A folyóparton álló légkondicionált négykerekű bungallóban 2 fő szállhat meg, igény esetén pótágyazható. Igazi tengerparti, vitorlázós hangulat várja az ide látogatókat. A glamping szállás előkertjében adott a grillezési lehetőség, a szállás saját stéggel rendelkezik, így horgászásra is alkalmas.

Glamping szállás tengerparti hangulattal: Luxury Beach Caravan Győr

Családoknak is ideális glamping az Őrség kapujában: Tőzike Jurta Zalalövő

Zalalövőn, az Őrség kapujában, a Borostyán-tó közvetlen közelében várja vendégeit a Tőzike Jurta. Az egyedi hangulatú szálláshely, 2020-ban teljesen megújult, így ma már összkomfortos és klimatizált helységekben élvezhetjük a nem mindennapi szállás élményt. vált. A jurtában leválasztott fürdőszoba, wc, valamint egy légtéren belül nappali- konyha-étkező és háló is helyet kapott. A konyha minden alapigény kielégítésére alkalmas felszerelést tartalmaz, így a saját udvaron történő bográcsozásra vagy akár szalonnasütésre is van lehetőség. Ha pedig rosszabbra fordulna az idő, a jurtákhoz tartozó fedett teraszokon azt is kényelmesen átvészelhetjük. Jó időben a közeli Borostyán tó rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál, a strandolástól kezdve a horgászaton át, vízibicikli, kenu bérlés, kutyás strand, strandröplabda és túrázás várja az ideérkezőket.

Tőzike Jurta Zalalövő

+1 tipp az öko szállást keresőknek kemping hangulattal: Bio Apartman Üröm

Hatfős apartmant foglalhattok a Budapest közeli Ürömön, ahol minden természetes, minden bio. A 22 négyzetméteres, galériás szálláshoz tartozó zöld udvart szabadon használhatjátok; van itt szauna, bio fürdőtó.


Szállás távol a tömegtől a zsúfolt wellness helyett…Na sikerült meggyőznünk? Ha szeretnétek máshogy és máshol megszállni, mint a szállodák jól ismert világában, a magyarországi glampingek, jurta szállások kínálata nektek szól!

Még több hazai szálláshely a szallas.hu oldalán >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
40%
Imádom
Imádom
20%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
40%