Kastélyok és várakCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Ahol a falak mesélni tudnak… – Kastélyok Nyitott Hétvégéje

1 perces olvasási idő
Apponyi Kiskastély Medina ****

Idén október 5. és 7. között Te is részese lehetsz a történelemnek és megtapasztalhatod, milyen lehetett egy igazi kastélyban élni!

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésében kerül megrendezésre 2018. október 5-7. között a „Kastélyok Nyitott Hétvégéje”, amelynek keretében bárki betérhet látogatóként ezekbe az épületekbe és a házbemutatón díjtalanul vehet részt.

Válogatás a programok közül

Apponyi Kiskastély natur minihotel – Medina

Apponyi Kiskastély, Medina

Október 6-án és 7-én (szombat-vasárnap) 12.00-17.00 óra között a látogatóknak van lehetősége sétálni a Kastély parkjában, illetve egy házi szörp kíséretében a Pajtaéttermet és az itt található veteránautókat megcsodálni.

Elbújva a világ zajától: a meghitt, családi hotel szemet-lelket gyönyörködtető időutazás egy békés világba. Mindössze hét, különböző stílusú szoba és sok-sok földi jó várja Önt. Természetvédelmi területre tekintő elbűvölő, 3 hektáros parkunk szinte a Sióig fut.

További részletek >>

Forgách Kastély – Mándok

Forgách Kastély Hotel Mándok *****

Október 5-én, 6-án és 7-én 10 órától van lehetőség a látogatóknak részt venni a kastélytúrán, ahol frissítő limonádét kínálna a vendégeknek. Kérünk mindenkit, hogy aki részt szeretne venni a Kastélytúrán, regisztráljon a Forgách Kastélynál: info@forgachkastely.hu.

„Minden örömöm Mekkája” – írja a mándoki Forgách-kastélyban töltött napjaira visszaemlékezve Czóbel Minka költőnő a 19. század végén. Mándok Magyarország északkeleti szélén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye peremén fekszik. A Forgách Kastély 1750 körül épült, több mint kétszáz ötven éves múlttal rendelkezik. Az impozáns megjelenésű kastély késő barokk stílusban készült el, a kor divatos irányzatai szerint igényes homlokzati kialakítással, később eklektikus stílusban átformálták.

Szívesen aludnál egy ötcsillagos kastélyszállóban? >>

Prónay-kastély – Alsópetény

Prónay-kastély, Alsópetény

A Kastélyok Nyitott Hétvégéjén a Prónay-kastély rendezvényre foglalt, de így is látogatható, az alábbi időpontokban: október 5-én 16 órakor, október 7-én 14 órakor. A kastélyséta tartalmazza az idegenvezetést és egy frissítő házi levendula szörpöt.

A Prónay-kastély Budapesthez közel, a 40 km-re fekvő Alsópetény főutcájában, a templomdombbal átellenben található. A kastély 24 db kétágyas fürdőszobás szobával, és 4 lakosztállyal rendelkezik. A Fürdőház szolgáltatásai – 5×10 m-es beltéri, ellenáramoltatós úszómedence, jakuzzi, szauna, gőzkabin és sókamra, nyugány – igazi felüdülést, wellness élményt nyújtanak a XVIII. századi környezetben.

Szállásfoglalás a Prónay-kastélyba >>

Szidónia Kastélyszálloda – Röjtökmuzsaj

Szidónia Kastélyszálloda, Röjtökmuzsaj

Október 6-án 15 órától (sajnos a többi napokon zártkörű rendezvény miatt a kastély nem látogatható) van lehetőség a kastélyt és a kastélykertet látogatni, a házigazdák Szidónia ásványvízzel, házi kekszekkel és limonádéval kedveskednek a vendégeknek.

Aki felkeresi a Szidónia Kastélyszállodát egy lassan feledésbe merülő korszak különleges világával találkozhat. A romantikus kastély- szállóban, Röjtökmuzsaj „röjtökén” megérezheti a régi idők hangulatát, de élvezheti a jelen kor kényelmét is. Kényeztesd magad a Szidónia Kastélyszállodában Soprontól mindössze 20 km-re, a wellness, a pihenés, a konferenciák és rendezvények különleges világában.

Foglalj szállást a Szidónia Kastélyszállodába >>

Luby Interaktív Kastélymúzeum, Pálmaház és Antik Rózsák Kertje – Nagyar

A Kastélymúzeum október 5-én, 6-án és 7-én is fogadja a látogatókat, reggel 9 órától egészen este 19 óráig, és a látogatók egy ajándék köszöntő ital kíséretében csodálhatják meg a zenélő rózsakertet, vagy a Pálmaházat. Az étteremben étkezők a Kastélyok Nyitott Hétvégéjére hivatkozva 10% kedvezményt vehetnek igénybe.

Kis Túr apartman, Túristvándi

Szálláshely a közelben: Kis Túr Apartman – Túristvándi

 

 

 

 

 

 

 

(forrás: nyitotthetvege.kastelyszallodak.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%