Budapest és környékeCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

5 tuti kirándulóhely Pest megye hegységeiben

1 perces olvasási idő

Budapest szerencsés, hogy hegyek, dombok veszik körül, amiknek a teljes bejárásához némi túlzással talán egy élet is kevés. Ha még nem tettétek, kezdjétek el a legszebb kirándulóhelyek valamelyikét felfedezni Pest megye területén!

Budapest környékén ott van a Budai-hegység, a Pilis-Visegrádi-hegység, a Naszály és a Gödöllői-dombság. Rengeteg csodálatos Pest megyei kirándulóhely található e tájakon. Ha több napra terveznétek, szállást és egyéb programokat is fogtok találni. Mi most mindenesetre kiválaszottunk 5 helyszínt. Egy vízi, három gyalogos és egy gyalogos/kerékpáros Pest megyei kirándulóhellyel szeretnénk feldobni az augusztusotokat!

Ez az egyik legszebb őszi túraútvonal a Pilisben

5 kirándulóhely Pest megye területén

Evezés a Római-parton

Bár a budapesti Római-partot itt-ott alaposan helybenhagyták, megmaradt még néhány, békeidőket idéző csónakház. Némelyikükben bérelhettek kajakot, kenut. Én északi irányba szoktam elindulni. Először az Egyfás-szigetnél állok meg. Egy környéken élő művész szerint ez fa szerepel a régi papír tízforintoson. Igen, volt ilyen, amikor én még gyerek voltam. De a fában nem lennék biztos. Mindenesetre itt tudtok egy jót fürödni a Dunában. Az evezéstől, fürdéstől megéhezve evezzetek át a Lupa-szigetre és látogassátok meg Sanyi Bácsi Büféjét, majd élvezzétek a sziget különös, múltból ottragadt hangulatát!

Közeli szálláshelyeket itt találtok >>

kirándulóhelyek pest megye
Római parti életkép

Csergezán Pál kilátó, Nagy-Kopasz

Egyik kedvenc magaslatom a Budai-hegységben. Sőt, a Nagy-Kopasz a Budai-hegység legmagasabb pontja 559 méterrel, amit mintegy 20 méterrel megfejel a Csergezán kilátó. Nagykovácsiból egy gyerekek számára is könnyen teljesíthető túrával éritek el a kilátót. De ki volt Csergezán Pál? Fent, a kilátónál meg fogjátok ezt is tudni!

kirándulóhelyek pest megye

Ha esetleg nagykovácsi szállást kerestek, azt is találtok: Design Apartment Nagykovácsi.

Design Apartment Nagykovácsi

Holdvilág-árok, Pomáz

A Holdvilág-árok a Pilis-hegység igen vadregényes, két kilométeres patakmedre, ahol hidakon és falépcsőkön vezet az út az „ismeretlenbe”. Azonban esős időszakban érdemes előre tájékozódni a járhatóságról, mivel a patakmeder ilyenkor meg tud telni vízzel.

A közeli Szentendrén szállást is tudtok foglalni >>

kirándulóhelyek pest megye
Az árok

Pisztrángos túra, Visegrádi-hegység

Az volt egy kitűnő ötlet, amikor hivatalosan is kijelölték az erdőgazdasági utakat a hegyi bringások számára. A bölcs döntés egyik eredménye a szentendrei Skanzentől induló Pisztrángos túra. Egy irányba kb. 24 kilométer összesen 620 méter szintkülönbséggel, bámulatos tájon. Ha leértek Visegrádra, a túra nevéhez méltón ne felejtsetek el bekebelezni egy pisztrángot, hogy visszafelé is bírjátok a távot.

Döntsétek el, hogy Visegrádon vagy Szentendrén szálltok meg!

kirándulóhelyek pest megye
A kép illusztráció

Gyadai Tanösvény

A Vác fölött magasodó Naszály-hegy északi oldalán találjátok a Gyadai Tanösvényt. Katalinpusztai kirándulóközpont a hat kilométetes tanösvény kiindulópontja. Az ösvény függőhidakkal, mocsáron átvezető pallókkal kanyarog. 13 állomást találtok, ahol a Lósi-patak völgyének élővilágával ismerkedhettek. Ha nem elég a gyaloglásból és bírjátok, érdemes bevállalni a Naszály csúcsát és a kilátóból ámulni a váci kilátás fölött.

kirándulóhelyek pest megye
Az ott, a napkeltében a Naszály

De ha a gyerkőcök már nem bírnák, menjetek át a közeli nőtincsi Seholsziget Élményparkba, ahol még 20% kedvezményt is kaptok, ha a Szallas.hu-n foglaltok szállást, például egy váci vendégházat.

Mondhatnám, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa, de remélem, hogy kedvet kaptok a „jéghegy” víz alatti részének felfedezésére is. Vagyis hajrá Pest megyei kirándulóhelyek! >> 

(fotó: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%