Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben – 11 különleges szálláshely

2 perces olvasási idő

Vágyódsz a mesés Afrikába vagy vonz a varázslatos Kelet hívószava? Szerencsére repülőjegyre sem kell költened, ha megfogadod a tippünket és ellátogatsz azokba a belföldi hotelekbe, ahol garantáltan megízlelheted a külföldi nyaralás élményét. Íme 11 különleges szálláshely.

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben

1. A Távol-leleti kalandok: Oxigén Hotel Family & Spa**** +superior

Egy igazán különleges hangulatú szállodáról álmodozol, ahol megízlelheted a Távol-Kelet varázsát, de mégis a kifinomult elegancia dominál? Akkor neked találták ki a Noszvajon épült Oxigén Hotel Family & Spa****+superiort, ahol a hívogató szobákat meleg színekkel bélelték ki, a faerezetes bútorok pedig a természet nyugalmával töltik meg a helységeket. 

Az ízlésesen kialakított ZEN Spa wellness részleg Japán titokzatos világát idézi meg, ahol garantáltan testi és lelki megújulásban lehet részed. A 20 méter hosszú medence oldalán lágyan hull alá a víz, úszás közben pedig a ZEN Gardenre nyílik csodálatos kilátás. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Oxigén Hotel Family & Spa**** +superior

A hagyományos szaunák (finn, infraszauna és gőzkabin) mellett a hotel egyik különlegessége, hogy a gyerekek is átélhetik a szaunázás élményét az alacsonyabb hőmérsékletű aromakabinban.

Érdemes kipróbálni a ZEN Spa testkezelések széles palettáját is, ahol a test-lélek-szellem szentháromságát tartják szem előtt. Amennyiben szeretsz teát szürcsölgetni, akkor ajánljuk, hogy vegyél részt egy japán teakóstoláson, ahol a kellemes pillanatból valóságos élményt varázsolnak. 

Ebben a különleges szállodában komolyan veszik a lelki feltöltődést is – a ZEN meditáció segítségével végre lelassíthatod az elméd és száműzheted az életedből a stresszt. Kedvet kaptál? Akkor vidd magaddal a párodat vagy az egész családot!  

A szállás linkjét itt találod >>

2. A Magyar Toszkána: Liszkay Borkúria

Szerencsére több lehetőséged van, ha szeretnél mediterrán hangulatba kerülni itthon, de az egyik legjobb választás minden kétséget kizáróan Liszkay Borkúria, mely a Káli medence csodálatosan szép táján, Monoszlón fekszik. A hotelt szőlőtőkék végtelen sora fogja közre, a kültéri, feszített víztükrű medencéből pedig pazar kilátás nyílik a Toszkánát idéző környékre. 

A kényelmet és otthonosságot sugárzó szobákban átadhatod magad a csendnek, a nyugalomnak és igazi feltöltődésben lehet részed. A gondtalan pihenésedet itt biztosan nem fogja gyermekzsivaj sem megzavarni, mert a szálloda felnőttbarát, így 14 éves kor alatt nem fogad látogatókat. 

A hamisítatlan olasz hangulatot a szálloda éttermében felszolgált kitűnő mediterrán ételek fokozzák tovább, így a gasztrokalandra vadászók is megtalálják számításukat a Liszkay birtokon. 

A hegy levélt is megkóstolhatják azok, akik itt foglalnak szállást, ugyanis a 350 éves borospincében különlegesebbnél különlegesebb palackok sorakoznak. Igyál egy mennyei Cabernet Sauvignont, egy Merlot vagy egy Pinot Noirt és sziesztázz olasz mintára te is!  

A csodálatos környéket is érdemes felfedezni: természetjáróknak a közeli Badacsonytomajon található a Folly-arborétumot és az Európában is egyedülálló Hegyestű geológiai bemutatóhely felkeresését javasoljuk, de érdemes megnézni a Szentbékállai Kőtengert is. 

3. Egy hotel, több ország: Janus Boutique Hotel & Spa****

Ezen a szálláshelyen igazi földkörüli utazásra indulhatsz, mivel a siófoki Janus Boutique Hotel & Spa****-ban nincs két egyforma szoba: látogass el bátran a spirituális Indiába, a titokzatos Japánba vagy fedezd fel a bohém Mexikót és a párizsi stílust! 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Janus Boutique Hotel & Spa****

Amennyiben érzékeny a bőröd, az egyiptomi hangulatú Kleopátra spában található medencét még jobban fogod kedvelni: ugyanis egy speciális tisztítási technikának hála a víz klórmentes. Teszteld le Cézár pezsgőfürdőjét és a relaxáláshoz kitűnően passzoló illatosított, valamint párásított aroma kamrát is!

A hotelben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség, így két láblógatás között akár a Balaton partot is felfedezheted. A szálláshelyet nem csupán romantikus kiruccanásokra ajánljuk, hanem családosoknak is, ugyanis a baba- és gyermekbarát hotelben 14 éves korig nem kell fizetni az éjszakákért.

A szállás linkjét itt találod >>

4. Mesebeli kalandok nyomában: Demjén Piramis Fürdő és Üdülőpark

A Heves megyében található Demjénben átléphetsz a fantázia birodalmába, melyet nem csupán a gyerkőcök, de te is biztosan élvezni fogsz. A tematikus, ám családbarát hotelben beköltözhettek Aprajafalva gombaházaiba, Jancsi és Juliska mézeskalácsházába vagy a Végvár vitézeinek hajlékába. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Demjén Piramis Fürdő és Üdülőpark

A parkban található játszótéren az apróságok köthetik le a fölös energiáikat, nyári estéken pedig hangulatos sütögetésre is lehetőség nyílik. 

A szálláshely egyik legkülönlegesebb helyszíne a termálvizes medencéket rejtő Piramis fürdő, ahol az egyiptomi mozaikcsempék között ringatózhatsz a gyógyító hullámokon.

A szállás linkjét itt találod >>

5. Megérint a provence-i hangulat: Káli Home Boutique Villa

A Balaton-felvidék ámulatba ejtően szép vidékén, Kővágóörsön valódi francia tájak elevenednek meg, ha belépünk a Káli Home Boutique Villa kapuján.

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Káli Home Boutique Villa

A szálláshely télen és nyáron is tartogat különleges pillanatokat: a hűvösebb időben igazi romantikus hangulatot teremtve rejtőzhetsz el a világ elől azzal, akivel szeretnél, a balzsamos levegőjű nyári hónapokban pedig a hangulatos teraszon szívhatod magadba az igéző provence-i hangulatot. 

A szállás linkjét itt találod >>

6. Franciás életérzés Tihanyban: a Katerina Vendégház

A Balatonba nyúló Tihanyi-félsziget hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Ezen a festői tájon helyezkedik el a Katerina Vendégház, mely hamisítatlan francia életérzéssel várja a látogatóit. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Katerina Vendégház

Reggelizzetek a csodaszép kertben, csodáljátok meg a fantasztikus panorámát a Belső-tóra és adjátok át magatokat a felhőtlen kikapcsolódás örömeinek! Az édesszájúaknak remek hír lehet, hogy a Levendula Kézműves fagylaltozó alig 200 méterre található.

A szállás linkjét itt találod >>

7. Dallamos francia sanzonok: Kemencésház Apartman

A Káli-medencében, Kővágóörsön épült Kemencésház Apartmanban a francia sanzonok dallamai csenghetnek a füledben. A meseszép falu központjában elhelyezkedő egykori parasztházat mindenkinek bátran ajánljuk, akik szeretnének egy kis nyugalmat csempészni a rohanó hétköznapokba. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Kemencésház Apartman

Ha gasztroélményekre vágysz, akkor érdemes felkeresni a közelben található Káli éttermet is, melyet illatozó levendulák szegélyeznek. Hörpints fel pár kortyot a finom borok közül is a tökéletes francia életérzésért!

A szállás linkjét itt találod >>

8. Francia kifinomultság a Miniúr Udvarházban

Az Északi-középhegység rejtett ékszerdoboza a Nógrád megyében lévő Felsőpetény, ahol a Miniúr Udvarház található. A francia kifinomultságot és stílusjegyeket magán viselő szálláshelyen festői környezetben pihenhetsz akár a pároddal, akár a gyerekekkel együtt. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Miniúr Udvarház

Fedezzétek fel együtt egy kiadós túrázással a csodálatos környéket vagy vegyetek részt egy különleges sörkóstolón a helyszínen!

A szállás linkjét itt találod >>

9. Szinkronban a természettel: Butik Design Rooms

Utoljára egy igazi Jolly Joker szálláshelyet hagytunk, ahol nem országokba, hanem a természet sokszínű világába nyerhetsz bepillantást. A Tisza-tó mellett fekvő Abádszalókon helyezkedik el a Butik Design Rooms, ahol tűz, víz, jég, tölgy, madár és csónak szoba közül választhatsz. 

Külföldi nyaralás, hazai hotelekben
Butik Design Rooms

A hotel impozáns kertjében megmártózhatsz a fűthető, 14 méter hosszú medencében, ahol olyan élményelemek gondoskodnak a luxus érzetről, mint a nyakzuhany, a fényterápia vagy a masszázsfúvókák. A szaunázás szerelmeseinek sem kell csalódniuk, mivel a beltéri finn szaunában az egészséges izzadást is ki lehet pipálni. 

Amennyiben kimozdulnál, a környéken számtalan kikapcsolódási lehetőség vár a horgászattól a vadlesésig. 

A szállás linkjét itt találod >>

10. Még több hazai hotelt és vendégházat találsz a szallas.hu oldalán. Érdemes körülnézni! >>

+1

(fotók: szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%