Hegyek-völgyekBalcsiCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig

1 perces olvasási idő

Ha kirándulást tervezünk a Balaton-felvidékre, legtöbbünknek a Káli-medence, a Tihanyi-félsziget vagy a tóparton sorakozó városkák, falvak felfedezése jut eszébe. Érdemes azonban felvenni listánkra a Nivegy-völgyet is, mely Óbudavár, Balatoncsicsó, Szentjakabfa, Szentantalfa, Tagyon és Zánka településeket öleli fel. Most bemutatjuk nektek a Nivegy-völgy legszebb látnivalóit.

Tippek erdei kirándulásokhoz a Nivegy-völgyben

A Nivegy-völgy méretéhez képest bővelkedik vadregényes helyekben, melyeket feltétlenül érdemes felkeresni, hisz olyan élményekben lehet részünk, melyeket sosem felejtünk el. Balatoncsicsó közelében az Ároktői templomrom, Szentjakabfa mellett pedig a Herendi templomrom bújik meg a sűrűben. Ha a völgy erdeiben barangolunk és szerencsések vagyunk, még őzeket és vaddisznókat is megpillanthatunk. 

Még több látnivaló a Nivegy-völgyben

1. Szent Balázs templomrom – Szentantalfa

A Szent Balázs – templom építése valószínűleg az 1100-as évekre tehető, a következő századok során tovább bővítették. Egykori nagyságára emlékeztetnek a megkapó szépségű romok, melyek minden szeglete csodás fotótéma és látnivaló Szentantalfa közelében. 

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig
Szent Balázs templomrom

Szállásajánlatunk Szentantalfán: Dobosi Pincészet és Vendégház Szentantalfa

A szentantalfai Dobosi Pincészet már a XVIII. század óta működik családi vállalkozásként, melyet kitűnően kiegészít a mai korban létesített Vendégház is. A szép, modern szobákban tökéletes szállást találnak a Nivegy-völgyben családok, párok, egyéni utazók egyaránt, akik még a vendéglátók bioborait, szőlőleveit is megkóstolhatják. 

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig
Dobosi Pincészet és Vendégház Szentantalfa

2. Gyógynövény-völgy Látogató és Oktatóközpont – Zánka

Ha ellátogatsz a zánkai Gyógynövényvölgybe, nemcsak a Balaton-felvidéken élő több száz gyógynövény közt sétálhatsz, de bepillantást nyerhetsz felhasználásukba is. A Gyógynövényvölgy az egyik legkülönlegesebb szabadtéri program a Nivegy-völgyben.

Gyógynövény-völgy Látogató és Oktatóközpont Zánkán

Ha a környéken szeretnél megszállni, itt foglalj: Zsóka Fogadója Vendégház Szentantalfa

Télen kandalló mellett melegedhetsz, nyáron csobbanhatsz a szuper medencében a Zsóka Fogadója Vendégházban Szentantalfán. A bababarát Nivegy-völgyi szálláshelyen kitűnő konyha is működik, amely szintén messze földön híres. 

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig
Zsóka Fogadója Vendégház Szentantalfa

3. Kossuth-kilátó – Mencshely

Mencshely és Dörgicse között található a 400 méter magasságú Halom-hegy, ennek tetején áll a Kossuth-kilátó. Ha gyerekekkel szeretnéd megközelíteni, az ide vezető tanösvény a legjobb választás. 

Kossuth-kilátó, Mencshely

Otthonos szálláshely a közelben: Napórásház Vendégház Mencshely

Önálló kiadó szálláshely a Nivegy-völgyben a Napórásház Vendégház Mencshely, amely tökéletes választás, ha nagyobb társasággal szeretnétek itt pihenni. Az óriási zöld kert, a függőágyak és a kényelmes falusi bútorok mind garantálják a feledhetetlen nyaralást. 

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig
Napórásház Vendégház Mencshely

4. Hegyestű Geológiai Bemutatóhely – Monoszló

Egy 8 millió éves bazaltvulkánon végzett bányászati munkálatok nyomán keletkezett a 337 méter magas Hegyestű, mely az egyik legkülönlegesebb természeti látványossága a Balaton-felvidéken. A sokszögű oszlopokból álló sziklaképződmény tetején kilátópont vár, ahonnan mesés panorámában gyönyörködhetünk. 

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! – Látnivalók Óbudavártól Zánkáig
Hegyestű

Monoszlón ezt a szálláshelyet válaszd: Kiskúti Vendégház Monoszló

Barátságos és hívogató hangulatú szálláshely a Nivegy-völgy közelében a Kiskúti Vendégház Monoszló, mely akár 10 vendéget is tud fogadni egyidejűleg. Ha tágas és kényelmes szállást kerestek szép zöld környezetben, ezt válasszátok.

Kiskúti Vendégház Monoszló

+1 Nyári program Szentantalfán: Szent Balázs-hegyi Levendulás – Szedd magad – Szentantalfa

Ha júniusban a Nivegy-völgybe visz az utad, ne hagyd ki a Szent Balázs-hegyi levendulaszüretet. Laszip Tamás saját birtoka mellé telepített egy hatalmas levendulaültetvényt, melyet a nagyközönség is felkereshet. Szüret után érdemes betérni egy közeli borászatba, levendulafröccsöt kóstolni. 

Szent Balázs-hegyi Levendulás

Ha már tervezgeted következő utazásodat a Balaton északi partjára, a látnivalók listájára írd fel a Nivegy-völgyet is. A tökéletes szálláshelyet foglald le a szállás.hu oldalán vagy új applikációnkban >>

(fotók: szallas.hu, instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%