CsobbanóhelyekBalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén

2 perces olvasási idő

Nyaralás Hévízen? Miért is ne? Ha téged is megigéz a tavirózsák látványa és aktív nyári élményekre szomjazol, akkor a Balaton nyugati csücskét pont neked találták ki!

De hogy ne vágj neki vakon a kiruccanásnak, most segítünk neked összeállítani a tökéletes hévízi útitervet. Lássunk is hozzá!

Földön, vízen, levegőben: aktív nyaralás Hévízen és környékén

Egy csodató, aminek nincs párja a világon

Gondoltad volna, hogy a Hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava? Ódákat lehetne zengeni arról, hogy mekkora élmény elmerülni a vízben hóhullás idején, de ha különleges csobbanásra vágysz, nyáron is teszteld le a gyógyvizet!

Tipp: A Festetics Fürdőház wellnessrészlegét se hagyd ki! Gyerekpancsoló, élményelemes medence és szauna is található benne.

5*-os balatoni strandok, kőhajításnyira Hévíztől

Mindenesetre azt le kell szögezni, hogy a hévízi fürdőzés nem egyenlő a balatoni strandélménnyel. Előbbi inkább a nyugi-faktorra fókuszál, a Balcsi pedig – hát ott minden a pezsgésről szól. Ezért olyan jó Hévízen nyaralni: egyik nap még a békés kikapcsolódásnak adod át magad, másnap meg már a magyar tenger legklasszabb strandjain hódítod a hullámokat. Ez ám az élet! 

Maxold ki a vízi kalandokat a környék legjobb élményfürdőiben

Csúszdák, hidromasszázs, animációs programok, kényeztető wellness birodalom – hidd el, senki nem hibáztat, ha a szabadvízi móka helyett idén inkább az élményfürdők kényelmét választod. Hoztunk is két komplexumot, amikkel tuti nem lőhetsz mellé:

Bakancslistás természeti csodák

Neked is a természet a gyengéd? Akkor jó hírem van: Hévíz környékén bármerre is indulj, fantasztikus látnivalókra fogsz bukkanni! Íme pár programtipp egynapos kirándulásokhoz:

Városnézés két keréken

Erőnlétből hogy állsz? Csak mert Hévíz kincseit kerékpárral a leghangulatosabb felfedezni! Ehhez nem is kell saját kétkerekűt pakolni az útra, hiszen a Hévízi Tourinform irodában városi és trekking biciklik, e-roller, illetve e-bike is kölcsönözhető. Úgyhogy nincs kifogás!

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén
Kellemes és egészséges időtöltés

Gyönyörködj a Dr. Schulhof Vilmos sétány virágaiban, fedezd fel a Tavirózsa tanösvény titkait, korzózz a sétálóutca mennyei illatot árasztó éttermei között vagy ismerd meg testközelből az öttornyú Szentlélek Templomot!

Tipp: ha különleges fotókat szeretnél Instára, tekerj el az egregyi borospincékig!

Hasítsd az eget, lesd meg fentről Hévizet

Ha úgy érzed, ideje neked is harapni egy szeletet az extrém élmények ízéből, akkor irányítsd a felhőkre a tekinteted! Hévíz mesébe illő vidékét ugyanis akár madártávlatból is megszemlélheted: hőlégballon, gyrocopter és sétarepülés áll a rendelkezésedre. Melyiket mered bevállalni?

Várak, amiket látnod kell

Eleget lógattad a lábad a parton? Mostmár jó lenne kirándulni egyet? Ez esetben itt a ragyogó alkalom, hogy belevesd magad a Hévíz közelében álló várak és kastélyok felfedezésébe! Romos falak, fényűző paloták és több száz év emléke kísér majd utadon – csak bírd szusszal!

Hévíz környéki kalandözön

Biztos ismerős a probléma: azt hitted, megszervezted a tökéletes családi vakációt, épségben meg is érkeztetek, de a gyerekek már most halálra unják magukat. Ha Hévizet tűzöd ki úti célnak, ez a veszély biztosan elkerül, hiszen itt a Balaton nyugati végében egymást érik a kalandok. Lesd meg a kedvenceinket:

Toplistás hévízi szállások

De ne feledkezzünk meg a szállásokról sem! Elvégre egy élményektől tobzódó nap után nincs is jobb érzés, mint álomra hajtani a fejed egy otthonos kuckó kényelmében. Az alábbi válogatást csupa kiválóra értékelt szálláshellyel töltöttük meg, hogy kizárólag a legjobbak közül szemezgess. 

Pénztárcabarát opciót keresel vagy egy csipet luxusra vágysz? Éled a nyüzsit vagy inkább a nyugodt pihenés ígéretétől húzódik mosolyra a szád? Lapozd végig az ajánlót és találd meg a tökéletes szállásodat!

A csendes kikapcs otthona: irány a Corona Villa!

Miért várnál az álompihenéssel? Lesd meg az elérhető időpontokat >>

A Hotel Európa Fit**** száműzi a stressz nyomait

Te kit lepnél meg egy szuper wellness hétvégével? >>

Fantasztikus hévízi szállás: vár a Feng Shui Wellness Apartmanház!

Hozd ki a legtöbbet a hévízi kiruccanásodból >>

Ensana Thermal****: a wellness nyaralás, amire mindig is vágytál

Hidd el, itt minden gondodnak viszlátot mondhatsz >>

Kutyussal utaznál? Tárt karokkal üdvözöl a Bonvital****!

Ha kedvenced nélkül a nyaralás sem az igazi >>

Júlia Villa, a felhőtlen hévízi kirucc titka

Ugye, milyen jó lenne ebben az apartmanban chillezni?

Korlátlan fürdőbelépővel csábít a Hotel Spa Hévíz****

Egy kattintással máris közelebb kerülhetsz a tökéletes szálláshoz a hévízi nyaralás mellé >>

Wellness pihenés ajándékba? Üdítő élményekkel csalogat a Hotel Zena****

Ne maradj le a kényeztető köntösbe csomagolt hévízi nyaralásról >>

Alig várod már a hévízi kalandot, igaz? Ha összeállt az útiterv és a szállás is megvan, már csak foglalnod kell ahhoz, hogy ellátogass hazánk egyik legsokoldalúbb városába és seregnyi különleges emlékkel töltsd meg az élményhátizsákod!

Még több utazós tippre vágysz a hévízi nyaralás mellé? Hadd mutassuk be a hévízi lombkoronasétányt!

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
12 bejegyzés

A szerzőről
Brigi vagyok: fordító, blogger és harcedzett szövegszelídítő. Legszívesebben minden szabad percet írással vagy utazással töltenék – ha vegyíthetem a kettőt, úgy a legjobb. Itt a blogon főleg városnézések, könnyű túrák és bakancslistás látnivalók kapcsán találkozhatsz velem, de nem idegen tőlem a gasztro téma sem.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő