Portofino, az olasz riviéra gyöngyszeme

PirosKalaposLány 2019-06-28
piros-kalapos-lany

Olaszország legszebb települései között tartják számon Portofinót, a ligur tengerpart gyöngyszemét, amely Genovától 35 km-re, festői környezetben fekszik. Portofino városát gyakran hasonlítják a Cinque terre falvaihoz, köszönhetően a színes házaknak, amelyek a kis öböl partján sorakoznak. Ugyanakkor eleganciája és hangulata az Amalfi-partra is emlékeztet. Ami biztos: bakancslistára való hely, amit egyszer az életben látni kell!

Portofino Olaszország
Portofino

Portofino, Olaszország egyik legszebb települése

Portofinót két oldalról is a Ligur-tenger határolja, míg északon Santa Margherita Ligure községgel, nyugaton pedig Camoglival szomszédos. Santa Margherita Ligure felől autóval is megközelíthető, Portofino szélén parkolóházak állnak rendelkezésre. Ám gyakran előfordul – főleg a főszezonban- hogy a város megtelik, ilyenkor az utat lezárják és érdemes hajóval (Rapallo, Santa Margherita felől) vagy busszal megközelíteni.

Szállást keresel Liguriában? >>

Portofino Olaszország

Maga Portofino rendkívül aprócska település, központja és legszebb része egy kis öböl partján terül el. A látvány festői, éppen olyan, mint a képeslapokon: a vízen ringatózó csónakok és a színes házak tökéletes harmóniát alkotnak. Találunk itt luxusboltokat, éttermeket, kávézókat és akkor se lepődjünk meg, ha egy hollywoodi híresség sétál el mellettünk. Portofino ugyanis rendkívül népszerű a sztárok körében.

Csónakok ringatóznak az öbölben

Látnivalók a tengerparti városban

Miután kigyönyörködtük magunkat az öböl szépségében és telítődtünk a dolce vita életérzéssel, érdemes kicsit eltávolodni a piazzától. Na nem túl messzire, csak néhány méterrel magasabbra, ahonnan még szebb kilátás nyílik a környékre. A San Giorgio (Szent György) templomhoz lépcső vezet fel a tengerparttól, mesés innen a panoráma.

Portofino Olaszország
San Giorgio templom

De ha még kevesebb emberrel szeretnénk osztozni az élményen, érdemes feljebb sétálni, egészen a Brown várig (Castello Brown). A várat egy olasz kert veszi körül, teraszáról lenézhetünk az öbölre és gyönyörködhetünk a Ligur-tenger végtelen kékségében.

Portofino Olaszország
Kilátás a Brown várból

Szállások Portofino városában

Tölts el néhány napot a tengerparti városban vagy a szomszédos Santa Margherita Ligure-ban!

Hotel Nazionale Portofino ***

Hotel Nazionale Portofino ***

Hotel Eden Portofino ***

Hotel Eden Portofino***

Hotel Jolanda Santa Margherita Ligure ***

Hotel Jolanda Santa Margherita Ligure ***

További szállások Liguriában >>


Ha tetszett a cikk, olvass további olaszországi helyzínekről is:

(fotók: shutterstock, szallas.hu)