Romantikus kikapcsolódásKülföldi kalandok

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek

1 perces olvasási idő

Prága, a cseh főváros, tökéletes úti cél lehet, ha egy romantikus hosszú hétvégére készültök! Garantált a romantika és a kikapcsolódás, hiszen minden sarkon vár titeket egy-egy látnivaló. Egy vár, egy gyönyörű híd, egy romantikus utca vagy egy gyönyörű épület. A város mellett megannyi program is vár benneteket, így nem érdemes kihagyni ezt a páratlan várost. Mutatom, hogy mit érdemes felfedezni kettesben!

Prága kifejezetten nagy érdeklődésnek örvend egész Európában. Könnyen megközelíthető Budapestről, így kicsivel több, mint egy óra alatt megérkezhetünk repülővel, de ha vonatoznátok, néhány óra alatt eléritek a várost. A rengeteg program mellett szuper szálláshelyekkel is készültünk nektek, hogy minél közelebb megtaláljatok minden látnivalót.

1. Prágai vár (Pražský hrad)

A város egyik legimponzánsabb látnivalója a Prágai vár, ami a várnegyedben található. Különböző udvarokon keresztül látogathatjuk a várat. Csodálatos, kevert stílusokkal találkozhatunk az udvarokon és a várban, hiszen többször építettek hozzá, elvettek belőle vagy akár felújították. Több kert is megtalálható a vár körül, melyeket érdemes megnéznetek egy romantikus séta alkalmával. A Paradicsomkert, a Sánckert és a Király kert csodás zöld területei titeket is el fognak kápráztatni!

2. Károly híd (Karlův most)

A Károly híd Prága egyik kötelező látnivalója, ami sokáig az egyetlen kőhíd volt, ami átszeli a Moldvát. Az 516 méter hosszú és 10 méter széles híd szobrairól híres, melyek között megtalálható Nepomuki Szent János és Keresztelő János szobra is. A hidat csak gyalogosan lehet látogatni, ami kifejezetten nagy élmény, hiszen általában árusok lepik el szinte az egészet. Járjátok be a hidat és gyönyörködjetek a Moldvában és a kilátásban!

3. Óváros tér

A Károly hídtól nem néhány perces sétára találjátok az Óváros terét. Ez az a hely, ahol minden sarkon találtok valamilyen látnivalót vagy egy-egy finom ételt. A tér különböző korok épületeivel ékeskedik, így megtalálható barokk, A tér mellett megtalálható az Orloj, ami Prága asztrológiai órája, a Tyn templom, a város gótikus temploma és a Goltz-Kinsky-palota is, ami korábban gimnázium volt. A téren érdemes ebédelni vagy vacsorázni egyet, finom falatok várnak, cseh különlegességekkel.

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Óváros tér

4. Asztrológiai óra – Orloj

Prága asztrológiai órája egy fantasztikusan megépített legendákkal övezett látnivaló. A romantikus hétvége alatt ezt is érdemes megnézni. Az óra a régi városháza oldalán található, és minden órában bábjáték, illetve a halál, elmúlás szimbólumai vonulnak végig. Az óra nem csak az időt mutatja, hanem leolvashatjuk róla az évszakot, a hónapot, amiben járunk, a hold és a nap állását is. Ne hagyjátok ki, ha az Óváros terén jártok!

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Asztrológiai óra – Orloj

5. John Lennon fal

Az Óvárosi tértől néhány perc sétára találjátok a John Lennon falat, ami a szólásszabadság fala Prágában. A kommunizmus erősteljesen korlátozása ellen minden nap felfestették a fiatalok John Lennon képét a falra, amit minden nap lefestett a cseh rendőrség. Ezzel harcoltak a fiatalok a szabadságukért, ami a szólásszabadság szimbóluma lett.

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Lennon fal

6. Legó múzeum

Prága Óváros terétől és a Károly hídtól néhány percre található a Lego múzeum, ahol több, mint egymillió legó kockából építették fel a 20 tematikus építményt. Megtaláljátok Prága szimbolikus látnivalóit, Harry Potter mágikus világát és találkozhattok Star Wars témájú építményekkel is. A múzeum hatalmas élmény mindenkinek, aki meglátogatja, ne hagyjátok ki!

Látogassátok meg a cseh fővárost, töltsetek el egy romantikus hosszú hétvégét kettesben, andalogva a Károly hídon, romantikázva az Óváros terén vagy összebújva a Moldva partján. Reméljük, hogy segítettünk megtalálni a tökéletes helyszínt egy romantikus utazáshoz!

Szállás tippek:

1. Hotel Olympik Artemis Praha

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Hotel Olimpic Artemis

2. Hotel ARKO Praha

3. Hotel Legie Praha

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Hotel Legie Praha

4. Hotel Olympik Tristar Praha

5. Adria Hotel Praha

Prágai randevú – Romantikus utazás és hétvégi rejtekhelyek
Adria Hotel Praha

Ha több élményre vágytok, akkor nézzétek meg Prága különleges látnivalóit is

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%