Wellness + HotelekKülföldi kalandokToplisták

Top 10 wellness szálloda Ausztriában

2 perces olvasási idő
Hotel Innsbruck****

Miért szeretjük Ausztriát? Egyrészt mert közel van, főleg a Dunántúlon élőknek, ugyanakkor a Tiszántúlról sem kell több ezer km-t autózni, ha az Alpok vonulatait szeretnék megcsodálni. Szeretjük, mert minden tartomány egy külön kis világnak felel meg, mások a népszokások Tirolban és Karintiában, de még az építészetben és a kultúrában is nagy különbségek vannak. Ausztria tökéletes helyszín a síelőknek, túrázóknak, de a kirándulás szerelmesei is találnak itt hegyeket, völgyeket, mesés kilátókat, vadregényes szurdokokat és festői tavakat. Szeretjük, mert akár kisgyerekkel vágunk neki az útnak, akár baráti társasággal vagy kettesben érkezünk, garantáltan találunk szuper programot és látnivalót Ausztria bármely pontján. Ugyanez igaz a szálláshelyekre is: a panzióktól a sokcsillagos hotelekig széles a választék. Mi most a wellnesshotelek közül válogattunk: íme néhány wellness szálloda Ausztriában, a legjobbak közül!

Top 10 wellness szálloda Ausztriában
Hotel Innsbruck****

Top 10 wellness szálloda Ausztriában

Hunguest Hotel Heiligenblut 

Az Alpok egyik legszebb helyének tartják Heiligenblutot, amely a Hohe Tauern Nemzeti Park közepén fekszik, 3000 méter feletti hegycsúcsokkal körülölelve. Itt található a Hunguest Hotel Heiligenblut, ahol kiváló étterem, gyerekklub és óvoda, valamint wellnessrészleg (gőzfürdő, gyerekmedence és beltéri medence, finn szauna, aromakabin) várja a pihenni vágyó vendégeket. Unatkozni senki nem fog, hiszen a kalandorok választhatnak a vezetett gyalogtúrák, a vadvízi evezés, a canyoning és az aranymosás között is.

Tovább a szálloda oldalára >>

Hotel OTP Birkenhof Bad Kleinkirchheim ****

Az ausztriai Alpok déli részén, Karintia tartományban fekszik Bad Kleinkirchheim és a négycsillagos Hotel OTP Birkenhof, amely nevét az udvarban álló nyírfáról kapta. Az 1100 méteren fekvő hotelben magyaros vendégszeretet (és magyar nyelvű személyzet) várja a vendégeket osztrák környezetben. A szállodához tartozó wellnessoázisban 6 x 16 m-es úszómedence, ülőmedence, finn szauna, gőzkabin és infraszauna kapott helyet, de emellett számos masszázs és terápiás kezelések között is lehet választani.

Megnézem a hotelt >>

Sonnhof Hotel Rauris***

Salzburgtól 90 km-re, festői környezetben található Rauris település, amely a Hohe Tauern Nemzeti Park egyik ékszerdoboza. A 2200 méter magas hegyek között megbúvó alpesi falu kristálytiszta levegőjével, forrásvizeivel, csodálatos hegyeivel különleges környezetet nyújt az ide látogatóknak. Itt található a háromcsillagos Sonnhof Hotel, ahol félpanziós ellátás, ingyenes parkolás, fedett medence és szauna áll rendelkezésre. Aki szeret síelni, kirándulni vagy kedveli az extrém sportokat, itt garantáltan megtalálja a számításait.

Még több érdekesség a szállodáról >>

Aktivhotel Weisser Hirsch Mariazell****

Mariazell neve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen Európa-hírű zarándoktemplom található az osztrák kisvárosban. A bazilikától 200 méterre, Mariazell központjában áll az Aktivhotel Weisser Hirsch, amely 55 modern szobával, 150 fős étteremmel és ingyenes parkolóval rendelkezik. A városban egyedülálló a hotel wellnessrészlege, ahol úszómedence, finn szauna, gőzfürdő, térítés ellenében pedig infraszauna is a vendégek pihenését, feltöltődését szolgálja.

Megnézem a szabad szobákat >>

Hotel AlpenSchlössl Söll ****

A Söll területén épült 4 csillagos szálloda hihetetlen panorámát nyújt a Wilder Kaiser-hegységre. Az AlpenSchlössl nyáron szabadtéri medencével, míg egész évben fedett medencés wellnessrészleggel várja vendégeit. Az étteremben hagyományos osztrák és helyi specialitásokat lehet kóstolni. A szálloda wellnessrészlegében szauna, gőzfürdő és masszázs vehető igénybe, amely különösen jólesik a téli időszakban.

Még több fotó és információ a szállodáról >>

Schlank Schlemmer Hotel Kürschner Kötschach-Mauthen ****

Igazi zöld életérzés várja a vendégeket a Schlank Schlemmer Hotelben, a Gailtal-völgy vidékén! A kényelmes szobák a hegyekről lettek elnevezve, többségükhöz erkély tartozik, kilátással a Karintiai-Alpokra és a Wellness-parkra. A wellnesshez fürdőkosár jár, amely fürdőköpenyt és puha fürdőlepedőket tartalmaz. Érdemes kipróbálni a gőzfürdő, jacuzzit, a finn szaunát, a kültéri és beltéri medencét, valamint a különböző masszázstípusokat is.

Tovább a hotel oldalára >>

Landhotel Post an der Talstation Heiligenblut 

Egyik oldalról a történelmileg meghatározó templom, másik oldalról pedig Ausztria legmagasabb hegye, a Grossglockner őrzi Heiligenblut települést. A Landhotel Post a város központjában, a sífelvonó völgyállomásánál található, ahol 3 teniszpálya, squashpálya, beltéri medence és többféle szauna segíti a kikapcsolódást. Itt nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni a páratlan panorámát!

Megnézem a hotel oldalát >>

Hotel Vollererhof Puch bei Hallein ****

Salzburg tartományban, Puch bei Hallein településen található a négycsillagos Hotel Vollererhof. A szállás saját étteremmel rendelkezik, ahol a helyi specialitások mellett laktózmentes ételeket is lehet fogyasztani. Egy kalandokkal teli nap után jólesik ejtőzni a wellnessrészlegen, ahol gőzfürdő, beltéri és kültéri medence (utóbbi egész évben működik), finn szauna és szolárium található.

TIPP: Érdemes kipróbálni az illóolajos és gyógynövényes szaunát, valamint az iszapfürdőt is!

Tovább a szálloda oldalára >>

Club Hotel am Kreischberg ****

A Kreischberg sífelvonótól alig 100 méterre található Club Appartement Hotel am Kreischberg 137 apartmannal és 29 szálloda szobával várja vendégeit. A modern alpesi stílusban berendezett szálláson wellnessrészleg (szaunával, gőzkamrával), fitneszterem és játszószoba található. Bababarát szálláshely, 6 éves korig ingyenes!

Megnézem a szabad szobákat >>

Hotel Innsbruck****

Városnézéshez is ideális a Hotel Innsbruck, amely az Inn folyó közelében, kitűnő helyen fekszik. A saját étteremmel rendelkező, modern hangulatú szállodában pihenésre is van lehetőség, amelyhez a gőzkamra, a szaunák, a spa kezelések és a beltéri medence nyújt segítséget. Aki pedig a saját szobájában élvezné a wellnesshangulatot, megteheti, hiszen a luxuslakosztályokban saját jacuzzi kapott helyet.

Foglaláshoz kattints ide >>

Itt még nincs vége a sornak! Még több ausztriai szálláshelyet, többek között panziókat, apartmanokat és hoteleket találsz a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%