ToplistákÍzkalandWellness + Hotelek

TOP 5 hotel, ahol igazi kánaán vár a diétázókra és az ételérzékenyekre is!

1 perces olvasási idő

Ételérzékenység? Nem gond! A most következő top hotelekben ugyanis ebben az esetben sem kell lemondanotok a finom ételekről.

Tartsatok velünk, mert megmutatjuk, hogy a fantasztikus wellness szolgáltatások és szuper programok mellett hol csöppenhettek bele a legszédületesebb kulináris kalandokba a nyaralás alatt akkor is, ha vegetáriánus, glutén- vagy laktózmentes étrendet követtek. 

1. Pihenés a Dunakanyar kapujában: Grand Hotel****+superior, Esztergom

A gazdag látnivalókkal büszkélkedő Esztergomban magasodik a Grand Hotel****+superior modern épülete. 

A világos, komfortos, légkondicionált szobák és lakosztályok szinte mindegyikéből zavartalanul élvezhetitek a pilisi erdő vagy a bazilika magával ragadó látványát egy finom kávé társaságában.

Felár ellenében a tetőtéri day spa részlegben panorámás pezsgőfürdő, méregtelenítő szaunák, bár és pihenőterasz áll a rendelkezésetekre. Ingyenes wellness kalandokért pedig csak át kell sétálnotok az Aquasziget élményfürdőbe

A hotelben a vendégeket kitűnő étterem is várja, ahol a speciálisan étkezők sem maradnak éhesek – nekik vegetáriánus, diétás, laktóz- és gluténmentes ételekkel is készülnek. A  látványkonyha személyzetét és az ételek minőségét pedig vendégértékelések is kiemelik!

2. Balatoni nyár egy kis luxussal: SunGarden Wellness & Conference Hotel**** +superior, Siófok

Nem csupán a pompás és igényekre szabott (glutén-, laktózmentes és vegetáriánus) ételekbe kóstolhattok bele a SunGarden Wellness & Conference Hotel**** +superiorban, hanem a kiváló wellness kalandokba is. 

A mesteri étterem mellett a sokféle szauna, a kellemes pezsgőfürdő, a napozásra csábító terasz, valamint a nyakzuhannyal és masszázsfúvókákkal gazdagított élménymedence is igazi testi-lelki felfrissülést ígér. 

A remek elhelyezkedésű szálloda ráadásul maximálisan gyermekbarát is, így játszótér, Xbox szoba, valamint fedett pancsoló is található a helyszínen. Az elképesztően szépen és igényesen berendezett szobáktól pedig biztosan leesik majd az állatok! 

3. A harmónia és egészség jegyében: NaturMed Hotel Carbona****, Hévíz

A Hévízi-tótól csupán egy rövid sétára található a NaturMed Hotel Carbona**** ízléses eleganciával megfűszerezett szállodája, mely kényeztető wellness birodalmával, egészségmegőrző szolgáltatásaival és fantasztikus ízeivel csábít pihenésre. 

A 4,6 hektáros, csodás zöld környezetben megbújó szálloda frissítő termál-, élmény- és úszómedencéinek, valamint széles szauna palettájának lehetetlen nemet mondani. 

A saját étteremben ugyanakkor a glutén- és laktózmentesen étkezők, valamint a szénhidrátszegény-, a diétás- és a paleó étrend követői is találnak maguknak mennyei fogásokat. 

A szabadidő eltöltésére emellett olyan klassz lehetőségek kínálkoznak, mint a jógázás, az asztalitenisz vagy egy kis kirándulás a Tavirózsa tanösvényhez!

4. Alföldi élmények a hagyma fővárosában: Grand Hotel Glorius****, Makó

Az art deco izgalma és csillogása ihlette a Makó szívében található Grand Hotel Gloriust****, ahol exkluzív szobákban töltődhettek fel. Persze csak azután, hogy meglátogattátok a lebilincselő Makói Hagymatikum Fürdőt vagy a Maros menti Lombkorona sétányt

Élvezzétek ki a pezsgős villásreggelit, mazsolázzatok az étlapról a helyi specialitások közül, és ne aggódjatok akkor se, ha laktóz- vagy gluténmentesen étkeztek, mert itt arra is lesz lehetőségetek! Sőt! A gyerkőcöknek is külön menüvel kedveskednek a hotelben. 

A 100 négyzetméteres wellness oázisban pedig masszírozó pezsgőfürdő és többféle szauna gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról. 

Ebben a cikkben makói látnivalókat is gyűjtöttünk neked >>

5. Ízutazás és zseniális wellness: Allure Healthy Hotel & Spa****, Eger

Az Egri Várat, a Szépasszonyvölgyet, a Dobó teret vagy a Török Fürdőt néznétek meg szívesebben? Bárhogy is döntsetek, mindegyikhez ideális kiindulópont az Allure Healthy Hotel & Spa****, melyben egy 2000 négyzetméteres, modern fitneszrészleg társul az 1000 négyzetméteres wellness örömökhöz

A kültéri- és beltéri élménymedencék és mesés szaunavilág mellett azonban a kulináris élvezetekre is nagy hangsúlyt fektet a szálláshely, így még az ételérzékenységgel küzdőknek sem marad üres a tányérja. 

Szemezgessetek a helyi specialitások vagy modern fogások közül és a vegetáriánus, a szénhidrátszegény, a diétás és a glutén- és laktózmentes finomságokat is kóstoljátok meg!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
25%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő