HorvátországNyári vakáció

Újra jár az éjszakai vonat az Adriára! Tudnivalók, megállók és szállások a környéken

1 perces olvasási idő

Vonattal a tengerpartra? Miért is ne: az éjszakai vonat az Adriára idén júliustól megújulva, még nagyobb kényelemmel vár. Nem kell a kánikulában és a dugóban vezetnetek, vagy a macerás repülést választanotok. Mivel az Adria InterCity nagyrészt az éj leple alatt robog, a ti dolgotok csak annyi, hogy aludjatok egy jót, és mire felébredtek, már vár a napfény és a tengerpart Splitben!

Éjszakai vonat Horvátországba, gyorstalpaló:

  • Táv: 789 km
  • Menetidő: 14 óra
  • Melyik hónapokban közlekedik? A vonatok július 2. és szeptember 10. között járnak.
  • Útvonal: A vonat a Keletiből indul, megáll többek közt Székesfehérváron és Siófokon is, így a koraesti órákban még gyönyörködhettek a Balaton déli partjában. Ezután megáll például Nagykanizsán, majd Gyékényes felé szeli át az országhatárt. Zágrábot elhagyva a Dinári-hegységen folytatja útját, a nyitott ablakon keresztül finom, friss erdei levegőt szippanthattok! Miután leküzdötte a magas hágókat, leereszkedik a tengerpartra, és megérkezik a napfényes Splitbe.
Újra jár az éjszakai vonat az Adriára! Tudnivalók, megállók és szállások a környéken
forrás: MÁV-START Zrt.
  • Milyen napokon közlekedik? Budapest – Split: Kedden, pénteken és vasárnap. Split – Budapest: Szerdán, szombaton, és hétfőn.
  • Menetrend: Budapestről 18:45-kor indul, és másnap reggel 8:46-ra ér Splitbe. Splitből 18:28-kor indul, és másnap reggel 9:35-re ér Budapestre.
  • Menetjegy ára: A felnőtt jegyek már 48 eurótól megvásárolhatók, a gyermekjegyek pedig 25 eurótól elérhetők. A pontos árakról és a menetrendről a MÁV oldalán találtok több információt >>
Újra jár az éjszakai vonat az Adriára! Tudnivalók, megállók és szállások a környéken

Amit a fekvő- és hálókocsiról érdemes tudni

Az Adria InterCity 5 légkondicionált fekvő- és hálókocsiból áll, több, mint 210 férőhelyet biztosítva. Családok vagy baráti társaságok számára népszerű választás a 4 vagy 6 ágyas fülke a fekvőhelyes kocsiban, míg kisebb családok vagy párok számára a hálókocsik 1-3 ágyas fülkéi ajánlottak. A hálókocsik fülkéiben megágyazott fekhelyek várnak rátok, bekészített tisztasági csomaggal kiegészítve.

Újra jár az éjszakai vonat az Adriára! Tudnivalók, megállók és szállások a környéken
A végállomás, Split

A reggeli is a szolgáltatás része, ezt utaskísérők szolgálják fel az ülőhelyen. Újdonság, hogy idén először már külön étkezőkocsit is biztosítanak, finom étel- és italválasztékkal.

Az éjszakai vonat előnyei:

  • Kényelmes, színvonalas kocsikban hajthatjátok álomra a fejeteket;
  • Kipihenve érkeztek meg, nem pedig egy dugóban ülős, fárasztó vezetés vagy egy körülményes reptéri procedúra után;
  • Megspórolhattok két éjszakai szállást, mert az esti indulás/reggeli érkezés miatt a nyaralás első és utolsó napját is maximálisan ki tudjátok használni;
  • Ez egy igazán környezetbarát módja az utazásnak!

Megállók Horvátországban, ahol érdemes leszállni – szállásajánlóval

Knin, ahonnan elérhetitek Zadart:

Ha Knin városában leszálltok, akkor vonatpótló busszal könnyedén elérhetitek Zadart, ahol már forró tengeri szellő és egy látnivalóktól hemzsegő belváros fogad!

Zadar szállátippek:

Beach Apartment Zadar

„Nagyon közel van a tengerpart, az utca végén bolt és egy szuper étterem, maga az utca mégis nyugodt, csendes. A szállás tiszta, kényelmes, a szállásadó nagyon kedves, barátságos.” – középkorú pár, 4 nap alapján

Aparmani Anthony Zadar

Strand, bolt, étterem és buszmegálló is csak pár perc sétára van ettől a 2 darab, 4 férőhelyes apartmannal rendelkező tengerparti szálláshelytől.

Perkovic, ahonnan vonattal elérhetitek Sibeniket:

Knin után, még Split előtt a vonat megáll Perkovicban is, ahonnan vonattal körülbelül fél óra alatt megérkezhettek Sibenikbe, ahol lenyűgöző óváros és jobbnál-jobb strandok várnak. A menetrend itt található >>

Sibenik szállásajánló:

Apartman Spacious & Seaview Šibenik

Tengerre néző, 6 fős apartman 500 méterre a kavicsos és betonos strandtól, ami nagyobb családoknak és baráti táraságoknak szuper választás.

Apartman Šibenik – CDV819

Ez a 4 fős nyaraló mindössze 50 méterre fekszik a kavicsos strandtól, belül pedig letisztult stílussal és kényelemmel vár.

Szállástippek a végállomáson, Split városában:

Apartman Polanda Split

4 fő kényelmesen elfér ebben a színvonalasan berendezett apartmanban, 10-15 perc alatt pedig egy Kék Zászlós strandhoz is lesétálhattok!

Apartmani Dragi Split

3 apartmannal vár ez a kellemes szállás Splitben, ahonnan 500 méter a strand, de egy bő fél óra sétával Diocletianus palotáját is elérhetitek.

Apartman Bova Split

„Közel van a parthoz, belvároshoz, vasútállomáshoz, éttermekhez, igazából minden kényelmesen bejárható volt innen. Barátságos volt a vendéglátó, készségesen válaszolt minden kérdésünkre. Mi négyen mentünk, párommal és a szüleivel. Elfértünk, bár nagyon kevés időt töltöttünk a szálláson. Tudtunk főzőcskézni is.” – család nagyobb gyerekkel, 7 nap alapján

Busszal Horvátországba? Ha vonat helyett inkább a buszt választanátok:

… akkor jó hír, hogy augusztus végéig a Volánbusz is működtet rendszeres, légkondis buszjáratokat Horvátországba.

A Dalmát Expresszel az alábbi városokba utazhattok:

Az Adria Expresszel pedig az Isztriai-félszigetre buszozhattok:

Mindkét esetben előre, online kell megvenni a jegyet, és nemcsak Budapesten, de Siófokon vagy Nagykanizsán is felszállhattok.

Fontos: A legfrissebb határátkelési szabályokról mindig tájékozódjatok utazás előtt – ezt a Konzuli Szolgálat oldalán tehetitek meg. 

Ez a kényelmes éjszakai vonat az Adriára sok macerát megspórol utazás szempontjából, de bármilyen közlekedési módot is válasszatok Horvátországba, mi biztosítjuk számotokra a szuper szálláshelyet! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%