BalcsiCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Zsóka Fogadója Szentantalfa – bájos vendégház a Balaton-felvidék legfiatalabb falvában

2 perces olvasási idő

1999-et írunk, amikor a Balaton-felvidéket még nem árasztotta el turistasereg minden évben. Amikor egy fiatal házaspár álmodott egy nagyot és megvásárolta Szentantalfa fogadójának épületét. 6 év áldozatos munka következett, melynek gyümölcseként 2005-ben nyitotta meg kapuit Zsóka Fogadója. És hogy kicsoda Zsóka? Zsóka az ekkor még mindössze 3 és fél éves kislány, akinek szülei a 6 év alatt elkészült fogadójukat ajánlották. A rögtön nagysikerű fogadó egy évvel később már vendégházként is üzemelt, azóta pedig töretlen siker mellett bővült ki többek között Gergő pincéjével és Luca udvarházával. És hogy kicsoda Gergő és Luca? Szerintem már mindenki kitalálta.

Zsóka Fogadója Szentantalfa – bájos vendégház a Balaton-felvidék legfiatalabb falvában
Zsóka Fogadója

Elbűvölő apartmanok családokra és romantikára hangolva

A szálláshely története már önmagában is elbűvölő, azonban ahogy egyre több részletét fedezzük fel, úgy szeretünk bele még inkább. Amint belépsz az apartmanba, rögtön úgy érzed, mintha haza érkeztél volna. Barátságos bútorok, ötletes dekoráció és pihe-puha ágy csábít lustálkodásra. Olyan hangulat lengi körül, amiben még finomabb a reggeli kávé és még izgalmasabb egy családi társas este! Kelj útra bátran gyerekekkel is, a családi apartmanok számos gyerekbarát szolgáltatással felszereltek.

Zsóka Fogadója Szentantalfa – bájos vendégház a Balaton-felvidék legfiatalabb falvában
Zsóka Fogadója

A Zsóka Fogadója Vendégház tárt kapukkal várja a vidéki elbújásra vágyó párokat is! Meghitt pihenéshez a kandallóval felszerelt apartmanok egyikét ajánljuk. A hűvös hónapokban itt a tűz ropogása mellett élvezheted a Balaton-felvidék romantikus nyugalmát. A zsúfoltságmentes pihenés és a minőségi együtt töltött idő garantált.

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>>

Zsóka Fogadója Szentantalfa – miért ideális választás, ha tömegmentes pihenésre vágysz?

A zsúfoltságmentes pihenést a két különálló, egymástól teljesen szeparált kert biztosítja. Ennek köszönhetően soha nem alakul ki tumultus a gyönyörű, minden évszakban más arcával csábító udvarokon. Elnevezésükkor vendéglátóink a Balaton-felvidék talán legnagyobb kincseit hívták segítségül. Így született meg a Vörösborok udvara és a Fehérborok udvara!  

Mindkét meseszépen kialakított, parkosított udvar csak arra vár, hogy felfedezd! A gyerekeknél a játszótér lesz a kedvenc. A szülőknek és a pároknak a Vörösborok udvarán található hűs vízével csábító medencét és a napozóteraszt ajánljuk. A legjobb szelfikhez pedig valamelyik tavirózsás kerti tavacska biztosítja a romantikus hátteret.

Zsóka Fogadója Szentantalfa – bájos vendégház a Balaton-felvidék legfiatalabb falvában
Zsóka Fogadója

És hogy hogyan lehetne tökéletesen zárni egy élményekkel teli napot? Természetesen egy éjszakába nyúló szabadtéri grillezéssel! Erre szerencsére mindkét kertben adott a lehetőség. Neked nem lesz más dolgod, csak élvezd a hold fényét lágyan tükröző kerti tó látványát, miközben a vidáman sercegő omlós hússzeletek illata lengi körül az estét. Ezen a vidéken ilyenkor a csöndet nem töri meg más, csak a tücskök ciripelése és a jó kedvű nevetések. De hol is található pontosan ez a vidék?

MÉG TÖBB KÉP A CSODÁS KERTEKRŐL ÉS AZ OTTHONOS APARTMANOKRÓL >>>

Hol található és miért az ország egyik legfiatalabb települése, Szentantalfa?

Nem véletlenül kapták nevüket a fogadó helyiségei vendéglátóink gyerekeiről és borokról. A Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 6 km-re található Szentantalfán ugyanis ez a két legfontosabb dolog!

Nivegy-völgy

A Nivegy-völgy 5 élettel teli településének központja Szentantalfa, a Balaton-felvidék legfiatalabb faluja. Fiatalságát a lakosságra kell érteni, ugyanis a falu lakóinak harmada 30 év alatti, ráadásul a faluban lépten-nyomon gyerekekbe lehet futni! Takaros utcácskáit járni már önmagában is igazi élmény. A vidéki idillt és a barátságos hangulatot viszont az utcán boldogan játszó gyerekseregek teszik teljessé.

További érdekesség, hogy a Nivegy-völgyben van a legtöbb művelt szőlőterület a Balaton-felvidéken (520 Ha), ami kétszer akkora, mint a csopaki, vagy a badacsonyi!

Tipp! Fedezd fel a környék boros pincéit és ne legyen gondod a vezetésre! Zsóka Fogadójában bor-taxi szolgáltatás üzemel, hogy a klasszikus sofőr probléma nélkül ízlelhesd meg a táj legfinomabb nedűit.

Ide utazz, ha a Balaton-felvidék őszinte arca érdekel!

A helyiek állítják, a völgyben nem csak mesebeli falvacskákat találsz, itt ismerheted meg a Balaton-felvidék igazi arcát!

Nivegy-völgy

 A táj itt is letaglózóan gyönyörű, azonban itt nem nyáron nyüzsgő, majd télen elnéptelenedő falvakat találsz, hanem egy élő, helyi közösséget. Indulj útnak céltalanul ezen a környéken, a levegő harapnivalóan friss, a Balaton ragyog a napsütésben!  Az emberek mosollyal az arcukon köszönnek egymásnak, a madarak vidáman dalolnak. A domboldalakon takaros szőlőültetvények zöldellnek, néhol a levendula bódító illata fűszerezi meg a friss levegő zamatát. Észre sem fogd venni, ahogy repülnek az órák, miközben ezen tájon barangolsz. Csak legyen elég tárhely a telefonodon, ugyanis itt méterenként képeslapra kívánkozó fotótémába botlasz!

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>>

Naplemente a Nivegy-völgyben

Milyen programok várnak Szentantalfa környékén?

A Balaton-felvidék megszámlálhatatlan csodával várja látogatóit. Korábban már összeszedtük a legklasszabb látnivalóit, de természetesen tudunk még ajánlani! Jöjjön most további 4 szuper programlehetőség a Nivegy-völgy környékére koncentrálva:

  • Az aktív kikapcsolódások szerelmesei imádni fogják ezt a helyet! Számtalan túraútvonal keresztezi Szentantalfát, sőt egy könnyebb sétával a Kéktúra útvonalára is csatlakozhatnak a sportosabb vendégek
  • Nyáron kihagyhatatlan program a balatoni fürdőzés, amire a gyerekbarát, felújított Zánkai strandon van a legközelebb lehetőség
  •  Sokáig bánnád, ha kihagynád az alig 15 perces autóúttal megközelíthető Hegyestűt, ami az ország egyik leglátványosabb természeti képződménye
  • Zánkán a strandolás mellett ismereteid bővítésére is van lehetőség. Fedezd fel a gyógynövények titkait a Gyógynövény-völgyben!

A Zsóka Fogadójából könnyen elérhető izgalmas programok tárháza tehát szinte végtelen. Ahogy a 69 értékelésből 9,4-es átlaggal rendelkező vendégház egyik elégedett vendége összefoglalta: „Minden kiváló volt. Gyönyörű környezet, tiszta rendezett apartman, barátságos személyzet. Csak ajánlani tudjuk azoknak, akik nyugodt és idilli környezetben szeretnének aktív pihenést folytatni!!!”

Csak csatlakozni tudunk hozzá, foglalj Zsóka Fogadójába, ismerd meg a Balaton-felvidék igazi arcát és pihenj tömegmentesen, idilli környezetben! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%