Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTéli tájoló

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva

4 perces olvasási idő

Jobbnál jobb programokkal hangolódnátok a karácsonyra? Akkor hajózzatok ki a Mikulással vagy készítsetek mézeskalácsot a középkori mesevilágban, Bikalon! Esetleg szívesebben töltenétek az időt egy régen várt wellnessel a barlangfürdőben vagy elzarándokolnátok a vulkánok földjére? Ne habozzatok, mert hoztunk nektek 24 családi programot, amiből biztos megtaláljátok a kedvenceteket!

HANGOLÓDJATOK AZ ÜNNEPEKRE A CSALÁDDAL:

1. Csobbanjatok és szaunázzatok Sárváron!

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben minden adott hozzá, hogy felhőtlen legyen a kikapcsolódás. Hullám-, termál-, gyermek- és bébimedence is található a komplexumban, ráadásul a széles családi csúszdával a gyerkőcökkel együtt is csobbanhattok.

December 9-én,  szombaton exkluzív szaunaesten vehettek részt 4 különleges felöntéssel, amit kizárólag a regisztrált jelentkezők vehetnek igénybe. A 18 órától hajnali 1-ig tartó programhoz ráadásul alkoholmentes welcome drink is dukál, a felöntések szüneteiben pedig finomságokkal kínálják a vendégeket. Ha gyerekkel mentek, akkor úgy tervezzetek, hogy 21 óra után már csak a szaunavilág működik majd!

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Szállások Sárváron >>

2. Karácsonyozzatok az állatokkal Nagykőrösön!

Idén december 2. és 23. között hétvégente első alkalommal szervezik meg az I. Karácsonyi Cirkuszi Forgatagot a nagykőrösi Richter Safari Parkban. Az elmaradhatatlan szafari élmény keretében kisvonatozhattok a park területén, látogatást tehettek a Mikulás-házban, a felnőttek forralt bort, a gyerekek pedig illatozó kürtőskalácsot kóstolhatnak majd.

Az esemény fő attrakciója a 14 órakor kezdődő cirkuszi gálaműsor lesz, amit 14 órától tekinthet meg a közönség a park fűtött sátrában. 

Az eseményre érdemes előre jegyet foglalni az alábbi linken >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Cirkuszi Gálaműsor, Nagykőrös (fotó: safaripark.hu)

Mindemellett, ha Nagykőrösön jártok, ne hagyjátok ki a Téli Fesztivál eseményeit sem, ahol karácsonyi kisvonat, kézműves vásár, jégpálya és színpadi programok is lesznek.

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Téli Fesztivál, Nagykőrös

Szállások Nagykőrösön >>

3. Édesítsétek meg a téli napokat Gyulán!

December 8-9-én az édesszájúaknak Békés megyében a helye a híres-neves Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon. Csodáljátok meg a fáklyás felvonulást és nézzetek szét a méhészeti vásárban, ahol mézeskalácsok, illetve cukrászati különlegességek egész sora fogad benneteket! Persze kóstolhattok is!

Ezen kívül szombat reggeltől a legkisebbeket szórakozató gyermekprogramokkal várják. A részletes programok még nem nyilvánosak, de a korábbi évek tapasztalatai alapján 2023-ban is nagyon látványos esemény vár azokara, akik Gyulára látogatnak.

A program linkjét ITT találjátok >>

Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Szállások Gyulán >>

Megunhatatlan Gyula – Programok, éttermek és látnivalók a történelmi fürdővárosban >>

4. Kerüljetek történelmi hangulatba Bikalon!

Lebilincselő középkori meseváros vár benneteket, ha a bikali Élménybirtokra látogattok. A november 25. és december 16. közötti szombatokon a karácsonyra is ráhangolódhattok a színes programkínálatnak köszönhetően.

Készítsetek ajándékokat a középkori mestereknél, nézzetek izgalmas előadásokat az Apródképzőben, de ne hagyjátok ki a nap végi lovagi párbajt se, ahol daliás vitézek küzdenek meg egymással! A 2. adventi hétvége kiemelt eseménye lesz a Mikulás szépség- és ügyességi verseny, a 4. hétvégén pedig Édes mézes napot tartanak az Élménybirtokon.

A program linkjét ITT találjátok >>

Ha több napra terveztek, a legkézenfekvőbb, ha az Élménybirtok melletti Puchner Kastélyszállóban foglaltok szállást.

Még több szállás Bikalon >>

5. Adventezzetek és óriáskerekezzetek Siófokon!

December 3-tól 24-ig tárt kapukkal fogad benneteket az Téli Varázs Siófokon, amit ahol gőzölgő forralt bor, puha kürtőskalács és sült gesztenye társaságban fedezhettek felélvezhetitek a hangulatos adventi koncerteket.

Miután az összes programot kipróbáltátok a vásárban, érdemes kisétálni a Balaton partjára, ahol az 50 méteres Óriáskerékre is felpattanhattok! Higgyétek el nekünk: madártávlatból még szebb lesz az ünnepi fényekbe öltözött város!

A program linkjét ITT találjátok >>

Szálláskínálatunk Siófokon >>

6. Adventi hangolódás a Hortobágyon

A hortobágyi Pusztai Állatpark igazi, klasszikus családi programokkal várja az érdeklődőket a december 2-án és 6-án szombaton megrendezésre kerülő adventi programjuk keretében. A családok készíthetnek majd adventi koszorút, karácsonyi asztaldíszt, de lesz mézeskalács sütés, sütivásár a kicsiknek pedig játszósarok, baromfi- és gidaetetés is.

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Pusztai Állatpark, Hortobágy

Hortobágyi szállások >>

Hortobágy a világ legjobb 2021-es utazási célpontjai között >>

7.  Barangoljátok be a szarvasfarmot Bőszénfán!

Járjátok be a Kaposvártól karnyújtásnyira fekvő Bőszénfai szarvasfarmot, mely több mint 1500 gímszarvasnak ad otthont, de sok vaddisznót, dámvadat, őzt és muflont is megfigyelhettek. Néhány állatot pedig meg is simogathattok és etethettek. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Bőszénfai szarvasfarm

Szállások Bőszénfán és környékén >>

8. Nézzétek meg a Kristály című előadást!

A Müpa legnépszerűbb téli előadását idén is a Millenárison rendezik meg. A Recirquel az évek óta telt házzal játszott újcirkusz-mese, a Kristály című előadás felújított verziójával tér vissza. Az előadás a tánc és a cirkusz elemeit ötvözi. A történet szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot. A szereplők a nézőkkel együtt segítenek felolvasztani a jégfalakat és megmenti a világ lakóit.

A program linkjét ITT találjátok >>

TOP budapesti szállásokat itt találsz >>

9. Induljatok a Mikulásfutáson Budapesten!

December 3-án, vasárnap 11, 12 és 13.30 órakor újra elstartol Budapest belvárosában, a Fővám téren a Mikulásfutam, ahol a legkisebb, 980 méteres távot akár a családdal is könnyedén teljesíthetitek. A jelmezt a helyszínen biztosítják, ti csak a sportcipőt hozzátok!

Ha a futásra nem neveztek be, látványnak sem utolsó a rengeteg futó Mikulás!

A program linkjét ITT találjátok >>

Mikulásfutás, Budapest

Szállások a Fővám tér közelében >>

10. Hajózzatok együtt Tokajban a Mikulással!

Mindenki a fedélzetre, mert november 30-án, december 1, 4 és 5-én is kifut a népszerű Mikuláshajó Tokajból! Legyetek részesei ennek a nem mindennapi utazásnak, ahol varázslatos mesevilágba csöppennek a legkisebbek és a legnagyobbak is! A Szegedi Miniszínház előadása után a Télapó adja át az ajándékait, akivel közös fotókat is készíthettek. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Tokaji Mikuláshajó

Tokaji szállások >>

11. Éljétek át a régi idők karácsonyait Gödöllőn!

Káprázatos mesevilágba kerültök, ha átlépitek a kiállításokban bővelkedő Gödöllői Királyi Kastély kapuját. Ez az állítás pedig még inkább igaz lesz akkor, ha december 16-17. között keresitek fel a pompás kúriát.

Ezen a hétvégén ugyanis számos koncertet, előadást tekinthettek meg a helyszínen, majd sétálhattok egyet a kézműves vásárban. Az esemény csúcspontja 2023-ban Caramel adventi nagykoncertje lesz a Lovardában.

A program linkjét ITT találjátok >>

Gödöllői Királyi Kastély

Szállások Gödöllőn >>

SZUPER PROGRAMOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK AZ ÜNNEPI KÍNÁLATON TÚL: 

12. Evezzetek végig a Hévízi-patakon!

Hangulatos és különleges élményben lehet részetek, ha beneveztek a kb. 10 km-es vízitúrára a Hévízi-patakon. A táj gyönyörű, mivel az útvonal természetvédelmi területen halad keresztül. A víz hőmérséklete 20 fok feletti, a tempó pedig kényelmes, körülbelül 2,5 óra alatt teljesíthető a táv. Ezután célszerű magatokhoz venni egy kis forralt bort, gyerekeknek pedig egy jó bögre teát.

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Vízitúra, Hévíz

A vízitúráról bővebben itt olvashattok >>

Ezeket a szállásokat ajánljuk Hévízen >>

13. Szórakozzatok és okosodjatok Mosonmagyaróváron!

Tudtátok, hogy Mosonmagyaróváron található az ország legnagyobb tudományos játszóháza, mely a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont névre hallgat? Nem? Akkor itt az ideje rászánni az időt, hogy meglátogassátok a gyerekekkel, mert játékos tanulás, planetáriumi előadás, tudományos kísérletek várnak rátok – a villám generálás pedig még egy felnőttet is ámulatba ejt!

Tipp: Ha nálunk foglaljátok le a szállást, akkor ‒ több más kedvezmény mellett ‒ egy 20%-os kuponnal is megjutalmazunk benneteket, amit a FUTURA-ban válthattok be!

A program linkjét ITT találjátok >>

Szálláskínálatunk a városban >>

14. Mosolyogjanak rátok a csillagok Bakonybélen!

Nem csak a gyerekek, de a szülők szája is könnyen tátva maradhat a Bakonybélen található Pannon Csillagdában, ahol 3D-s Marsmozival, planetáriummal, távcsőparkkal és csillagászattörténeti kiállítással várják a látogatókat. 

Tipp: Amennyiben az idő kedvez a kültéri kirándulásoknak, feltétlen iktassátok be a Bakonyi Gyilkos-tó felkeresését, mely télen is igazán lenyűgöző arcát mutatja!

A program linkjét ITT találjátok >>

Hangulatos szállások Bakonybélen >>

Erdőfürdőzés a Magas-Bakony közepén és Bakonybél látnivalói >>

15. Kalandozzatok a föld gyomrában Budapesten!

Tudtátok, hogy a budapesti Pál-völgyi-barlang Magyarország leghosszabb barlangja? Ráadásul télen is látogatható, ugyanis egész évben átlagosan 11 fok körül mozog odalent a levegő hőmérséklete.

Fontos, hogy 5 éves kor és 115 cm alatt nem engedélyezett a belépés. A lenyűgöző, 500 méteres túra során káprázatos sziklaformációk és cseppkövek között vezet majd az utatok. 

Tipp: Nem árt, ha rendelkeztek némi edzettséggel ehhez a programhoz, ugyanis nagyjából 400 lépcsőt és egy meredek „Tyúklétrát” is le kell küzdeneteket, ha teljesíteni szeretnétek a kihívást. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Pál-völgyi barlang, Budapest

Budapesti szállások >>

16. Keltsétek életre a történelmet Kőszegen!

Rossz időben is kitűnő program, ha felkeresitek a Kőszegen található Jurisics-várat, mely ezer kalandra csábít, miközben történelmi ismeretekkel gazdagodhattok. Zárjátok egymást kalodába és fotózkodjatok a várudvaron, majd ballagjatok fel a toronyba, ahol megkongathatjátok a harangot is! Jó móka lesz! 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Jurisics-vár – gyerekprogramok

Ha már a városban jártok, ne hagyjátok ki a Kőszegi Advent eseményeit sem, amit idén december 2. és 23. között tartanak!

Szálláskínálatunk Kőszegen >>

17. Lépjetek be a virtuális valóság kapuján Budapesten!

Ideje magatok mögött hagyni a valóságot, amihez a budapesti VR Vidámpark kiváló választás lesz. A 2000 négyzetméteres területen egymást érik a modern eszközök és a rengeteg játék, amiből minden korosztály megtalálhatja a kedvencét. Csapjatok fel egyiptomi felfedezőnek vagy zombivadásznak – az élmény garantált lesz!

A program linkjét ITT találjátok >>

Itt szálljatok meg, ha mentek >>

18. Próbáljátok ki a Fröcskölőt!

A budapesti Fröcskölőben szabadon engedhetitek a kreativitásotokat és előbújhat belőletek a felhőtlen, boldog gyerek. Itt minden a képzelőerőn múlik. A látogatók összefröcskölhetik egymást, a falakat, vagy akár egy hazavihető vásznat is. Mindenképp foglaljatok előre időpontot! Ha már itt vagytok, térjetek be a Szelfimúzeumba is, hiszen a két élményt egy helyszínen találjátok!

A program linkjét ITT találjátok >>

Szállások a közelben >>

19. Zarándokoljatok el a dínók földjére a fővárosban!

A budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban nem csupán egy tárlatot érdemes megnézni. A Jurassic Park rajongóknak ajánlott felkeresni a Dínókertet is, ahol sok információval gazdagodhattok a Föld egykori urairól.

Az „Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon” című kiállításon pedig megcsodálhatjátok a hazánkban élt hajdani őslényeket is. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest

Itt szálljatok meg, ha mentek >>

20. Csónakázzatok barlangban Tapolcán!

A romantikus hangulatú Tapolca leghíresebb helyszíne a Tapolcai-Tavasbarlang, ahol szenzációs, vezetett túra keretében ismerkedhettek meg közelebbről a karsztvidékek lenyűgöző világával.

Az interaktív felfedezőkörúton 10 termen haladtok majd keresztül, amit egy 3D-s filmvetítéssel zárhattok le. A kirándulás fénypontja azonban egyértelműen a szűk járatokon át vezető csónakázás lesz a fémladikokban. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Top szállások Tapolcán >>

A Balaton-felvidék kincsei – Világszép látnivalók Keszthely, Tapolca, Szigliget és Tihany környékén >>

21. Csapjatok le a téli wellness örömökre Bükfürdőn!

A Bükfürdő Thermal & Spa-ban az élményeké a főszerep: a sodrófolyó, a pezsgőágyak mind a látogatók rendelkezésére állnak. A család kisebb tagjai pedig biztosan élvezni fogják a gyermekmedencét és a cápabarlangot. A nagyobb gyerkőcöknek a beltéri csúszdákat ajánljuk, melyek fényeffektekkel teszik teljessé a száguldást.

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Bükfürdő Thermal & Spa, Bük

Szállásaink Bükfürdőn >>

Kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből >>

22. Hódítsátok meg a Vulkánokat Celldömölkön!

A Celldömölkön található Kemenes Vulkán Park országosan is egyedülálló programot kínál azoknak, akiket érdekel a tűzhányók világa. A felfedező teremben interaktív módon ismerhetitek meg a gejzírkitöréseket és az asztali földrengés-szimulátort is kipróbálhatjátok, míg a tűzhányó teremtől a kőzetek és ásványok szerelmesei fognak nehezen elszakadni. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Szállások Celldömölkön >>

23. Pancsoljatok barlangfürdőben Miskolctapolcán!

Szuper hír, hogy újra megnyitotta kapuit a Miskolctapolca Barlangfürdő, ahol több 100 ezer éves múltra visszatekintő sziklafalak között töltődhet fel az egész család. Mártózzatok meg az éltető gyógyvízben, próbáljátok végig a szaunapark kínálatát és pihenjetek meg az éjszakai égboltot életre keltő Csillagteremben! 

A program linkjét ITT találjátok >>

Szállásajánlatok Miskolctapolcán >>

24. Etessetek kézből lámákat és csacsikat Kecskeméten!

Bár területét tekintve Magyarország legkisebb állatkertjének számít a Kecskeméti Vadaskert, mégis megéri felkeresni! A folyamatos fejlesztéseknek hála ma már tigris-, medve- és oroszlánház is található itt, de felfedezhetitek az őshonos magyar háziállatokat is.

Tipp: Igazítsátok az érkezéseteket a szombaton és vasárnap délelőtt 10.30-11 óráig, délután 14- 14.30 óráig tartott látványetetésekhez! A lámákat és a csacsikat pedig bárki megetetheti akár kézből is. 

A program linkjét ITT találjátok >>

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Kecskeméti Vadaskert


Kecskeméti szállások >>

Bónusz tipp

Létezik egy hely, ahol egész évben karácsony van. Ez nem más, mint a szentendrei Hubay Házban lévő Karácsony Múzeum, amit szintén érdemes felkeresni, és ha már ott jártok, a város adventi programjait se hagyjátok ki!

Nagy Adventi kalendárium – 24 családi program karácsonyra hangolódva
Karácsony Múzeum, Szentendre

Mesés adventi úti célok – 11 szálláshely, aminek már a neve is ünnepi hangulatba hoz >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő