HorvátországToplisták

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye

13 perces olvasási idő

Horvátország nem véletlenül népszerű nyaralóhely, hiszen tengerpartjának hossza közel 1800 kilométer, és akkor a szigeteit még nem is számoltuk. Ez persze önmagában még nem garancia a felejthetetlen nyaraláshoz, de az már igen, hogy szinte minden évben 100 fölött van az olyan strandjainak száma, amik elnyerik a nemzetközi Kék Zászlós minősítést.

Mit jelent a Kék Zászló?

A Kék Zászló (angolul Blue Flag) egy olyan minőségbiztosítási rendszer, ahol a strandok és kikötők vizének tisztaságát vizsgálják. A program Franciaországból indult, majd először Európát, 2001-től pedig a világ több országát is bevonták.

Azoknak a strandoknak, amik szeretnék elnyerni a kék zászlót, négy kritériumnak kell megfelelniük:

  • Környezetvédelmi oktatás és információ nyújtás
  • Kiváló vízminőség
  • Környezetvédelmi intézkedések
  • Biztonság és különféle szolgáltatások (szolgáltatások terén a zuhanyzók, mosdók és öltözők az alapot jelentik, és általában vízimentő szolgálat is van ezeken a strandokon, mindezek mellett pedig figyelembe veszik a vendéglátóhelyek minősítését és azt is, hogy milyen szabadidős tevékenységekre van lehetőség a strandon)

A Kék Zászlós minősítést évente osztják ki, de azt folyamatosan vizsgálják, hogy megfelel-e a strand a követelményeknek, ezért akár év közben is visszavonhatják.

Térképes gyűjteményünkben azok a legjobb horvát strandok szerepelnek, amik évek óta bizonyítanak, de szem előtt kell tartani, hogy az éves felülbírálás során akadhat olyan, ami időközben lekerült a listáról, és persze olyan is, ami felkerült, de a térképen nem szerepel.

Ahol a strand belépős, ott külön jelezzük, parkolás tekintetében pedig a legtöbb helyen fizetős a parkoló, érdemes úgy készülni.

A legjobb Kék Zászlós horvát strandok

Kék Zászlós strandok az Isztriai-félszigeten

Kanegra strand – Kanegra

Az Adria legészakibb pontján, az umagi riviérán található strand egy festői öbölben terül el. Aprókavicsos partja miatt kisgyerekes családoknak is ideális, ami miatt azonban igazán különleges, hogy tartozik hozzá füves terület is. Szolgáltatásai széles palettán mozognak, a vendéglátóegységek mellett, van játszótere és sportolásra is számos lehetőség nyílik.

A strand egy része nudistastrandként működik.

Szálláshelyek a közelben >>

Savudrija strand – Savudrija

Horvátország legnyugatibb pontján fekszik a híres Savudrija strand, ahol egy természetes, sziklás és kavicsos öböl várja a csobbanni vágyókat. A partszakaszt fenyőerdők szegélyezik, így árnyékos is. A strand rendkívül kiépített, ezért nem csak a kisgyerekes családoknak, még mozgáskorlátozottak számára is ideális. A hely szépségéhez hozzájárul az ott magasodó 19. századi világítótorony.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Savudrija strand

Álomszállás a településen: Apartmani Neža Savudrija

Polynesia Strand – Katoro (Umag)

A Polynesia Strand 2 kilométerre található Umag városától. Lassan mélyülő vize miatt közkedvelt a családok körében, sőt, részben akadálymentesített is, partjára pedig az apró kavics, kő és homok keveréke a jellemző. A vendéglátóegységek mellett található játszótér, illetve van lehetőség sportolásra is.

A horvátországi strandok közül kiemelkedik abban, hogy a strandnak van naturista része, amit egy fenyőerdő választ el a hagyományos strandtól. Naturista családok körében igen népszerű ez a hely.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Polynesia strand

Katoro strand – Katoro (Umag)

Az Umaghoz tartozó Katoro üdülőfaluban található ez a népszerű horvát strand, ami főként sziklás, illetve beton lapokkal van kirakva, de ez ne riassza el a kisebb gyerekekkel érkezőket sem, mert vannak sekélyebb részei is.

A hely nem véletlenül kapott Kék Zászlós minősítést, nagyon jól felszerelt, a vízisportok szerelmeseinek pedig különösen ideális partszakasz, ahol van lehetőség vízibicikli, jet-ski és vízisí bérlésére is. A strand fő attrakciója egy vízicsúszda.

Aurora strand – (Katoro) Umag

Az Aurora strand szintén a horvát Kék Zászlós strandok táborát erősíti. Umag óvárosától körülbelül 2 kilométerre, Katoronál található, a Hotel Aurora szomszédságában. A strand úgy tökéletes, ahogy van, hiszen amellett, hogy kristálytiszta a vize, a partja sem hagy kívánnivalót maga után.

A szilárd talaj tökéletesen alkalmas a nyugágyak és napernyők felállítására, kicsit feljebb pedig már árnyékot adó helyek is találhatók. Számos szolgáltatás mellett érdemes kiemelni, hogy lehetőség nyílik vízisportok kipróbálására, a kicsiket játszótér várja, a vízbe való bejutást pedig lépcsők segítik.

Laguna Stella Maris strand – (Monterol) Umag

Ez a horvát strand szinte bárki számára telitalálat. A mozgáskorlátozottak számára is könnyen elérhető, aszfaltozott sétányokon megközelíthető kavicsos strand partját fenyők teszik árnyékossá.

Vize lassan mélyül, így egészen kicsi gyerekkel is ideális választás, de akik házi kedvencükkel utaznak, azok is imádni fogják, mert tartozik hozzá egy elkerített kutyás strand. A Stella Maris strand egyik legszebb része a lagúna, ami egy híddal van elválasztva a strand más részeitől.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Laguna Stella Maris strand

Szállások Umagban >>

Canova strand – Umag

Horvátországban sokszor a kempingek is szuper strandokkal büszkélkedhetnek, nem egynek még Kék Zászlója is van. Ilyen a Camping Park Umag is, ahol a Canova strand található.

Azt érdemes tudni, hogy legtöbbször ezek a strandok nem csak a kemping lakói részére elérhetők, bárki bátran bemehet és fürdőzhet egyet. A gyönyörű öbölben elterülő horvát strand igaz, hogy Umag városához tartozik, de közelebb van hozzá Karigador, így aki szereti a napon süttetni a hasát, annak jobban megéri itt szállást foglalni.

A mi tippünk: Apartmanok Parkolóhellyel Karigador, Novigrad – 2534 Karigador

Lokvina strand – (Mareda) Novigrad

Ezt a kis kék zászlós strandot csak megemlítjük, mivel egy kempinghez tartozik, és más hasonlókkal ellentétben ezt csak az itt lakók vehetik igénybe.

Aminess Sirena és Aminess Maestral strand – Novigrad

A két Kék Zászlós strand egy exkluzív hotelhez és a hozzá tartozó kempinghez tartozik.

Irány a Novigrad-riviéra! Kalandok a Novigradi-tenger környékén szállásajánlóval >>

Špadići Materada strand – Poreč

Ezen a partszakaszon három nagyobb hotel is található, így a part rendkívül kiépített. A strand főként kavicsos, de található itt egy pici homokos öböl is.

Gradsko Kupalište strand – Poreč

A horvátországi városi strandok közül az egyik leghangulatosabb a Poreč központjában található Gradsko Kupalište. A kavicsos strand nem ok nélkül tűzhette ki a Kék Zászlót, hiszen a területén számtalan rekreációs program igénybe vehető.

Egyik fő vonzereje a vízicsúszda, de amiatt is nagyon szeretik az üdülő vendégek, mert külön kijelölt rész van a strandolók és külön az úszók részére.

Ulika naturista strand – Poreč

A Camping Ulika közvetlen közelében található a Kék Zászlós naturista strand. A naturista kemping közelsége miatt az infrastruktúra is remek, találhatók itt éttermek, bárok és üzletek is. A strand sziklás, ezért gyerekekkel kevésbé praktikus választás.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Naturista strand

Laguna Materada Hotel strandja – Poreč

A hoteltől mindössze 100 méterre található a gyönyörű kis strand, melynek partján ott lobog a Kék Zászló. Főként a szálló vendégei használják, de bárki számára elérhető.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye

Plava Laguna – Poreč

A Bellevue Apartment Hotel területéhez tartozó Plava Laguna Kék Lagúna néven vált ismertté, amit gyönyörű kék vizének köszönhet. Az eldugott kis öblöt fenyőerdő szegélyezi.

A 250 méter hosszú partszakaszon betonlapos, sziklás és kavicsos részek váltják egymást. A felnőtteket sportolási lehetőségek, a kisebbeket pedig vízicsúszda várja, és van a strandnak külön nudista része is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Plava Laguna, Poreč

Galijot Hotel strandja – Poreč

A Galijot Plava Laguna egy tengerparti komplexum gyönyörű, üde zöld környezetben, amitől alig 50 méterre helyezkedik el egy csodaszép, Kék Zászlós strand, amit szintén Kék Lagúna (Plava Laguna) néven emlegetnek a helyiek.

Parentium strand – Poreč

A zuhanyzóval, napozóágyakkal felszerelt Kék Zászlós strand a Parentium Hoteltől nem messze található. A sziklás és kavicsos strand tökéletes kikapcsolódást nyújt az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, de azoknak is tökéletes, akik a csobbanás után szeretnek egy kicsit hűsölni az árnyékban, mert a parton árnyat adó fenyők teszik elviselhetőbbé a nyári hőséget.

Delfin Hotel strandja – Poreč

A meseszép Zelena lagúna Poreč városától 5 kilométerre található. A Kék Zászlóval kitüntetett strandját a közeli Delfin Hotel strandjaként emlegetik, de bárki előtt nyitva áll. A közvetlen közelében éttermek és bárok sorakoznak.

A strand jellemzően sziklás, a parton pedig találhatók füves és járólapozott területek is, ahol kényelmesen lehet napozni. Természetesen felár ellenében napozóágy és napernyő is bérelhető.

Brulo strand – Poreč

A csodás természeti környezetben elterülő, kavicsos Brulo strand partját fenyőfák szegélyezik, amik nyáron kellemes árnyékot adnak az itt strandolóknak. Tartozik hozzá egy sportközpont, ahol különböző vízisportok kipróbálására nyílik lehetőség.

Zelena Laguna kemping strandja – Poreč

A Camping Zelena Laguna széleskörű szolgáltatásainak köszönhetően közkedvelt hely a turisták körében, éttermeit és Kék Zászlós strandját azok is szívesen látogatják, akik nem a kemping szállóvendégei. Kicsiknek és nagyoknak is számtalan szórakozási lehetőséget kínálnak, sőt, még nudista strand is tartozik hozzá.

Bijela Uvala kemping strandja – Poreč

A Bijela Uvala kemping szintén egy jól felszerelt kemping, amihez tartozik egy nagy nyilvános strand is. Ennek közelében több aprócska sziget is van, ahová átúszhat az ember és megcsodálhatja az ott „növő” sóvirágokat. Bár a kemping területén több gyermek animációs programot is szerveznek nyaranta, de maga a strand kevésbé javasolt kisebb gyerekekkel, mert nagyon sziklás.

Szállástipp a közelben: az előbb említett két kemping nyaranta kifejezetten zsúfolt, ezért akik szívesebben pihennének nyugodt körülmények között, és a strandok felkeresése után egy csendes szállásra vágynak, nekik ajánljuk a Room Tomc nevű szállást. A szálláshelyről autóval könnyen megközelíthető mindkét Kék Zászlós strand.

Még több szállás Poreč környékén >>

Valeta Strand és Sportcentrum – Tar (Poreč)

A Lanterna Premium Camping Resort strandja már több éve a Kék Zászló büszke tulajdonosa, és kiváló adottságainak köszönhetően valószínűleg a közeljövőben sem fogják megfosztani a címtől.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Lanterna Premium Camping Resort strandja

Crnika Lanterna strand – Tar (Poreč)

A Lanterna-félsziget másik híres Kék Zászlós strandja a Crnika Lanterna. A vadregényes, sziklás strand partszakasza mintegy 300 méter hosszú. A parton fák adnak árnyékot, a vízbe pedig lépcsőkön lehet biztonságosan bejutni.

A közeli Tar településen két remek szállást is ajánlunk:

Apartmani Roviš

Apartmanok Parkolóhellyel

Solaris strand – Vabriga (Poreč)

Vabriga közelében található a Naturist Camping Solaris, aminek közkedvelt Kék Zászlós nudista strandja a Solaris strand. Az apró kavicsos partszakaszon több, fallal körülvett napozóterület őrzi a privát szférát.

TOP 10 szállás Porečben pároknak és családoknak, ahonnan közel a strand >>

Istra Premium Camping Resort strandja – Funtana

Az ötcsillagos komplexum területén rengeteg élmény várja a családokat, az már csak a hab a tortán, hogy tartozik hozzá egy másfél kilométeres kavicsos és sziklás partszakasz, ahol kristálytiszta vize miatt szintén kitűzhették a dicsőséges Kék Zászlót.

Szállástipp a közelben: House Sammon

Maistra Camping Valkanela strandja – Vrsar

Maga a kemping egy félkör alakú öbölben található Funtana és Vrsar közelében. A hely egy 3 kilométeres stranddal büszkélkedhet, melynek partján ott leng a Kék Zászló is. A kristálytiszta víz tökéletesen alkalmas akár búvárkodásra és sznorkelezésre is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Maistra Camping Valkanela strandja,Vrsar

Belvedere strand – Vrsar

A kavicsos Belvedere strand az egyik legismertebb és egyben legnépszerűbb a horvát strandok közül, amihez hozzájárul, hogy remek infrastruktúrával rendelkezik, a vize kristálytiszta és ennek köszönhetően már évek óta ott lobog a partján a Kék Zászló. A strandon egy sportcentrum is található.

Porto Sole strand – Vrsar

A Vrsar településen található Porto Sole strand szintén nagyon ismert horvát strand, ami a közeli Porto Sole Kempingről kapta a nevét. Sekély vize miatt a családok körében is igen népszerű.

Maistra Camping Koversada Naturist strandja – Vrsar

A Koversada strand egy naturista kemping területén található, így nem meglepő, hogy nudista strandról van szó. A Koversada a környék legrégebbi naturista strandja, a hozzá tartozó kemping pedig egy igazán jól felszerelt komplexum.

A partszakaszhoz tartozó strandok sziklásak és betonozottak, a családok körében legnépszerűbb része pedig homokos.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Koversada szigete

Szállások Vrsar településen >>

Sveti Andrija Crveni Otok strand – Rovinj

A Crveni Otok egy két tagból álló sziget Rovinjhoz közel, egyik része Sveti Andrija, a másik Maškin. Míg ez utóbbit főként a nudisták kedvelik, addig Sveti Andrija szigete szélesebb körben is kedvelt.

Itt található a gyönyörű, tiszta vizű Crveni Otok strand, ami Kék Zászlós minősítéssel bír. Jellemzően kavicsos, de a nyugati oldalán található néhány magasabb szikla, ahonnét a bátrabbak a vízbe ugrálnak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Sveti Andrija szigete

Villas Rubin Resort strandja – Rovinj

A Villas Rubin strand a névadó üdülőfalutól alig fél kilométerre terül el, így a közelében számos étterem és bár található. A kavicsos, betonlapos strand egyik előnye a kiváló minőségű víz mellett, hogy a partján nagy fák adnak árnyékot.

Polari strand – Rovinj

A Camping Polari közvetlen szomszédságában található Kék Zászlós strand közkedvelt a családok körében, mert rengeteg családbarát szolgáltatás megtalálható itt. A kavicsos strand partja mentén fenyőfák kínálnak árnyékot a fürdőzés után.

A legkisebbeket várja itt játszótér, de a felnőttek sem fognak unatkozni, mert kipróbálhatják a különféle sportpályákat, sőt, még egy szörfiskola is van a közelben.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Polari strand, Rovinj

Szállástipp a közelben: Apartmeni Cerin Rovinj

Amarin strand – Rovinj

A magas minőséget és kitűnő szolgáltatásokat jelképező Kék Zászló már több éve ott lobod az Amarin strandon, amit Rovinj egyik legszebb strandjának tartanak. A partszakasz gazdag programkínálatával és széleskörű szolgáltatásaival vonzza a fiatalokat, de a kavicsos részek miatt a családosok is nagyon szeretik.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye

A strandhoz közeli szálláshelyek:

Veštar Camping strandja – Rovinj

A kavicsos strand egy védett öbölben helyezkedik el 5 kilométerre Rovinj nyüzsgő központjától. A körülbelül 700 méteres strandszakasz különlegességét a változatossága adja.

Az északi, kavicsos részét a naturisták számára tartják fenn, míg középen olyan sekély, hogy kisebb gyerekekkel is bátran lehet itt strandolni, mert körülbelül 50 métert kell befelé sétálni, mire annyira elmélyül a víz, hogy úszni is lehessen benne.

A part déli része már vadregényesebb, itt már a sziklák uralják a terepet. Ha ez még mind nem lenne elég, a strand egy részére kutyák is bevihetők.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Kilátás az öbölre a Veštar Kempingben

Még több szálláshely Rovinjban >>

Romantikus Rovinj – TOP látnivalók és szállások a szerelmesek kedvenc horvát félszigetén >>

Dječje Igralište (Južna plaža) strand – Fažana

Fažana egy hangulatos kisváros Pula szomszédságában, amit első sorban szuper strandjai miatt imádnak a Horvátországba látogató turisták. A város két Kék Zászlós strand büszke tulajdonosa, melyek közül az egyik a Južna plaža, a Déli strand, de a helyiek csak Dječje Igralište néven emlegetik, ami játszóteret jelent.

Ez már sejtteti, hogy a hely egy valódi gyerekparadicsom, amit mi is megerősítünk. Található ugyanis itt többek között egy nagy játszótér is, ahonnan nem egyszerű visszacsábítani az apróságokat egy kis pancsolásra.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Južna plaža strand, Fažana

Bi-Village Camping Beach – Fažana

A négycsillagos kempinghez egy gyönyörű strand tartozik, ahol a széleskörű szolgáltatások egész sora megtalálható. A kemping strandjának van egy különálló szakasza, ami kutyás strandként működik.

A legjobb apartmanok és vendégházak a környéken >>

Ambrela strand – Pula

Pula rengeteg szépséges strandot tudhat magáénak, ami annak is köszönhető, hogy tartozik a városhoz egy páratlan természetvédelmi terület, a Kamnejak-félsziget, ami egy vadregényes, szinte érintetlen terület. Azonban pont emiatt az érintetlenség miatt Kék Zászlót itt egyik strand sem kapott, mert hiába ragyogó tiszta a víz, az infrastruktúra itt nem felel meg a követelményeknek.

Más a helyzet a kevésbé vadregényes Verudela-félszigeten, ahol rögtön három ilyen strand is található. Az Ambrela a félsziget nyugati oldalán található kavicsos strand, ami nevét egy közeli étteremről kapta. Családoknak, idősebbeknek is kitűnő választás, mert fokozatosan mélyül.

Bentebb már szuper a terep a sznorkelezéshez is. Felkapott strand lévén, aki jó helyet szeretne foglalni a parton, időben induljon el, mert fő szezonban hamar megtelik.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Ambrela strand, Pula

Brioni strand – Pula

A sziklás Brioni strand az azonos nevű szálloda szomszédságában található. Partján szintén ott lobog a Kék Zászló, ami garancia a minőségi szolgáltatásokra. Akik kedvelik az extrémebb vízisportokat, azok kipróbálhatják a parasailinget, de bérelhetnek jet-ski-t vagy vízisít is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Brioni strand, Pula

Histria strand – Pula

A félsziget másik felén elterülő Histria strandot a horvát strandok között az egyik kedvencként tartják számon, egyben úgy tartják, ez Pula legelegánsabb strandja. Az kétségtelen, hogy a kis öbölnek különleges hangulata van, amit csak fokoz a nyári nyüzsgés. 

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Hotel Park Plaza, Pula

A strandhoz legközelebbi hotel: Hotel Park Plaza Histria

További szállások Pulában >>

Maslinica strand – Rabac

A kavicsos Maslinica strand szintén a legkedveltebb horvát strandok közé tartozik, igaz, Rabac önmagában is nagyon kedvelt úti cél. A strand mindössze 500 méter, de számtalan lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak.

Van itt asztalitenisz, minigolf, trambulin, csúszda, bérelhető vízibicikli, sőt, a gyerekeket egy szuper kis vidámpark, játszótér és légvár is várja. A hely különlegessége, hogy működik itt egy vitorlázóiskola.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Rabac strandja

Egy remek hotel a strand közvetlen közelében: Hotel Narcis Rabac****

Lanterna strand – Rabac

A Rabac keleti részén található strandra főként a kavicsos részek a jellemzők, de vannak kisebb sziklás szakaszai is. Lassan mélyülő vize miatt a kisgyermekes családok nagyon szeretik.

A strandon több bár van, de a parti sétány is remek éttermeket sorakoztat fel. Itt igazán komolyan veszik a Kék Zászló kritériumait és nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, sokszor szerveznek például úgynevezett öko-műhelyeket és ismeretterjesztő programokat.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Rabac strandja

St. Andrea strand – Rabac

A Sveti Andreja (St. Andrea) strand főként kavicsos és sziklás, bejárata viszont sekély, így gyerekekkel is jó választás. Egy festői öbölben helyezkedik el sétányán hangulatos éttermek és kávézók sorakoznak.

Girandella strand – Rabac

A Girandella strand az azonos nevű szálloda alatti partszakaszon található, így nem nehéz megtalálni. A kristálytiszta víz mellett szolgáltatásai között több extra is megtalálható, amik közül kiemelkedik a nyaranta megrendezett strandfesztivál. Míg nappal a családoké a terep, esténként a fiatalok veszik birtokba a partot és buliznak hajnalig.

Szállások Rabacban >>

Önfeledt pihenés, gasztroélmények, tengerpart – Top 8 szállás Rabac szívében >>

Kék Zászlós horvát strandok a Kvarner-öbölben

Peharovo strand – Lovran

A városközponttól körülbelül 700 méterre lévő strand igazi kuriózum a horvát strandok között, ugyanis van homokos része, ami Horvátországban elég ritka. (Valójában talán inkább nagyon apró zúzott kavicsra hasonlít, de homokos partként emlegetik a legtöbb helyen.)

Éppen emiatt nagyon kedvelik a családok. Fentebb a parton sűrű örökzöldek játsszák a napernyő szerepét, amik körbeveszik a strandot, de természetesen napozóágy és napernyő bérlésére is van lehetőség.

Kvarner strand – Lovran

A város még egy Kék Zászlós stranddal büszkélkedhet, ami Lovran keleti bejáratánál fekszik. A Kvarner strand szintén a családosok kedvence, mert itt is van homokos part, illetve a napozó rész kialakítása nagyon praktikus.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Lovran madártávlatból

Szállásajánló Lovranban:

Lovran az Osztrák-Magyar Monarchia kedvelt üdülővárosa volt, és ez a mai napig meg is látszik a város építészetén. A kiadó szálláshelyek között szerepel több osztrák palota, illetve hangulatos vendégház és apartman. Itt tudtok válogatni >>

Ičići strand – Ičići

Ičići egy különleges horvát település, mert egy része fent van az Učka hegység oldalában, míg másik része lent a tengerparton. A kis városnak egyetlen strandja van, de az már hosszú évek óta kiérdemli, hogy minden szezonban kitűzhesse partjára a Kék Zászlót.

A közel másfél kilométer hosszan elterülő strand egy része kavicsos, másik fele betonlapos. Nagyon odafigyelnek, hogy mindenki jól érezze magát náluk, így a remek éttermek mellett még számos szolgáltatást nyújtanak. Ilyen például a vízi ugrálóvár, a kisebbeknek pedig a játszótér.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Ičići madártávlatból

Szállások a településen >>

Slatina strand – Opatija

Opatija minden évben rengeteg vendéget vonz, strandjainak népszerűsége pedig ilyenkor az egekben van. A Slatina strand számít a város fő strandjának, ahol nyaranta gyakran van tömeg, de Kék Zászlós minősítését töretlenül őrzi.

A strand alapvetően betonozott, de van egy mesterséges homokos partszakasza, ahol a kisebb gyerekek is bátran játszhatnak. A vízbe való bejutást lépcsők segítik.

Lido strand – Opatija

A Lido strand az egyik legszebb strand a városban, és szolgáltatások terén is az egyik leggazdagabb választékkal bíró. Éttermek és bárok sokaságának kínálatából válogathatnak a vendégek a sétányon, és nyaranta olyan programokkal dobják fel a hangulatot, mint például koncertek vagy mozi.

Akik szeretik a vízisportokat, itt nagyon sok mindent kipróbálhatnak. A strandon homokos és sziklás szakaszok váltakoznak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Lido strand, Opatija

Tomaševac strand – Opatija

A Lungo Mare nevű partszakaszon található Kék Zászlós strand igen változatos, van homokos, kavicsos és sziklás része is. Itt nem csak a vízisportokat lehet kipróbálni, a parton is akad aktív elfoglaltságra alkalmas hely, például strandröplabda pálya, vagy focipálya.

Szállás Opatijában:

A városban amilyen változatosak a strandok, szállások terén is ugyanolyan sokrétű a választék. Vannak több csillagos hotelek, de foglalhatók kis családi apartmanok is. A Szallas.hu kínálata az alábbi linken érhető el >>

Pešja strand – Omišalj

A Kvarner-öböl egyik gyöngyszeme a Krk-sziget, ahol több Kék Zászlós strandon lubickolhatnak a tenger szerelmesei. A Pešja strand partját finom kavicsszemcsék borítják, amik kicsit már a homokos tengerpart hangulatát idézik. Talán emiatt főként a gyerekes családok látogatják. A parton található egy helyi specialitásokat kínáló étterem, kávézó, játszótér, röplabda pálya és itt is van vízimentő szolgálat.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Pešja strand, Omišalj

Szállások a településen >>

Jadran strand – Njivice

A főként kavicsos Jadran strand amellett, hogy a vize kristálytiszta, az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó és legjobb infrastruktúrával bíró strand Njivice városában. Nem túlzás, itt tényleg szinte minden vízisportot ki lehet próbálni, a part menti éttermekben pedig a legtöbb helyi fogást megkóstolhatjuk.

A pezsgő strandélet miatt a fiatalok kifejezetten kedvelik, de lassan mélyülő vize miatt ideális választás családoknak és idősebbeknek is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Jadran strand, Njivice

Rupa strand – Malinska

A türkizkék vizű strand már évek óta birtokolja a Kék Zászlót, ami nem is csoda, hiszen mindent megtesznek, hogy az itt strandolók kikapcsolódását feledhetetlenné tegyék. Kiváló vízminőség, finom ételek, kávézók, cukrászdák, játszótér és vízipark, hogy csak néhányat említsünk az elérhető szolgáltatások közül. A part kavicsos és betonlapos, sőt vannak akadálymentesített részek is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Malinska strandja

Szállástipp a közelben >>

Porporela strand – Krk

A Porporela strand közel van a város központjához, így megközelítése sem bonyolult. A kicsi kavicsos strandon számos szolgáltatás mellett van lehetőség napernyőt bérelni, de akik nem feltétlenül ragaszkodnak ahhoz, hogy közvetlenül a víz közelében telepedjenek le, kicsit távolabb a parttól fák árnyékát is élvezhetik.

Camping Ježevac strandja – Krk

A Porporela strandtól nem messze található egy mindenféle extrával felszerelt kemping, amihez szintén tartozik egy Kék Zászlós strand. A strand 800 méter hosszan terül el és egyik remek tulajdonsága, hogy csodás panoráma nyílik innen a Kvarner-öbölre. A part mentén számos szolgáltatás igénybe vehető, még olyan extrák is, mint például a masszázs.

Dražica strand – Krk

A sziklás és betonlapos strand alig 10 percnyi sétára fekszik a városközponttól. Különlegessége, hogy partját sűrű fenyőerdő veszi körül, így biztosítva természetes árnyékot. Akik szeretnek búvárkodni, azoknak kifejezetten ajánljuk ezt a sziklás terepet, mert itt jó eséllyel láthatnak halakat, és más tengeri élőlényeket.

Politin strand – Krk

A strand a Krk Premium Camping Resort ökokemping területéhez tartozik, de nem csak a kemping lakói előtt áll nyitva. A strandnak van egy pici homokos része, így egészen kicsi gyerekkel érkezőknek is ideális helyszín a strandoláshoz, ráadásul a víz legtöbbször teljesen nyugodt, itt nem kell nagy hullámokra számítani.

Szálláshelyek Krk-ben >>

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen >>

Dunat strand – Kornić

A sziklás, kavicsos strandon már több éve garantálja a Kék Zászló a víz minőségét. Több vízisport kipróbálására van itt is lehetőség, sőt, még egy búvár iskola is működik itt.

Szállások a településen >>

Jert strand – Pinezići

Pinezići egy kis falu Krk szigetén, amit első sorban Kék Zászlós strandja miatt keresnek fel az utazók. Az öblökkel szabdalt strandot egy árnyas erdő szegélyezi, így a környezete egészen vadregényes. Nem ez a sziget legfelkapottabb üdülőterülete, de pont amiatt olyan szerethető, mert itt nem kell tömegre számítani.

A víz tökéletesen alkalmas akár búvárkodásra is, annyira tiszta, hogy különösebb felszerelés nélkül egészen mélyre lelátni. A gyerekeket aquapark és játszótér várja.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Jert strand, Pinezići

Szállások a faluban >>

Naturist Camp Konobe strandja – Punat

A naturista kemping szomszédságában fekvő kavicsos strandot főként a kemping vendégei látogatják, de bárki számára nyitott. Ennek megfelelően a strand is nudista strandként működik.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye

Punta Debij strand – Punat

A kavicsos, néhol homokos strand „Kínai strand” néven is ismert. Rengeteg szolgáltatással várják a fürdőzőket egészen a kicsiktől az idősebb korosztályig. A part esténként sem üres, a fürdőzők helyét a bulizó fiatalok veszik át ilyenkor.

Szállások a településen >>

Vela Plaža (nagy strand) – Baška

Baška leghíresebb strandja, az úgynevezett Nagy strand már 1999 óta birtokolja a Kék Zászlót. Baška a Krk-sziget déli részén egy védett területen fekszik, ami annyit jelent, hogy természeti értékeiket, köztük a tenger vizét is fokozottan védik.

A baškai Nagy strandot tartják a horvátországi strandok példaképének. A város előtt elhúzódó kavicsos partszakasz körülbelül 2 kilométer, mögötte pedig egy hangulatos sétány van sok-sok étteremmel, kávézóval és bárokkal.

Strand Baškán

Apartmanok Baška településen >>

A Krk-sziget ékszerdoboza, a kihagyhatatlan horvát üdülőparadicsom: Baška >>

Zgribnica strand – Vrbnik

Vrbnik környékén több szép kavicsos strand található, de az egyik legszebb a festői szépségű Zgribnica-öböl Kék Zászlós strandja. A területe nem nagy, de minden megtalálható, ami egy kényelmes strandoláshoz szükséges: öltözők, tusolók, étterem és sportolási lehetőség is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Zgribnica strand, Vrbnik

Szállások Vrbnikben >>

Pješčana plaža (Strand Pećine Šilo) – Šilo

A Pećine strand is a ritkaságnak számító homokos horvát strandok táborába tartozik, de még közülük is kiemelkedik a kristálytiszta vizével. Emiatt és széleskörű szolgáltatásainak köszönhetően már több éve kitűzheti partján a Kék Zászlót.

Szállástippünk >>

Kovačine strand – Cres

A Cres-szigeten lévő Kovačine strand Cres városában az azonos nevű kemping mellett található. A strand kavicsos, illetve nagyobb kövek is vannak, de akadálymentesített, a tengerbe rámpán is be lehet jutni.

A parton fenyők és olajfák árnyéka nyújt menedéket a tűző nap elől, de bérelhető napernyő és nyugágy is. Kisebb gyerekekkel is ideális fürdőhely, mert játszótér és vízipark várja őket.

Szállástippek >>

Slatina strand – Martinšćica

Martinšćica faluban található a környék egyik leghíresebb kempingje, aminek a hírnevéhez nagyban hozzájárul a hozzá tartozó, türkizkék vizű Kék Zászlós strand. A hangulatos partot fehér kövek borítják, feljebb pedig árnyat adó fák zöldellnek.

A strandolók számtalan szolgáltatást igénybe vehetnek itt, legyen az sport vagy gasztronómia.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Naplemente Martinšćicában

Szálláshelyek a strand közelében >>

Poljana strand – Mali Lošinj

A Lošinj-sziget legnagyobb települése Mali Lošinj, ahol több Kék Zászlós strand van. A szépen karbantartott, rendezett strand az azonos nevű Poljana kempinghez tartozik. Egy része sziklás, a másik felén pedig egy fenyőerdő nyújt árnyékot.

A strand különlegessége a számos kényelmi szolgáltatás mellett, hogy az úszók számára külön kijelölt terület van, így nem zavarják őket a strandolók.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Poljana strand, Mali Lošinj

Veli Žal strand – Mali Lošinj

A Sunčana uvala-öbölben elterülő Veli Žal strand az egyik legszebb kavicsos strand a szigeten. Van betonozott része, ahol napágyakat lehet bérelni, feljebb pedig egy fenyőerdő szegélyezi, ami már a vendéglátóhelyekkel teli part menti sétányt árnyékolja.

Számos sportolási lehetőség vár itt azokra, akik szeretnek aktívan pihenni, de kicsi gyerekekkel is ideális hely, mert a tenger bejárata lassan mélyül.

A településen rengeteg remek szállás van, ráadásul nem csak apartmanok, hanem négycsillagos hotelek is:

Hotel Apoksiomen

Mare Mare Suites Hotel

Punta strand – Veli Lošinj

A városnak több remek strandja van, melyek közül a nemzetközi Kék Zászló minősítést birtokló Punta az óvárostól északnyugatra fekszik az azonos nevű hotel előtt. A strand kialakítása teraszos, így gyönyörű a kilátás a tenger felé.

A hangulatos kis strand nincs telezsúfolva vendéglátóhelyekkel, de minden megtalálható, amire a pihenéshez szükség van.

Szállástippjeink >>

Suha Punta strand – Kampor

A népszerű Rab-szigeten két Kék Zászlós strandot is ajánlunk, melyek közül a Suha Punta egy különlegesen szép strand elképesztően látványos, vadregényes környezetben. A buja erdővel borított félsziget strandja főleg sziklás, ezért kiváló terep snorkinghoz, búvárkodáshoz.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Rab-sziget strandja

Apartmanok Kamporban >>

Paradise strand (városi strand) – Lopar

A Rab-sziget másik népszerű strandja Paradise néven ismert, és valóban paradicsomi a hangulata. A Paradise Beach Lopar legnagyobb és leghíresebb strandja, ami gyakran felkerül különféle, a horvát strandokat rangsoroló TOP listákra.

Aki a környéken nyaral, az semmiképpen ne hagyja ki, mert itt aztán valóban rengeteg szolgáltatás közül lehet választani. Horvátországi strandok között igazi ritkaság az ilyen nagy kiterjedésű, kifejezetten lassan mélyülő homokos strand.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Paradise strand, Lopar

Szállások Loparban >>

Még több szálláslehetőség a Rab-szigeten >>

Svežanj strand – Rožići

A Svežanj strand kissé kakukktojás, ugyanis egy eldugott gyöngyszemről van szó, ami bár birtokolja a Kék Zászlót, mégis inkább csak azok tudnak róla, akik már nem először járnak a környéken. Ennek ellenére nyaranta néha zsúfolásig megtelik, mert kicsike, de a gyönyörű türkiz vize vonzza a felfrissülni vágyókat. Mivel főként sziklás, ezért gyerekekkel kevésbé ajánljuk, de romantikázó pároknak szuper választás.

Crikvenica városi strand – Crikvenica

Crikvenica városi strandja egy igazán modern strand, ahol a mozgáskorlátozottak vízbe jutását biztonságos rámpa segíti, a strandolók értékeit pedig euroblock zárrendszerrel ellátott értékmegőrzők védik. Persze a legfontosabb itt is a kiváló minőségű tengervíz, és ami a kisgyerekes családok favoritja, a homokos partszakasz.

Fontos tudnivaló, hogy ezt a strand azon kevés horvát strandok közé tartozik, ahol belépőt kell fizetni, de ez nem horribilis összeg. Ezen felül, ha plusz szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni, akkor azok a zuhanyzó és a mosdóhasználat kivételével még extra költséggel járnak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Crikvencia strandja

Balustrada strand – Crikvenica

Ingyenes Kék Zászlós strandja is van a városnak, a Balustrada nem belépős, csak a különféle szolgáltatásokért kell fizetni, ha szeretnénk igénybe venni valamelyiket. Ez egy kavicsos, sziklás strand, ahová ajánlott a megfelelő lábbeli. A gyerekek első sorban a szuper játszótere miatt fogják imádni.

Szállások Crikvenica városában >>

Elbűvölő Crikvenica – Top látnivalók és szállások a Kvarner-öbölben >>

Rokan strand – Selce

Selce Crikvenica szomszédságában található kis üdülőfalu, amit azoknak ajánlunk, akik nem szeretik annyira a nagyvárosi nyüzsgést. A Rokan strand főként sziklás, de a gyerekek számára kialakítottak itt egy kisebb homokos részt.

A kicsiket egy élménypark is várja, a felnőttek pedig a sportolási lehetőségek közül válogathatnak kedvükre.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Selece strandja

Poli Mora strand – Selce

A korszerű Poli Mora strand a családok nagy kedvence, mert a kavicsos és homokos részein a gyerekek is önfeledten szórakozhatnak. 

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Poli Mora strandja madártávlatból, Selce

Selce szállások >>

Planjka Trinćel strand – Novalja

A Pag-sziget több festői szépségű, ragyogó tiszta vizű stranddal büszkélkedhet, melyek partján ott lobog a minőséget garantáló Kék Zászló. Ilyen a Planjka Trinćel, amit a családok kifejezetten kedvelnek homokos partja és lassan mélyülő vize miatt.

Az alapvető szolgáltatások mellett itt rengeteg élményben lehet részük a strandolóknak, mint például vitorlázás, vízi sportok, csúszdák, játszótér, sőt, nyaranta még műsorok is vannak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Novalja strandja, Pag-szigetén

Straško strand – Novalja

A szigeten belül Novalján igazán bő a kínálat strandok terén, sőt, Kék Zászlósból is akad egy pár. Az egyik legszebbként számontartott a türkiz vizű Straško, ami az azonos nevű kempinghez tartozik.

Fontos tudnivaló, hogy a kemping lakói számára ingyenes, de egyébként belépődíjat kell fizetni. Ezért cserébe viszont a szolgáltatások skálája igen széleskörű a gyerekeknek szóló vízivároson át a felnőtteket megcélzó koktélbárokig.

A strand különlegessége, hogy míg a partja kavicsos, addig bentebb a tenger már homokos, körbe pedig árnyat adó erdős rész szegélyezi.

Zrće strand – Novalja

A Zrće a bulizók kedvence, nyaranta fesztiválok és koncertek teszik nyüzsgő hellyé ezt a horvát strandot. A víz minősége itt is kifogástalan, az igénybe vehető szolgáltatások sora pedig egészen elképesztő.

Természetesen ez alkalmazkodik ahhoz a korosztályhoz, akik a bulik miatt itt strandolnak, így van például bungee jumping, jet-ski, parasailing, wake board, banán, cső, röplabda és foci is.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Zrće strand, Novalja

Szállások Novalján >>

Šimuni kemping strandja – Šimuni

Šimuni egy kis halászfalu Pag-szigeten, egy védett öbölben. A bulis Novaljával ellentétben itt csend és nyugalom várja a pihenni vágyókat, így ezt a helyet azoknak ajánljuk, akik szívesen elkerülnék a nyüzsgést és természetközeli nyaralásra vágynak.

A település strandja a kemping előtt húzódik, jellemzően kavicsos, lassan mélyülő. Bár hivatalosan nincs a strandnak kutyás vagy nudista része, de a szélén található egy kis szakasz, ahol ők is háborítatlanul fürdőzhetnek.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Šimuni falu madártávlatból, Pag-sziget

Szállások a faluban >>

Prosika strand – Pag

A Prosika Pag központi strandja, a város legkedveltebb fürdőhelye, mely néhány perc sétára van a központtól. Az apró kavicsos, homokos strand meglehetően sekély, így gyerekekkel is ideális választás. Kicsiket és nagyokat is számos programlehetőség várja itt, egy biztos, unatkozni senki nem fog.

A Prosika különlegessége, hogy a mögötte lévő öböl (Lokunj) iszapja gyógyhatású, így sokan kenik magukra a fekete iszapot, és néha a strand területén is felbukkannak így.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Pag-sziget strandja

Szállások a városban >>

Szerelem első látásra- Pag sziget! >>

Dubrovnik strand – Povljana

Povljana egy kis zöld oázis a Pag-sziget délnyugati részén, ahol nem csak a szárazföldi természet csodás, a tenger vize is kifogástalan. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a város három Kék Zászlós stranddal büszkélkedhet.

A kavicsos Dubrovnik strandot a város fő strandjaként tartják számon az ott folyó pezsgő strandélet miatt. Áltálában forgalmasabb, mint sok más horvát strand, mert a helyiek is nagyon szeretik, így délután már rengeteg horvát család is kilátogat, aminek egyik oka, hogy a gyerekeknek egy szuper vízijátszóteret alakítottak ki itt.

Mali Dubrovnik strand – Povljana

A szintén kavicsos Mali Dubrovnik közelebb van a város központjához, így akik csak egy gyors csobbanásra vágynak, azoknak ideális választás lesz. A víz minősége itt is hibátlan, és itt is számos szolgáltatás közül lehet válogatni kezdve a vízi sportoktól a legjobb éttermekig és bárokig.

Perilo strand – Povljana

A Perilo strand fövenyét finom kavicsszemcsék és homok keveréke borítja, ami miatt kisebb gyerekekkel szuper hely, ám éppen ezért nyáron kissé zsúfolt. Van lehetőség napozóágy és napernyő bérlésére, ez utóbbi itt jól jön, mert természetes árnyék kevés van a parton.

Szállástippjeink >>

Kék Zászlós horvát strandok Zadar régióban

Zaton Tourist Village strandja – Zaton

A Zaton Holiday Resort egy komplett üdülőfalu, aminek strandján ott lobog a Kék Zászló. Persze nem ok nélkül, hiszen ezt a csodás, homokos tengerpartot tartják Horvátország egyik legjobban felszerelt strandjának.

Mivel a Zaton Holiday Resort egy zárt üdülőkomplexum, ezért a strandja a nem ott megszálló vendégek számára csak külön belépővel látogatható.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Zaton strandja

Szállások Zatonban >>

Borik strand – Zadar

A kiváló infrastruktúrával bíró strand távolabb esik a város központjától, mégis nagyon népszerű. Ez a népszerűség első sorban a festői szépségű környezetének és a sekély, kavicsos partszakasznak köszönhető, sőt, néhol még kisebb homokos részei is vannak.

Rengeteg lehetőség nyílik itt a vízi sportok kipróbálására, a sétányon pedig finom ételeket lehet kóstolni. A strand parti része viszonylag keskeny, ezért érdemes időben érkezni, hogy legyen hely.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye

Ha közel szeretnétek megszállni, nézzétek meg az Apartmani Pavin szabad helyeit!

Még több szállás Zadarban >>

Nyaraljatok a horvát tenger partján, a mesés Zadarban! >>

Jaz strand – Preko

Preko az Ugljan-sziget legnyüzsgőbb települése, melynek északi felén, egy öbölben rejtőzik a csodálatos homokos strandja. A Jaz olyan sekély, hogy még a legkisebb gyerekekkel is bátran lehet itt fürödni.

Szállások a környéken >>

Iza Banja strand – Sveti Filip i Jakov

Az Iza Banja strand több mint 1 kilométer hosszan terül el a város központjától haladva. A főleg kavicsos, homokos strand 2007 óta töretlenül birtokolja a Kék Zászlót, de sokat tesznek is azért, hogy megtarthassák.

Jobbnál jobb vendéglátóhelyek, változatos vízi sportolási lehetőségek, a kisebbeknek játszótér, a mozgáskorlátozottaknak pedig a tengerbe vezető rámpa szolgálja az itt strandolók kényelmét.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Sveti Filip i Jakov strandja

Szállások a városban >>

Dražica strand – Biograd na Moru

A Dražica egy 300 méteren elnyúló kavicsos strand sekély bemenettel, illetve mozgáskorlátozottak részére kiépített részekkel. Tartozik a strandhoz egy aquapark, emellett pedig többféle vízisporteszköz bérlésére lehetőség van.

Ez a csodás, fenyőerdővel körülölelt strand akár egy kellemes sétával is elérhető a városközpontból.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Dražica strand, Biograd na Moru

Szálláshelyek a városban >>

Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru >>

Horvát Kék Zászlós strandok Šibenik régióban

Lolić strand – Pirovac

A régió egyik legbájosabb falvaként tartják számon Pirovacot, melynek hangulatos óvárosa egy félszigeten helyezkedik el. A település legnagyobb strandja a Kék Zászlós, aprókavicsos Lolić, amit fás, erdős rész szegélyez, így természetes árnyék is akad.

Szolgáltatásai terén sem lehet panaszunk, van lehetőség vízisporteszközöket bérelni, és a környék éttermei is jók.

Szállások Pirovacon >>

Plava strand (Városi strand) – Vodice

Vodice az egyik legnépszerűbb úti cél az Adrián, melynek városi strandja nyaranta zsúfolásig telik fürdőzőkkel. Ez azonban senkit ne ijesszen meg, mert a strand nem csak a központi részből áll, hanem 4 kilométer hosszan nyúlik el a város előtt.

A sok-sok szolgáltatás közül érdemes kiemelni, hogy nyáron vitorlás és búvároktatást is tartanak itt. A fiatalok különösen szeretik ezt a strandot, mert itt a naplementével sem áll meg az élet, a part menti bárokban ilyenkor indul csak a nap.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Vodice strandja

Szállások a városban >>

TOP látnivalók a strandjairól és pezsgő életéről híres Vodice városában (+ szállásajánló) >>

Solaris strand – Šibenik

A Šibenikben található Solaris egy strandkomplexum, ami 5 különböző tematikájú strandból áll, de egy közös mindben, a minőséget garantáló Kék Zászló mindegyikre érvényes. A 4 kilométer hosszú partszakasz több nemzetközi kitüntetés mellett már az Adria legjobb strandja díjat is megkapta.

Szállások a környéken >>

Kék Zászlós horvát strandok Split régióban

Medena strand – Seget Donji

Az apró kavicsos tengerparttal rendelkező strandra akkor is érdemes átugrani egy csobbanásra, ha a közeli Trogirban nyaral az ember. A 3 kilométer hosszan elnyúló strandon minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget, vagy egészen egyszerűen felfrissülhet a kristálytiszta tengerben.

Szállástippek >>

Bačvice strand – Split

Split legszebb strandja egy hangulatos homokos öbölben található a kikötő közelében. A Bačvice türkizkék vize festői látványt nyújt a strandolóknak, de széleskörű szolgáltatásai miatt is nagyon szeretik a városban nyaralók.

Esténként a fiatalok törzshelyévé válik, akik romantikus sétákat tesznek a parton, vagy valamelyik diszkóban mulatnak a sétányon.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Bačvice strand, Split

A legjobb programok és szállások Splitben >>

Bonj strand – Hvar

A Bonj strand Hvar szigetének egyik legnépszerűbb strandja, ahol a szokásos szolgáltatásokon felül akár egy kis luxusban is része lehet a fürdőzőknek. Mivel a Hotel Amfora strandjának részét képezi, ezért az igénybe vehető szolgáltatások között van lehetőség például tengerparti masszázsra.

A pihenés mellett természetesen az aktív szórakozásra is lehetőség nyílik, mint például a vízisíelés vagy a búvárkodás.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Privát masszázssátor a Bonj strandon, Hvar

Szállások a városban >>

Prirovo strand – Vis

A Vis-sziget azonos nevű városában elterülő Prirovo a város egyik legnépszerűbb strandja, amit részben a Kék Zászlónak köszönhet. A Prirovo-félsziget történelmi szempontból is jelentős hely, található itt egy kolostor és egy templom, amik különleges hangulatot adnak a strand környékének.

Vendéglátóegység nincs túl sok, de amik a közelben találhatók, azok minőségi ételeket kínálnak. A kisebbeket egy játszótér várja itt, de akik szeretnek búvárkodni, azoknak szintén remek terep lesz.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Prirovo-félsziget, Vis

Szállások Vis szigetén >>

Gusarica strand – Komiža

A szintén Vis szigetén lévő Komiža partjainál is felfedezhetünk egy Kék Zászlós strandot, melynek szépsége vetekszik a Prirovo strandéval. A Gusarica a város legnagyobb és legszebb strandja.

Kialakítása sem hagy kivetnivalót maga után, még tengerparti liftje és rámpája is van, hogy a mozgáskorlátozottak is fürdőzhessenek itt. Környezete csodaszép, a partot erdő szegélyezi, ami természetes árnyékot biztosít a strandolóknak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Gusarica strand, Komiža

Szállások a városban >>

Le Méridien Lav Hotel strandja – Podstrana

Az ötcsillagos hotel egy gyönyörű parkosított kerttel és 800 méter hosszú tengerparttal várja a vendégeit. A róla elnevezett Le Méridien Lav strand jellemzően kavicsos, partján pedig fák adják a természetes árnyékot.

Szállások a településen >>

Velika strand (Városi strand) – Omiš

A Velika strand (más néven Nagy strand) Omiš legnagyobb egy egyben legnépszerűbb strandja köszönhetően a kristálytiszta víznek és a homokos fövenynek. A parttól befelé, 100-200 méterig még simán leér a gyerekek lába, így kifejezetten családbarát strandnak számít.

Elhelyezkedését tekintve is szuper, az óvárostól néhány perc sétával elérhető. Szolgáltatások terén szintén hozza a Kék Zászlós strandoktól elvárt színvonalat.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Omiš

Szállások Omišban >>

Omiš, a sziklák birodalma – Top látnivalók és szállások a Cetina-kanyonnál >>

Stomarica strand – Brela

A Kék Zászlós Stromarica strandot inkább a csendes helyekre vágyó turisták kedvelik, mert a környékbeliekhez képest jóval nyugodtabb és kisebb a tömeg. A hosszú, kavicsos strandhoz azért itt is tartoznak zuhanyzók és wc-k, valamint étterem is van a közelében. A nagy strand mellet van egy kisebb rész, ami kutyás strandként működik

Punta Rata strand (Dugi Rat strand) – Brela

Brela és egyben Horvátország legszebb strandjaként is emlegetik a Punta Rata strandot, vagy más nevén Dugi Ratot, de sok nemzetközi listán is helyet kapott már. A strand egyik látványossága a Brela-kő, ami egy szikla a vízen, melyen mediterrán fák nőnek. Ennek a látványosságnak köszönhetően Punta Rata a Makarska Riviéra szimbólumává vált, és ezzel együtt hatalmas népszerűségre tett szert.

A kristálytiszta, türkizkék vizű strand fehér kavicsos partját egy védett fenyőerdő szegélyezi, ami árnyékot ad a strandolóknak. A hely víz alatti élővilága is csodás, így a búvárkodás és a snorking szerelmeseinek tökéletes választás ez a strand. A számos szolgáltatás között lehetőség van kipróbálni a jet ski-t vagy a parasailinget, de részt vehetünk SUP vagy kajaktúrán is. 

Berulia strand – Brela

A 400 méter hosszú, finom kavicsos strand 3 öblön keresztül húzódik, partját árnyat adó fenyőerdők szegélyezik. A Kék Zászló már több éve ott lobog a parton, így garantált a víz minősége és a szolgáltatások sokszínűsége.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Brela strandja

Szállások Brela településen >>

5 ok, amiért Makarska a tökéletes nyaralási helyszín >>

Nikolina strand – Baška Voda

Baška Voda központjában található a kavicsos Nikolina strand, ami a nemzetközi Kék Zászló mellett a horvát Kék Virág díjjal is büszkélkedhet, amit a legrendezettebb strandoknak ítélnek oda. 

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Baška Voda strandja

Szállások a közelben >>

Gradska plaža (Városi strand) – Makarska

A város és az üdülőövezet közelségében elterülő Kék Zászlós strand nagy népszerűségnek örvend mind a helyiek, mind a turisták körében. A kavicsos strand vize hol lassan, hol közepesen mélyül, a parttal párhuzamosan pedig egy parkos rész húzódik, ami természetes árnyékot biztosít, de lehet bérelni napozóágyat és napernyőt is.

A gyerekeket csúszda, a felnőtteket pedig különböző vízisportok várják itt.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Makarska strandja

Szállástipp >>

Slatina strand – Tučepi

Tučepi strandjai közül a legnépszerűbb a Kék Zászlós minősítéssel bíró, főként kavicsos fövenyű Slatina. Természetes árnyékot a part mentén élő fenyők biztosítanak, de aki a vízhez közelebb szeretne letelepedni, bérelhet napernyőt is. 

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Tučepi strandja

Ha szívesen kipróbálnátok egy igazán különleges hangulatú szálláshelyet, a House Olive tökéletes választás lesz!

További szállások a városban >>

Kék Zászlós horvát strandok Dubrovnik régióban

Hotel Osmine Slano strandja – Slano

A Slano-öbölben lévő tengerparti hotel saját strandot tart fenn, ami ráadásul Kék Zászlós minősítéssel bír, de sajnos csak a hotel szállóvendégei használhatják.

Alternatívaként ajánljuk a Karmelska strandot, ami az öböl szemközti oldalán húzódik. A finomszemcsés strand vize itt is szép tiszta, partját pedig fák árnyékolják. Infrastruktúra terén bőven elmarad szemközti szomszédjától, de akik szeretik az érintetlenebb strandokat, azoknak egészen biztosan be fog jönni.

Slano-i szállások >>

President strand – Dubrovnik

A homokos és apró kavicsos strand a Lapad-félsziget Babin Kuk nevű negyedének csücskében, az azonos nevű hotel alatt húzódik, de bárki számára nyitott. A Kék Zászlós strand több kisebb strandból áll, melyek nagy része kavicsos, de akad homokos és sziklás is közöttük. A strandról szépséges kilátás nyílik a környező szigetekre, sőt, a naplementék és napfelkelték is csodálatosak innen.

Neptun strand – Dubrovnik

Szintén a Babin Kuk területen fekszik a sziklás, vadregényes Neptun strand, ami tiszta vize és színvonalas szolgáltatásai miatt évről évre megtartja a Kék Zászlós minősítését. Sziklás strand lévén természetes árnyék itt nincs, de napágy és napernyő bérelhető.

A strand a Royal Hotel Neptunhoz tartozik, de bárki számára nyitva áll és a hotel bárját, illetve éttermét is kipróbálhatják a strandolók.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Royal Hotel Neptun strand, Dubrovnik

Szállások Dubrovnikban >>

Dubrovnik, a földi paradicsom Dalmáciában >>

Hotel Croatia strandja – Cavtat

A betonozott tengerparttal rendelkező strand a Hotel Croatia része, de városi strandként is emlegetik. A neves hotelnek köszönhetően szolgáltatásai amellett, hogy minőségiek, igen széleskörűek is. A parton fenyők biztosítanak árnyékot a strandolóknak.

Horvátországi Kék Zászlós strandok TÉRKÉPES gyűjteménye
Cavtat strandja

Szállások a városban >>

Bármerre jártok Horvátországban, vessetek egy pillantást a horvátországi Kék Zászlós strandok térképes gyűjteményére, és ha bármelyik útba esik, ne hagyjátok ki!

Ha nem csak a strandok érdekelnek, akkor böngésszetek Horvátország 50+ bakancslistás látnivalója között >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%