Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Kilátók télen – 7+1 hely, ahonnan szép a kilátás télen is

2 perces olvasási idő
Guckler Károly kilátó

A friss levegő, a természet közelsége és a panoráma egyértelműen meggyőz arról, hogy télen is érdemes időt tölteni a szabadban. Talán egy autóval megközelíthető kilátó ilyenkor a legjobb úti cél, ilyet pedig a Balaton, és a Dunakanyar környékén is szép számmal találtok. Arról nem is beszélve, hogy eldugott kilátók Budapesten is vannak, csak ismerni kell a hozzájuk vezető utat. Nézzük, melyek a legjobb bakancslistás kilátók télen! 

Kilátók télen – 7+1 hely, ahonnan szép a kilátás télen is
Guckler Károly-kilátó

Kilátók télen – 7+1 hely, ahonnan szép a kilátás télen is!

1. Zsitvay-kilátó, Visegrád

A Zsitvay-kilátó a Nagyvillám-hegy tetejéről néz le a Dunakanyarra, 378 méter magasról. A télen autóval megközelíthető kilátó a közeli bobpálya mellett áll, tetejéről 100 km-es körzetben láthatóak a környező hegyek, a Duna, sőt, még az Esztergom mellett található Helemba-sziget is. 

Programtippek Visegrádon >>

Babakocsival is fel lehet sétálni a kilátóhoz, de a tetejére lépcsőkön lehet csak feljutni, ha az időjárási viszonyok engedik (nincs jég). Az építmény belépési díj megfizetése ellenében látogatható. 

A legjobb szálláshelyek Visegrádon >>

Kilátók télen – 7+1 hely, ahonnan szép a kilátás télen is
Royal Club Hotel Visegrád ****+superior

2.Kőhegyi-kilátó, Zamárdi

Zamárdi télen is szuper célpont, nem csak a wellnessezéshez. A 220 méter magas Kőhegy tetejéről pazar panoráma tárul a szemünk elé, hiszen egészen Badacsonyig elláthatunk. A Balaton látványa minden évszakban elképesztő, télen pedig – ha lehetséges – még szebben csillog előttünk a tó vize. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható.

A legjobb szálláshelyek Zamárdiban >>

3.Kós Károly-kilátó, Zebegény

A Kós Károly-kilátó az egyik legjobb választás a téli hónapokban, mert kisebb gyerekekkel is könnyedén megközelíthető a leghidegebb téli napokon is. Zebegény az egyik legszebb település a Dunakanyarban, erről a kilátóban állva is meggyőződhetünk. Előttünk folydogál a Duna, és a friss levegő is üdítő élmény a szobában töltött napok után. Az autót a falu központjában hagyhatjuk, innen néhány perc alatt elérhető az egész évben ingyenesen látogatható kilátó. 

A legjobb szállások Zebegényben >>

Kós Károly-kilátó, Zebegény

4.Siófok Víztorony

Siófok a Balaton fővárosa, a Siófoki Víztorony pedig az egyik legnépszerűbb látványosság, amely a főtéren állva minden kirándulót magához hívogat. A Víztoronyból csodás kilátás nyílik a Balatonra, és a belváros utcáira, az épületben található kávézóban pedig megmelegedhetünk, miután megküzdöttünk a fagyos téli széllel. Az autóval megközelíthető kilátó télen remek célpont, ilyenkor a parkolás negyed akkora kihívás sincs, mint a forgalmas nyári hónapokban.  

A legjobb szálláshelyek Siófokon >>

5.Kisfaludy-kilátó Badacsony 

A Balaton-felvidéki kilátó Badacsony legmagasabb pontján, 438 méter magasan áll. A 18 méteres kilátótorony borovifenyőből készült, belül egy spirállépcsőn juthatunk fel a panorámaszintre. Tiszta időben Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig ellátni. Az egész évben szabadon, és ingyenesen látogatható Kisfaludy-kilátó megközelítése autóval nem lehetséges, a kocsit a Szegedy Róza-ház felett kialakított parkolóban hagyhatjuk. 

Programok Badacsonyban >>

Kilátás a Badacsonyra

A Kisfaludy-kilátó kapcsán sokat emlegetett hely a Rózsakő-kilátó is, amely a Kisfaludy-ház felett található. A bazalttömb Szegedy Rózáról kapta a nevét, aki egykor Kisfaludy Sándor magyar költővel üldögélt rajta. 

A legjobb szálláshelyek Badacsonyban >>

6.Pécsi Tv-torony

Ha a célpontunk Pécs, akkor szinte kötelező felkeresni a TV-tornyot, amely a város kultikus látványossága, és amely a maga 197 méteres magasságával büszkén tekint le Pécsre az 535 méter magas Misina csúcsáról. Ez az autós kilátó tiszta, napos időben a legjobb úti cél, ekkor a panorámás étteremből is nézelődhetünk, néhány finom falat elfogyasztása közben. 

A közelben található a Pécsi Állatkert is, nem túl hideg időben érdemes rá időt szánni, remek élmény! 

A legjobb szálláshelyek Pécsen >>

Kilátók télen – 7+1 hely, ahonnan szép a kilátás télen is
Pécsi Tv-torony

7.Eldugott kilátók Budapesten

Az eldugott kilátók Budapesten igazi kihívásnak bizonyulnak azok számára, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a Halászbástyából, a Budai Várból, a Gellért-hegyről és Normafától is remek panoráma tárul eléjük autózás, majd néhány perc gyaloglás után. Azok a kilátók télen, amelyeket szinte kötelező felkeresni (akár gyerekekkel is) a Budai-hegységben, a Makovecz Imre-kilátó, a Kaán Károly-kilátó, a Guckler Károly-kilátópont, és az Árpád-kilátó. 

A legjobb szálláshelyek Budapesten >>

Guckler Károly-kilátópont

+1. Vinarium kilátótorony

A korábban felsorolt különleges kilátók Magyarországon télen is remek célpontok. Ha egy picit távolabbi úti célt keresünk, de közel maradnánk a magyar határhoz, a Lendván található Vinarium kilátótorony felkeresése is szóba jöhet, hiszen Szlovénia legmagasabb kilátótornyából tiszta időben négy országra is rálátni. 

A hideg, szeles időben érdemes a kirándulásra meleg teát, és élelmet magunkkal vinni, de a megfelelő öltözetre is nagyon fontos odafigyelni. A túrázásban jártas szakemberek azt tanácsolják, hogy a telefonunk mindig legyen a feltöltve, és iránytű is legyen nálunk – bár ez a tanács nyilvánvalóan nem a Siófoki Víztorony vagy a Pécsi Tv-torony felkeresése esetén a legfontosabb. 

A kilátók télen is tárt karokkal várnak, már csak meg kell találnunk a legjobb szálláshelyet a szállás.hu kínálatában, ahonnan útnak indulhatunk! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
43%
Imádom
Imádom
43%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
14%