BalcsiBalaton 111Családi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Íme a legjobb kerékpáros szálláshelyek a Balaton körül

4 perces olvasási idő

Kétféle kerékpáros létezik: aki már körbetekerte a Balatont, és aki még csak tervezi ezt. Akármelyik tábort is erősíted, biztosan egyetértesz velünk abban, hogy a Balatoni Bringakör az egyik legszebb kerékpártúra az egész országban.

Most bemutatjuk nektek a legjobb kerékpáros szálláshelyeket a Bringakör útvonalának közelében, ahol a Balaton-túra során megalhattok, és kétkerekű járgányaitokat is biztonságosan el tudjátok helyezni.

Legfontosabb tudnivalók a Balatoni Bringakörről

A Bringakör körülbelül 200 – 210 kilométer hosszú, attól függően, milyen szakaszokon bicikliztek végig. Sok helyen kiépített kerékpárúton haladhattok, máshol az egyes településeken belül jelölték ki a kerékpáros útvonalat. A Balatoni Bringakört edzettségtől függően akár egyetlen nap alatt le lehet tudni, ám ha szeretnétek kiélvezni a táj és a tó szépségeit érdemes 4-5 napot is rászánni a túrára. 

Balatoni Bringakör (Forrás: balatontipp.hu)

A Bringakörnek nincsen kezdő- és végpontja, ti dönthetitek el, mely településről indultok és melyik irányban, ám szerencsés választás az északi parton kezdeni. Ez a szakasz nehezebb terep a szintkülönbségek, emelkedők miatt, így könnyebb végigtekerni rajta a túra elején, még energiával telve.

Íme a legjobb kerékpáros szálláshelyek a Balaton körül
Balatoni bringaút

Ezen a linken egy szuper interaktív térképet találsz a Balatoni Bringakörről. A térkép letölthető mobiltelefonra is. A kerékpáros szálláshelyek kiválasztásában pedig mi segítünk.

Kerékpáros szálláshelyek az északi parton

1. Bringatanya Balatonkenese

A Bringatanya Balatonkenese panzió közvetlenül a kerékpárút mellett található, el sem lehet téveszteni a helyet. A panzióban kiépített és zárható kerékpártároló és bisztró is található. Nagy társaságok számára ideális, tágas lakrészeket kínálnak.

Balatonkenese és környéke sok érdekességet tartogat >>

2. Fűzfa Faház Balatonfűzfő

Sportos családok számára kitűnő balatoni szállás az északi parton ez a 4 személyes önálló faház. A barátságos kis házhoz saját őrzött kerékpártároló tartozik, ráadásul a strand gyalogosan elérhető.

Balatonfűzfői látnivalók >>

3. Bringás Apartman Ride In Balatonalmádi

A balatonalmádi kerékpáros szálláshely vízparti utcában, a káptalanfüredi strandtól 400m-re található. A két fiatalos, vidám színvilágú apartmanban 2-2 bicikli tárolására alkalmas helyet alakítottak ki, így a kerékpárokat éjszaka is biztonságban tudhatod. Ez a vízparti balatoni apartman tökéletes választás, mivel 1 éjszakára is bérelhető.

Programok Balatonalmádiban >>

4. Füred Prime Apartments Balatonfüred

Nehezen lehetne még ennél is közelebb a Balatoni Bringakörhöz egy szálláshely, hisz alig egy utcányira halad tőle a bicikliút. A szálláshely néhány percnyi távolságra van csak a Balaton-parttól, illetve a régi belvárostól, így ha szeretnétek tenni egy kellemes sétát Füreden, a legnépszerűbb látnivalókat könnyen eléritek.  

Balatonfüredi látnivalók, programok >>

5. Danubius Hotel Marina Balatonfüred***+superior

Az északi part egyik legnépszerűbb szállodája is sportolási lehetőségek sorát kínálja. Röplabdapálya, kosárlabda, focipálya és asztalitenisz várja a labdajátékok kedvelőit. Ha egyéni kihívásokat keresel, próbáld ki a konditermet és az uszodát, fedezd fel gyalogosan vagy kerékpárral a Balaton-felvidék csodálatos tájait

Balatonfüred mindig tud újat mutatni >>

6. Sarokház Tihany

Habár Tihany hivatalosan nem része a Balatoni Bringakörnek, mégis kihagyhatatlan a község felkeresése, ha az északi parton kalandoztok. A Sarokház Tihany remek választás lesz a bringatúrához, hiszen a falu központjában, mégis csendes helyen található, közel az apátsághoz. A szálláshelyen kérhettek reggelit is, ami megkönnyítheti a dolgotokat. 

7. Hotel Club Tihany****

Fél kilométer hosszú, saját füves strandszakasszal is rendelkezik a Balaton-parton álló, családbarát Hotel Club Tihany. Wellness központjában balatoni panorámás uszodával, többféle masszázzsal, számtalan szabadtéri sportolási lehetőséget kínál, így például kerékpárt is kölcsönözhettek.

Te is kapásból fel tudod sorolni Tihany nevezetességeit? >>

8. Égrelátó Vendégház Balatonakali

Különleges építészeti megoldásokban is gyönyörködhetsz az Égrelátó Vendégházban, amely pompás választás biciklitúrát tervező társaságoknak. A bringaút csak 2 percre található, de a strand sincs messze.  

Ezt nézd meg Balatonakaliban >>

9. Vitorlás Vendégház Révfülöp

A kerékpárút közvetlenül a Vitorlás Vendégház mellett halad el, így egy balatoni biciklitúrához eszményi választás a csodásan felújított, 21 fős parasztház. Itt még vitorlázásra és elektromos hajó kipróbálására is lehetőségetek lesz, de a strand is pár perc

Révfülöpi programok >>

10. Erika Apartman Badacsony

Csodaszép környezetben, a Balatoni Bringakör helyi szakaszán, a Római úton vár minden biciklis turistát az Erika Apartman Badacsony vendégház. A szálláshelyen családok, párok, baráti társaságok egyaránt megtalálják a nekik való apartmant. A badacsonyi vendégház saját kerékpártárolóval rendelkezik, így kerékpárodat megfelelően el tudod helyezni. 

Badacsonyt is érdemes bejárni, itt találsz programötleteket >>

11. Hegybenjáró Apartman Balatonederics

Mesebeli házikó áll a hegyoldalban Edericsen, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tanúhegyekre és a Balatonra. Ez a balatoni szállás biztosan a kedvencetek lesz, hiszen a Bringakört 5 perc alatt eléritek, a kerékpárokat pedig saját őrzött tárolóban tarthatjátok.

Balatonederics és környéke legszebb látnivalói >>

12. HolidaySportHaus Balatongyörök

Gyönyörű panoráma nyílik a magyar tengerre a HolidaySportHaus Balatongyörök kertjéből, ám ez nem az egyetlen előnyös tulajdonsága. A kerékpárosok számára is kiváló apartmanhoz kerti medence, grillkonyha és borospince is tartozik, sőt, a helyszínen kerékpárt is kölcsönözhettek. A vendégház ráadásul 10% kedvezményt biztosít a vízibicikli-, kajak-, SUP- és napágybérlés díjából a balatonedericsi strandon.

Balatongyörökön sok látványosság vár, itt ismerheted meg őket >>

13. Gazda Apartman Vonyarcvashegy

A patyolattiszta minősítésű vonyarcvashelgyi szálláshelyen október végéig várnak benneteket, így egy őszi biciklitúrán is remek szállást találhattok itt. Hogy járgányaitokat biztonságosan elhelyezhessétek, igénybe vehetitek az apartman saját kerékpártárolóját.

Vonyarcvashegy látnivalóinak sokaságát itt ismerheted meg >>

14. Varsás Négy Évszak Apartmanház Gyenesdiás

A kerékpárbarát gyenesdiási szálláshely egész évben nyitva áll az északi parton kalandozó vendégek előtt. Az új építésű, megújuló energiaforrásokra támaszkodó kerékpárbarát szálláshely, hamisítatlan Balaton-felvidéki hangulatot áraszt oszlopos bejáratával, kis tornácaival.

Az apartman számtalan kényelmi szolgáltatást nyújt. Udvarán melegített vizű medencében csobbanhattok, a gyerekeket pedig játszótér várja. Habár az apartmanhoz nem tartozik konyha, az itt megszállók isteni finom és bőséges reggelit kapnak.

Gyenesdiás látnivalói >>

15. Balaton Vendégház Keszthely

Ez a keszthelyi kerékpáros szálláshely egész évben várja az ide látogatókat. A szálláshely bababarát, ahol minden fontosabb felszerelési tárgyat biztosítanak a kisgyerekkel érkezők számára. Kétkerekű járgányaitokat a vendégház saját kerékpártárolójában biztonságosan el tudjátok helyezni.

Itt ízelítőt kaphatsz a legjobb keszthelyi programok gyűjteményéből >>

Íme a legfinomabb burger, tészta és thai leves – TOP éttermek a Balaton északi partján >>

Kerékpáros szálláshelyek a Balaton déli partján

16. Közlönykiadó Üdülője Balatonberény

Gyönyörűen parkosított, biztonságos, zárt területen fekszik ez a balatonberényi üdülő, amely akkor is kitűnő választás, ha nagyobb társasággal érkeznétek. Ideális kerékpáros szálláshely a Balatonnál, hiszen az Üdülő végében fut a Balatoni Bringakör, így gond nélkül megtaláljátok majd a szállásotokat.  

Ismerjétek meg Balatonberényt és környékét >>

17. Vitorlás Apartman Balatonberény

Szuper bababarát szállás várja a családokat a strandjairól híres Balatonberényben. A bringaút az utca végén halad, ami kényelmessé teszi a nyaralást. A helyszínen ingyenes kerékpárkölcsönzésre is lehetőség van.  

Balatonberény látnivalói >>

18. Szkíta Panzió Balatonmáriafürdő

Ez a balatonmáriafürdői panzió könnyen elérhető a Balatoni Bringakör útvonalától, ráadásul itt az étkezés megoldása sem jelent gondot. A panzió saját éttermében finom vacsorát fogyaszthattok, a szálláshely saját kerékpártárolójában a bicikliket is el tudjátok helyezni. 

Balatonmáriafürdőn több strandot is találtok. Válasszatok közülük itt >>

19. Fenyves Villa Balatonfenyves

Tágas, kényelmes, vízparti villában pihenhettek családdal vagy párosan Balatonfenyvesen. A szálláshelyen saját kerékpártárolót találtok, és kölcsönözhettek gyerekkerékpárt is. 

Balatonfenyvesi programtippek >>

20. Villapark Apartman 10 Fonyód

A Balaton fenséges látványa fogad minden reggel és este, ha ezt a vízparti szálláshelyet választod Fonyódon. A Balatoni Bringakör útvonala közvetlenül a ház előtt található, és még saját kerékpártárolóval is rendelkezik ez a kerékpárbarát szállás.

Ezt nézd meg Fonyódon >>

21. Kid’s Paradise Vendégház Balatonboglár

Ez a gyerekbarát balatoni szállás őrzött kerékpártárolóval rendelkezik, így biztonságban tudhatjátok járgányaitokat. A vendégház kerti medencével, játszótérrel és játékok sokaságával várja a gyerkőcöket. Ez az egyik legjobb kerékpárbarát szálláshely családoknak a Balatonnál.

Ismerd meg a legjobb balatonboglári programokat itt >>

22. H55 Apartman Balatonlelle

Elegancia, tágas terek és maximális kényelem vár a H55 Apartmanban, Balatonlellén. Az egész napos kerékpártúra után jólesik az ejtőzés a medencében, jacuzziban vagy a teraszon, a biciklik pedig külön tárolóban pihenhetnek. 

Balatonlelle programkínálata >>

23. Weekend Balaton Apartman Balatonőszöd

Pazar trópusi paradicsom vár a Balaton közelében, amely pompás választás akár nagy társaságnak is. A balatoni kerékpárút útvonalát 2 perc alatt eléritek erről a bababarát szálláshelyről. 

Balatonőszöd és környéke látnivalói >>

24. Angele Pihenőház Balatonszárszó

Saját stéggel is büszkélkedhet ez az elegáns, hangulatos balatonszárszói szálláshely, amely közvetlenü a Balaton-parton áll. Idáleis kerékpáros szálláshely, hiszen a Bringakör a szomszéd utcában halad, és még biciklit is kölcsönözhettek itt. 

Balatonszárszói programok >>

25. Kilátó Apartmanház Balatonföldvár

A Balatoni Bringakörhöz közel található ez a szálláshely, melyben többféle lakrész közül választhattok. Saját kerékpártárolóval is rendelkezik, de kerti medence, homokozó, trambulin és egy meleg vizes fürdődézsa is várja az apartman vendégeit.

Balatonföldváron ezek a legszebb helyszínek >>

26. Trafóház Apartman Zamárdi

Bírod a különleges helyeket? Ha igen, ez a dizájnos szálláshely biztosan az egyik kedvenced lesz. Az apartman egy ipari műemlék épületben került kialakításra, közel a Zamárdiban kijelölt kerékpárúthoz. Saját őrzött kerékpártárolója révén segítséget nyújt biciklid biztonságos elhelyezéséhez is.

27. Sunshine Resort Apartman Brown Zamárdi

Stílusos zamárdi szálláshelyet mutatunk balatoni bringatúrához a Nagystrand mellett. Ez a tökéletesen felszerelt gyerekbarát apartman saját kerékpártárolóval is rendelkezik, kényelmetek érdekében. 

Zamárdi rengeteg élménnyel vár >>

28. Ádám Apartmanház Siófok

A siófoki Petőfi sétányon áll az Ádám Apartmanház alig 50 méterre a Balaton partjától. Apartmant és szobát is bérelhettek itt, sőt, reggelit is kérhettek. Remek kerékpáros szálláshely Siófokon, hisz őrzött, kamerával felügyelt biciklitárolóval rendelkezik, így járművedet éjjel-nappal biztonságban tudhatod.

29. Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

Vízparti wellness szálloda Siófokon a családias hangulatú Balaton Colors Beach Hotel. A város legnépszerűbb látnivalóit könnyen elérheted innen, a hotelben pedig szauna, jacuzzi, kerékpárkölcsönzési lehetőség és saját őrzött kerékpártároló is várnak. 

Siófok legjobb programjai >>

30. Bognár Haus Balatonvilágos

Két utcányi távolságra található a bringaúttól a Bognár Haus Balatonvilágos. A vendégház bababarát szálláshely, itt megtalálod a kisgyermekek ellátásához szükséges felszerelést is. Hangulatos udvarán gyerekmedence is helyet kapott, ahol jóízűt lubickolhatnak a kicsik, amíg ti a fedett teraszon hűsöltök. 

Fedezd fel te is a legjobb balatonvilágosi látnivalókat >>

Már most érdemes hozzáfogni az idei nyár nagy családi kalandjának, a balatoni biciklitúrának szervezéséhez. Bármelyik szakaszon is gurultok végig, remek kerékpáros szálláshelyek között válogathattok.

Foglald le a számotokra tökéletes kerékpárbarát szálláshelyet a Balatonnál, és mi számos kedvezménykuponnal ajándékozunk meg!

Tippek a Balatoni Bringakörhöz:

Programtippek, strandok, gasztrohelyek. Minden ami Balaton >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
58%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
5%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
26%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő