Vidéki víkendNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

Provence Birtok Decs – TOP 5 érv, hogy miért ide utazz, ha tökéletes romantikus nyaralást keresel!

2 perces olvasási idő

Van egy varázslatos hely Magyarországon, ahol a provence-i miliő, a magyar népi motívumok és az 5 csillagos kényelem találkozik. A családi álomból valósággá lett birtok egy kihagyhatatlan élmény a romantikus utazók, a mediterrán hangulat, és a vidéki Magyarország szerelmesei számára. Tudd meg, miért gondoljuk így, jöjjön 5 érv, amiért érdemes lesz a decsi Provence Birtok felé venned az irányt legközelebb, ha romantikus utazást keresel! 

Provence Birtok Decs
Provence Birtok Decs

1. Mediterrán hangulat mindenhol: igazi Provence érzésben lesz részed

A főútról lekanyarodva rögtön kitárt kovácsoltvas kapu fogad, ami mögött szívmelengető mediterrán panoráma tárul a szemed elé. Mintha valaki gondos válogatás után elcsente volna az egyik legszebb darabját a provence-i tájnak, és az éj leple alatt elhelyezte volna kis országunkban, Szekszárd mellé. Ki tudja? Lehet egyszer így történt.

Provence Birtok Decs
Provence Birtok Decs

Ezen a paradicsomi helyen áll a Provence Birtok. Itt valósággá válnak a romantikus regények és filmek idilli helyszínei. Toszkánából hozott ciprusok szegélyezik a kövekkel kirakott utat, melyen lépkedve egyre jobban elfog az érzés, mintha nem is itthon lennél. Reggel a teraszon ücsörögve, kávézás közben nem hallasz mást, csak a 140 éves olajfa ágain vidáman repkedő madarak énekét. A friss kávé illatát finoman megédesíti a levendula bódító aromája. A karámban békésen legelő lovak szemlélése pedig olyan megnyugtató hatással lesz rád, amilyet a városban sehol sem tapasztalhatsz. 

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>>

Provence Birtok Decs
Provence Birtok Decs

2. Luxus és kényelem: mesebeli házak egy 5 csillagos szálloda felszereltségével

Szerencsére a Provence Birtokon semmilyen kényelmi szolgáltatásról nem kell lemondanod, sőt igazi vidéki luxusban lesz részed! A birtokon két lakosztály, a Levendula és a Muskátli, valamint egy kisebb szoba (a Citromfű), várja vendégeit. Mindegyik szálláshely különálló, kialakításuk egyedi és fantáziadús. Megértjük, ha nem tudnál választani közülük, ezért most a segítségedre sietünk és megosztjuk veled, melyik házat kinek ajánljuk!

Levendula Ház – miniwellness és stresszoldás párokra szabva

A lakosztály a levendula jótékony stresszoldó és alvást segítő hatásával várja lakóit. Valamint privát szaunával és dézsafürdővel. A hangulatos terasz előtt levendulabokrok és csodás színekben pompázó rózsák kápráztatnak el. A ház mögött egy magyar gyülmöcsfákkal borított, árnyas kert csábít relaxálásra. 

Legfeljebb 2 fő szállhat meg a Levendula házban, ezért kifejezetten olyan pároknak ajánljuk, akik fontosnak tartják, hogy mindig tudjanak egy kis minőségi időt tölteni egymással.

LEFOGLALOM A LEVENDULA HÁZAT >>>

Muskátli Ház – ahol a magyar népmesék és a mediterrán hangulat találkozik

Sárközi mintás motívumok, 5 csillagos kényelem, valamint privát szauna és dézsafürdő vár rád a Muskátli Házban, ha ezt választod. A népmesei házikóban 2 szinten találsz szobákat, melyekbe akár 6 fő is kényelmes otthonra lelhet. Ezért ajánljuk ezt a lakosztályt elsősorban baráti társaságoknak, családoknak, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak.

A MUSKÁTLI HÁZAT VÁLASZTOM>>>

Tipp: ha társasággal érkezel ebbe a lakosztályba, stoppold le előre az emeleti franciaágyas szobát, melyben egy kényelmes fürdőkád is helyet foglal!

Citromfű szoba – kisebb, de annál bájosabb, könnyen elérhető luxusszoba

A birtok legkisebb szálláshelye a Citromfű szoba. De ez mindössze csak annyit jelent, hogy a hangulatos berendezés és a luxus szolgáltatások kisebb (de nem kicsi) helyen várnak rád. Sőt, méretéből adódóan ez a szoba gazdaságosabb megoldást is jelent. Ezért leginkább olyan pároknak ajánljuk, akik szeretnék felfedezni a Szekszárdi borvidék minden szépségét úgy, hogy egy nyugodt és hangulatos szállásra tudnak visszatérni esténként.

A CITROMFŰ SZOBÁBA SZERETNÉK MENNI>>>

Provence Birtok Decs

3. Provence Birtok, ahol nincs tömeg: ettől igazán meghitt ez a hely

Ha igazán szemfüles voltál és figyelted, hány fő szállhat meg a házakban, akkor te már tudod, mitől olyan ez a hely, mintha egy eldugott dél-francia birtokon lennél. A nyugalom kulcsa, hogy a Provence Birtokon nincs tömeg. A birtok 2 hektáron terül el és egyszerre legfeljebb 8-10 vendéget fogad. Ez garantálja, hogy igazi romantikus paradicsomi környezetben, biztonságosan pihenhessen mindenki, aki itt száll meg.

Provence Birtok Decs

4. Kimozdulni sem kell, a vidéki és a gasztronómiai élmények helyben vannak

Ha te sem szeretsz messzire menni az aktív kikapcsolódási lehetőségek és a kulináris élvezetekért, akkor tényleg a legjobb helyen jársz! A Provence Birtok ezekből is a legtöbbet nyújtja.

A birtok lovardájában megismerkedhetsz vendéglátóink lovaival. Legyél kezdő vagy profi, a vidéki ügetés élményét nem szabad kihagyni. 

A kulináris élvezetek is házhoz jönnek! Helyi és friss alapanyagokból készült, szezonális finomságokkal csábít a falusi gasztronómia. Az étterem különlegessége a teraszon található kemence, melyben akár egy egész malacot is megsütnek neked! És miközben az étel sül, te hűsítő koktélokkal, napágyakon pihenve ütheted el a várakozás perceit.

MÉG TÖBB KÉP A MEDITERRÁN BIRTOKRÓL >>>

Provence Birtok Decs
Provence Birtok Decs

Tipp: vidd haza az élményt! A birtokon található egy kis ajándékbolt, melynek polcain igazi provence-i stílusban készült kézműves finomságok sorakoznak. Vigyél haza egy kis kekszet, mézet, vagy pálinkát, és idézd vissza ízükön keresztül otthonodban a birtok hangulatát!

5. Néhány percre Szekszárdtól és az izgalmas bor -és gasztrotúráktól!

Megértjük, ha minden szabad percedet a birtokon töltenéd az utazás során, viszont fontos tudnod, hogy a Szekszárdi borvidék is rengeteg izgalmas kalanddal vár! 

Provence Birtok Decs
Szekszárd

Szekszárd mindössze néhány perces autóútra fekszik a birtoktól, így ideális hely egy kis városi barangoláshoz. De hogyan érdemes Szekszárdon eltölteni az idődet? Mi ezeket a programokat ajánljuk:

  • Indulhat a terepjárós túra! Válaszd a Vidékjáró Terepjáró túráját és lelkes mesélők tárják fel előtted Szekszárd, a szekszárdi dombság, a történelmi borvidék és Sárköz minden titkát.
  • Jó időben irány a strand! A nyári kánikulában mindenképp látogassátok meg a szekszárdi Családbarát Strand -és Élményfürdőt, mely 7 medencével és hatalmas csúszdákkal garantálja a vizes élményeket.
  • Mézeskalács rajongóknak kötelező! Ha te is a mézeskalács illata és fahéjas íze miatt várod minden évben a karácsonyt, akkor mindenképp látogass el a szekszárdi Mézeskalács Múzeumba.
  • Csodáld meg a környéket madártávlatból! Ha valóban felejthetetlen panorámára vágysz, próbáld ki a hőlégballonozást és gyűjts életre szóló élményeket!
Provence Birtok Decs
Csodáld meg a környéket madártávlatból!

Ezek tehát a legnyomósabb érveink amellett, miért kell minden mediterrán hangulatú, romantikus embernek legalább egyszer felkeresnie ezt a fantasztikus helyet. 

Írd fel te is a bakancslistádra a Provence Birtokot és lepd meg párodat egy romantikus utazással! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Még több provence-i szállás Magyarországon >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%