Balaton 111BalcsiÍzkalandToplisták

Íme a legfinomabb burger, tészta és thai leves – TOP éttermek a Balaton északi partján

2 perces olvasási idő

Imádod a hazai konyha remekeit? Elszántan keresed a Balaton legjobb burgerét, tésztáját és thai levesét? Nézzük, melyek azok a TOP éttermek a Balaton északi partján, amelyek szenzációs ízekkel, modern tálalással és egyedi hangulattal kényeztetnek. Készen állsz a gasztrokalandra?

TOP éttermek a Balaton északi partján

Maurus Étterem és Borbár Balatonfüred

A balatonfüredi étterem 2024. nyarától megújult étlappal, hatalmas terasszal és 24-féle fagyit kínáló óriási fagyipulttal várja a vendégeket a Balaton-parton. Az Aranyhíd sétányon könnyen megtaláljuk a Maurust, ahol kiváló velős pirítós, hamburger, fogasfilé roston sütve, almaecetbe mártott friss salátával, vajas petrezselymes burgonyával, lazac steak parajos tagliatelle tésztával, fehérboros veloute szósszal, vagy éppen grillezett kecskesajt vár.

Az ételek mellett kiváló borválaszték, limondádék sora, és isteni kávé is vár. Ha fér még belétek, mindenképpen egyetek egy madártejet vagy somlói galuskát Maurus-módra. Utóbbinak a titka, hogy mazsola helyett meggyet találsz benne. Szerinünk ez a tökéletes változat! A mentesen étkezőkre is gondolnak, a kávét kérhetjük növényi tejjel, és cukor- és tejmentes fagyikat is találunk itt.

TOP szállások gasztrokaland mellé >>

Borbarátok Étterem, Badacsonytomaj

Ha nincs ötleted, hol költs el egy jó ebédet vagy vacsorát az északi parton, vedd célba Badacsonytomaj kincsét, a Borbarátok Éttermet. Az étterem garantáltan a kedvenced lesz, ha nem akarsz eltávolodni túlságosan a Balatontól, emellett szereted a magyaros konyhát, illetve a vad- és halételeket

A Badacsony lábánál fekvő étteremben a szemet gyönyörködtető fogások mellé minőségi badacsonyi borokat kínálnak, a nyári estéket pedig élőzenés programok teszik még hangulatosabbá.  

Il Mercato Ristorante e Gelateria, Balatonakarattya

Hódolj a gasztronómiai élvezeteknek Balatonakarattyán, és látogass el a Il Mercato Ristorante e Gelateria étterembe, ahol az olasz lendületet mediterrán hangulat és autentikus receptek biztosítják. 

Foglalj helyet a kerthelyiségben, böngészd végig az étlapot, és dönts amellett az íz mellett, amely a lábaid elé hozza Toszkánát. A tésztaételek, kemencés pizzák, tenger gyümölcsei és grillhúsok mellé remekül passzolnak az olasz és magyar borok, valamint a házi limonádé. 

Csücsök – Nekem a Balaton, Balatonakarattya

Balatonakarattya legendás közösségi tere és falatozója a Csücsök, ami Nánásiék vadiúj kisboltja a Balaton északi csücskében. Ha üde harapnivalóra vágysz a frissen főtt kávéd mellé, és örömmel üldögélsz a barátaiddal egy kakaós csiga társaságában, itt biztosan jó helyen jársz. 

A tágas terasz, a gyereksarok, és a hazai termékek színes választéka hamar meggyőz arról, hogy egy reggeli, vagy könnyű ebéd a Csücsökben remekül kiegészít egy balatoni kiruccanást Akarattyán. 

Szállások a közelben >>

Veganeeta Home, Balatonalmádi

Ha olyan vegán éttermet keresel a Balaton északi partján, ahol kávékülönlegességeket is kóstolhatsz, a Veganeeta Home ideális úti cél lesz számodra. Balatonalmádi szívében található a Balaton első vegán étterme, ahol minden fogás állati eredetű alapanyagoktól mentes

A csicserirántotta és chia puding mellett burgerek, pizzák és sütemények várnak, az étteremben emellett prémium minőségű teákat és balatoni borokat is kóstolhatsz.  

Bistro Sparhelt, Balatonfüred

A Sparhelt Bistro Balatonfüreden várja azokat, akik kedvelik a modern, minimalista stílust, és a minőségi ételeket. Az étterem nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok kiválasztására és a tálalásra. A hozzávalókat piacról frissen szerzik be, az ételekhez finom borokat kínálnak.

Ha nem szívesen mondasz nemet a fine dining vonalra, és alig várod, hogy megkóstolhasd, milyen egy rendhagyó cukorborsó krémleves, a Sparhelt Bistro tökéletes választás lesz számodra.   

TOP balatoni szállások >>

Kék Öböl Étterem, Balatonfűzfő

Egy hangulatos, családias étteremben ebédelnél Balatonfűzfőn, a Balaton csúcsán? Vedd célba a Kék Öböl Éttermet! A hangulatos kerthelyiségében egy romantikus esti vacsora éppen olyan remek program, mint egy családi ebéd

Akár a hazai, akár a nemzetközi konyha ízeire vágysz, itt jól fogod érezni magad, a pizzák mellett a halászlé, a cigánypecsenye és a Gundel palacsinta is rendkívül népszerű a vendégek körében.

Hold és Csillag Étterem és Kávézó, Balatongyörök

A Hold és Csillag Étterem és Kávézó a korábban Csóka Fészek néven ismert étterem helyén várja azokat, akik a balatongyöröki Szép-kilátónál szeretnének elmerülni a kulináris élményekben

Az étlapon a megszokott hazai kedvencek mellett kreatív, újító ételek is szerepelnek, a szakácsok környékbeli gazdáktól szerzik be a minőségi alapanyagokat. Az ételek mellé balatoni borokat, kézműves söröket és finom süteményeket kínálnak, mindezt laza, családias környezetben. 

Pörc Bisztró, Balatonkenese

A Balatonkenese központjában található Pörc Bisztró egy melegkonyhás bisztró, ahol a grillezett kolbász és oldalas éppen olyan különleges, mint a sercegő pörcök és a húspogácsák. A hagyományos magyaros ételeket modern, látványos köntösbe öltöztetik, így az ízek mellett a tálalás is le fog nyűgözni.

Ha szívesen megkóstolnád a szarvassonkát, érlelt kecskesajtot és a kézműves kencéket, ráadásul a kávét is szereted, a Pörc Bisztró lesz az új törzshelyed.

Szomszéd Kertje, Csopak

Mondhatnánk, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb, de szinte biztos, hogy ennél a szomszédnál még az ételek is különlegesebbek és rendhagyóbbak. 

A csopaki Szomszéd Kertje bisztró hangulata ötvözi a modern és rusztikus stílust, ráadásul a terasz nagy kedvenced lesz, ha a kutyádat is magaddal vinnéd a kiruccanásra. A bisztróban magyaros és nemzetközi ételeket is kóstolhatsz, talán pont a thai csirkeleves, a kelkáposztafőzelék, a Rib Eye steak, vagy a madártej lesz a kedvenced. 

TIPP: A legszebb látnivalók mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

Taberna Infinito, Kisapáti

A Szent György-hegy oldalában található a Taberna Infinito, amely a Balaton egyik legizgalmasabb tapas bárja és étterme. Amellett, hogy kutyabarát hely, bámulatos kilátás nyílik a teraszáról Badacsonyra és a tanúhegyekre. 

A tapas bárban közelebbről is megismerkedhetsz a spanyol konyha specialitásaival, megkóstolhatod a spanyol pörköltet, a lecsót és a patatas bravast is. Az ételek mellett minőségi magyar borok, frissítő házi szörp és limonádé vár. 

Kővirág Étel-Ital-Ágy, Köveskál

A Kővirág Étel-Ital-Ágy kiváló minőségű ételekkel és borokkal várja a vendégeit Köveskálon, mindössze 8 perces autóútra Zánkától. Az éttermet a legjobb vidéki éttermek között tartják számon, annál is inkább, mert az ételek szezonális, helyi alapanyagokból készülnek

A folyamatosan megújuló étlap a hagyományos ízek mellett új kalandokra csábít, a fenséges és harmonikus ízekről nemcsak az ételek, hanem a borok is gondoskodnak. A Kővirág Étterem saját borát, a Kővirág Olaszrizlinget is érdemes megkóstolni. 

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

Sáfránkert Vendéglő, Paloznak

Csopak és Alsóörs között fekszik Paloznak, itt található a Sáfránkert Vendéglő, amely kiváló minőségű ételekkel, vidéki hangulattal és konyhával színesíti az északi part gasztropalettáját

A körültekintően átválogatott alapanyagoknak köszönhetően megízlelheted a hazai termelők munkájának gyümölcsét. Ráadásul az étlap összeállításánál a vegetáriánusokra és a gyerekekre is gondoltak. Ha jó borokra és finom ízekre vágysz, Paloznakot mindenképpen írd fel a listádra! 

Tudod már, melyik az az étterem a Balaton északi partján, ahol legszívesebben már ma vacsoráznál? Ha több időt is eltöltenél a Balaton északi partján, akkor ezeket a szállásokat ajánljuk >>

Még több balatoni szállás >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
50%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
107 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő