Wellness + HotelekRomantikus kikapcsolódás

Ezek a legjobb gyógyhotelek Magyarországon

1 perces olvasási idő
Fitt torna a kertben - Főnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Tudtad, hogy április hetedike az egészség világnapja? Ennek apropójából fókuszáljunk most egy kicsit a testi jólétünkre! Nyakunkon a tavaszi fáradtság, a nyaralás pedig még odébb van – de miért ne ajándékozhatnánk meg magunkat egy pár napos belföldi kiruccanással, amelynek középpontjában az egészségmegőrzés áll? Magyarországi gyógyhotelek a testi feltöltődésért!

Mik azok a gyógyhotelek?

Ahogyan azt a nevéből is sejteni lehet, a gyógyhotel vagy más néven orvosi hotel egy olyan szálloda, ahol a vendégek gyógyulása és nyugodt környezetben történő pihenése a legfontosabb. Ezért egy normál szállodával ellentétben itt képzett orvosok állnak rendelkezésünkre, akik felügyeletet nyújtanak és igény esetén tanáccsal látnak el. Emellett a gyógyszállodák többféle módon is gondoskodnak az egészségünkről, például az egészséges életmódnak megfelelő ételeket szolgálják fel, különféle terápiás gyógykezeléseket tartanak, vagy éppen pollenmentes ágyneműt használnak.

legjobb gyógyhotelek Magyarországon
Fitt torna a kertben – Főnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Bár a gyógyhotelek nem feltétlen rendelkeznek wellnessrészleggel, mégis gyakori, hogy gyógyvizes helyre épülnek. Ezekben a medical wellness hotelekben a szakemberek mellett gyógyfürdő és egyéb relaxációs programok segítik az egészségünk megőrzését.

legjobb gyógyhotelek Magyarországon

A legjobb gyógyhotelek Magyarországon

Főnix Medical Wellness Resort Nógrádgárdony ****

Ez az igazán sokoldalú belföldi gyógyhotel valójában egy hét hektáros parkkal körülvett kastélyszálló, amelyben széleskörű gyógyászati wellness gondoskodik a testi-lelki feltöltődésünkről, a masszázsoktól kezdve a gyógytornán át az iszapkezelésig. Gyönyörű, romantikus környezetben található, csupán másfél órára Budapesttől!

Tovább a szálláshely oldalára >>

Borostyán Med-Hotel Debrecen – Nyíradony****

A pihenés és gyógyulás kéz a kézben jár Debrecen mellett a Hotel Borostyánban. A város zajától távol, hétköznapi zaklatott rohanásból való kilépés élményét kínálja a gyógyhotel és stresszoldó wellness centrum. Ami a wellness-t illeti, aki ide látogat, nem fog csalódni, a vízfelület több mint duplája a szobák alapterületének!
A szállodában Magánklinika is működik, ahol a legkiválóbb orvosok gondoskodnak az egészségmegőrzésről, természetesen megbízható diszkréció mellett.

További információk a szállodáról >>

Hotel Borostyán **** Gyógyhotel

Elixír Medical Wellness Hotel Mórahalom ***+superior

Szegedtől mindössze 20 km-re található ez a kiváló gyógyszálloda, amelyet egybeépítettek a Szent Erzsébet Gyógyfürdővel. A saját orvosi rendelő mellett kiterjedt gyógywellness várja a pihenni és gyógyulni vágyókat, nem kevesebb mint 21 medencével (köztük terápiás medencével) és 11 szaunával. Nem hiába nyerte el az Év Szállása díjat 2016-ban!

További információk a szállodáról >>

Danubius Health Spa Resort Aqua Hévíz ****

Ebben a hévízi tóhoz közeli, családbarát szállodában minden olyan szolgáltatás megtalálható, ami a kikapcsolódáshoz kellhet: élményfürdő, szauna, fitness terem, még szépségszalon is. Az egészségünkről pedig a tradicionális gyógykúrák mellett különféle sportprogramok széles választéka gondoskodik, úgy mint aquafitness, tenisz, gyalogtúra, sőt, akár lovaglás is.

Kattints a további részletekért >>

Kékestetői Medical Hotel

Az egyik legjobb olyan gyógyhotel belföldön, mely nem rendelkezik wellness részleggel. Magyarország legmagasabb pontján helyezkedik el, ahol a friss, pollenmentes levegő nyugodt pihenést biztosít az allergiával küzdőknek is. A Mátra földrajzi szépsége és kulturális látnivalói mellett a közeli Mátrai Gyógyintézet is biztosít orvosi ellátást szükség esetén.

További információk a kezelésekről >>

Kinek ajánlottak a gyógyhotelek?

Egyszerű: mindenkinek, aki szeretne kiszakadni a stresszes mindennapokból, és egy egészségtudatos kikapcsolódásban részt venni! Természetesen nincs megszabva, ki tartózkodhat egy ilyen szállodában – mindenkit szívesen várnak, fiatalt, időset, egészségeset és olyat is, aki küzd valamilyen egészségügyi problémával, legyen az allergia vagy reuma.

S bár az egészség világnapja április 7-re esik, valójában az év bármely időszakában elvonulhatunk egy nyugalmas hétvégére, nemigaz? Mindent az egészségünkért!

További (gyógy)hotelek a szallas.hu oldalán >>

Olvasd el korábbi írásainkat is a témában:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%