Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre

1 perces olvasási idő

Idén ősszel egyetlen három napos hosszú hétvége áll rendelkezésünkre, hogy szervezzünk valami szuper kirándulós programot, de egy kis ügyességgel az október 23-i munkaszüneti napot is megtoldhatjuk két nap szabadsággal, és máris van 5 teljes napunk a pihenésre. Ne hagyjuk veszni a lehetőséget, hiszen nincs is annál jobb, mint napsütéses őszi napokon kiruccanni és gyönyörködni a színpompás tarka levelekben, vagy borongós időben egy kis wellnesszel feltöltődni. Programtippek az őszi hosszú hétvégékre!

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre

Mikor lesz ősszel hosszú hétvégénk?

2019. október 23. szerdai napra esik, de ha év közben jól gazdálkodtunk a szabadságunkkal, és maradt még, érdemes két napot kivennünk, és máris indulhat az őszi vakáció!

November 1. mindenszentek napja idén péntekre esik, így itt 3 munkamentes napunk van, amit akár egy jó kis wellnesszel is tölthetünk.

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
Őszi Mátra a Kékes kilátótornyával – Fotó Bene Anikó

Szállásfoglalási tippek

Talán már mondani sem kell, hogy az ünnepnapok és a hosszú hétvégék mindig felkapottabbak, hiszen nem kell kivenni szabadságot. Éppen ezért nem árt jó előre gondolnunk rá, hogy mivel szeretnénk tölteni ezeket a napokat, és ha szívesen utaznánk, akkor időben gondoskodjunk a szállásfoglalásról, nehogy a vágyott helyen már ne legyen szabad szoba.

Akár már egy hónappal előre is foglalhatunk, és ha nem vagyunk biztosak benne, hogy el tudunk menni, akkor olyan hotelt érdemes keresni, ahol ingyenes a lemondás.

Őszi programtippek október 23-ra – A legszebb helyek, ahol színes falevelekben gyönyörködhetsz

Hol máshol lehetne a legszebb az ősz, mint erdős, hegyes vidéken, ahol rengeteg a fa, és jókat lehet kirándulni a friss levegőn.

Az egyik legkitűnőbb választás ehhez a Mátra, ahol rengeteg túraútvonal közül lehet válogatni, amik között vannak kalandosabbak, mint például a Kékes meghódítása, de találunk egyszerűbbet is, amit a család apraja-nagyja vígan végigsétál. Ilyen például egy séta Sástónál, vagy a festői Ilona-völgyben.

Ha hangulatos szálláshelyet keresel a Mátrában, itt érdemes nézelődni: Hangulatos szálláshelyek a Mátrában

További őszi programtippek közül válogatnál? Aki nem csak kirándulni szeretne, hanem pihenni, sétálgatni, azoknak ajánljuk Matyóföld szívét, az őszi Mezőkövesdet. Itt a fentiek mellett élvezhetjük a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vizét, vagy sétálhatunk egy jót a Hadas városrészben, és bekukkanthatunk néhány tájházba is. Néhány éve pont egy október 23-i hosszú hétvégét töltöttünk ott, és teljesen rabul ejtett minket a csodás természet.

Bónusz tipp: október 23-án a Matyó Múzeum ingyenesen látogatható!

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
A Matyó Múzeum október 23-án ingyenesen látogatható

A mezőkövesdi szállás ajánlatok közül itt szemezgethetsz >>

Ne feledkezzünk meg a Balatonról sem, hiszen nem csak nyáron érdemes felkeresni, ősszel legalább olyan szép. Most a nyugati partjára, a Kis-Balatonhoz kalauzolunk, ami ősszel különösen látványos, és családi programok sokaságát sorakoztatja fel.

Nem elhanyagolható, hogy nagyon közel van Zalakaros, így rossz idő esetén sem kell unatkozni, a gyógyfürdő minden évszakban várja a csobbanni vágyókat.

Zalakaros legjobb szállásai a Szallas.hu vendégértékelései alapján:

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
Villa Panoráma

Wellness a november 1-i hosszú hétvégén

Már most nem egyszerű helyet találni a legnépszerűbb wellness hotelekben, de mi segítségként összegyűjtöttünk párat október 31-i érkezéssel és november 3-i távozással, ahol még lehet szobát foglalni.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel Tarcal*****

Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodája gyönyörű, rusztikus környezetben, finom ételekkel, és jó borokkal. Kell ennél több az igazi feltöltődéshez?

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel Tarcal *****

Danubius Health Spa Resort Sárvár****

A wellness mellett kirándulhatunk is a környéken, a 200 éves Sárvári Arborétum például őszi pompájában is látványos program. Kár lenne kihagyni!

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
Danubius Health Spa Resort Sárvár

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag

A különleges farönk épület a csodás Börzsöny szívében, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található, így a wellness mellett jókat lehet túrázni is a környéken.

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre
Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag

Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal

Wellness és izgalmas programok egy helyen, hogy a pihenés egy perce se teljen unalmasan. Egy itt töltött hétvége az egész család számára feledhetetlen élményt nyújt!

top 10 családbarát hotel
Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal ****

Te melyik programot választanád legszívesebben?


(Fotók: Bene Mariann, szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%