Kastélyok és várakCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Újra látogatható a mesébe illő Turai Kastély! Előtte-utána képek

1 perces olvasási idő
Újra látogatható a Turai Schlossberger Kastély! Ilyen volt-ilyen lett!

Újra megcsodálható a Pest megyében található híres Turai Kastély – vagy eredeti nevén Schlossberger Kastély – sok éven át tartó felújítási munkálatok után. A tündérmesébe illő kastély kapuit a látogatók előtt igaz, csak részben nyitották meg, egyelőre a kastélypark látogatható, a műemlék épületben pedig elegáns kastélyszálloda nyílt. 🏰 ❤️

A Turai Kastély kastély új élete 

A Turai Schossberger Kastély több évig tartó felújítást követően, eredeti pompáját visszanyerve, BOTANIQ Turai Kastély néven megnyitotta kapuit, amely szállodaként és rendezvényhelyszínként várja kedves vendégeit – közölték a szálloda Facebook oldalán. 

Turai Kastély egykor a felújítás előtt

 A fáradságos munka eredményeképp a kastély újra eredeti pompájában ragyog! 

A felújítás 2016. szeptemberében kezdődött és mostanra fejeződött be, így mintegy 3,5 fél éven át tartottak a helyreállítási restaurálási munkálatok. A műemléki előírásnak megfelelő helyreállítás része volt a tetőszerkezet megerősítése és újjáépítése, a padlózatok és nyílászárók cseréje, a külső és belső falfelületek visszaállítása. A projekt során 12 restaurátor munkatárs dolgozott a kőelemek, gipszstukkók, falfestmények és fa épületelemek visszaállításán – írják a kastélyszálló honlapján.

ujra-latogathato-a-turai-schlossberger-kastely

„A Turai Schossberger-Kastély rekreációs funkciókkal gazdagodik, egy 19 vendégszobával rendelkező rendezvényközpontként üzemel majd, ahol akár esküvők és kulturális programok is szervezhetőek” – mondta el Tóth Judit, a BDPST Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelte azt is, hogy az új funkció kiépítése nem jelenti a kastély kisajátítását. „Terveink szerint úgy az épület, mint az egyedülálló kastélypark előre meghatározott „nyílt napokon”, az eredetileg tervezett rekreációs funkció és a vendégek zavarásának elkerülésével, nyitva áll majd a látogatók előtt, hiszen egy hazánkban különleges építészeti kulturális műemlékről van szó, amelyet nem szabad elzárni az érdeklődők elől – hangsúlyozta.

Öt órai tea Schlossberger módra a kastély Pálmaházában? Próbáld ki te is!

Látogass a Turai Kastélyba- ajándék kávé vagy tea a belépő mellé a Pálmaházban!

A kastélypark 2020. júliusától mindenki számára látogatható előzetes bejelentkezést követően. A 2500 forintos belépőjegy fejében sétát tehetünk és fotózkodhatunk a közel 10 hektáros kastélyparkban és botanikus kertben. Továbbá a jegy ára lefogyasztható, mindenki, aki belépőjegyet vált, a BOTANIQ kastélyszálló vendége egy csésze kávére vagy teára, amelyet a kastély központi helyén, a fényűző Pálmaházban fogyaszthat el.

Öt órai tea Schlossberger módra a kastély Pálmaházában? Próbáld ki te is!
A fényűző Pálmaházban fogyaszthatjuk el a kávénkat, vagy teánkat, amelyet a belépőjegy tartalmaz

TOP 10 kastélyszálló Magyarországon – pihenj luxus környezetben! >>

A mesebeli Turai Kastély romantikus története 🏰 ❤️

A mesébe illő kastély varázsát nemcsak a neoreneszánsz és neobarokk stíluselemek adják, hanem az a szerelmi történet is, melyet az épület minden szegletében érezni lehet. A kastélyt ugyanis báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő mágnás építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek – írják a kastélyszálló honlapján. 

A Schlossberer-kastély az Operaház kistestvéreként híresült el a köztudatban. Sokáig Ybl Miklóst tartották az imponzáns épületegyüttes tervezőjének, a kastély építésze valójában Ybl tehetséges tanítványa, Bukovics Gyula volt.  Az épület belső tereiben található díszítőfestés Scholtz Róbert festőművész keze munkáját dícséri, aki az Operaház belső festményeit és freskóit is készítette. 

A kastélyt európai mintára kialakított korszerű kastélypark vette körül, ahol többek közt esővízzel működő öntözőrendszert alakítottak ki. Ez a botanikus kert látogatható újból napjainkban.

Tetszett a Schlossberger család kastélyának története? Lazíts főúri környezetben, foglalj szállást múltidéző nemesi kastélyokba >>

Turai Kastély – Kastélypark látogatói információ

Látogatható-e a turai Schlossberger-Kastély? 

Az impozáns Turai Kastély kertje előzetes bejelentkezés alapján látogatható, meghatározott időben. Bejelentkezés: info@botaniqcastle.com vagy +36 28 799 130

Mennyibe kerül a belépő a Turai Kastély kertjébe?

A Schlossberger kastélyparkba a látogatói jegy 2500 forint/fő. A belépőjegy lefogyasztható,  magába foglal egy csésze kávét vagy teát a kastély Pálmaházban.

Mikor van nyitva a Turai Kastély?

A kastély kertje előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Az aktuális időpontokról és a foglalással kapcsolatban telefonon érdeklődjön.  +36 28 799 130

(Fotók forrása: bdpstgroup.hu, botaniqkastely.hu, instagram.com/
botaniqcastle
)

Még több kastély! Szereted a főúri rezidenciákat? Olvasd el az alábbi cikkeinket is


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%