ToplistákKedvenc szállások

15 különleges szállás a bakancslistádra

4 perces olvasási idő

Ezek a különleges szállások a bakancslistádra valók! Számtalan egyedi megjelenésű apartman, hotel található a hazánkban, és mind csak arra vár, hogy felfedezd őket egy nyaralás alkalmával. Legyen szó egy párnapos kiruccanásról a fővárosba, vagy épp egyhetes pihenésről a Balatonnál, ebben a cikkben megtalálod azt a 15 különleges szállást, amelyeket lehúzhatsz majd a bakancslistádról! 

1. reBORONA Vendégház Őriszentpéter

Őriszentpéter az Őrség szívében található, így nem is kérdés, hogy a reBorona Vendégház mesés helyen fekszik. A szállás összesen 3 luxus apartmanból áll, amely ideális lehet családoknak, baráti társaságoknak, de akár egy kisebb csapatépítésre, vagy relaxációs elvonulásra is. A modern házak minden kényelmet biztosítanak a vendégek számára, azonban TV-vel ne számolj. Élvezd a természet csodáit, a mesés helyszínt és a társaságot a vendégházban, és tölts el pár pihentető napot az Őrségben!

Ha Őriszentpéteren jársz, iktasd be a programjaid közé a Natura 2000 látogatóközpontot, ahol közelebbről megismerheted a nemzeti parkot. Ha pedig felejthetetlen gasztroélményre vágysz, akkor mindenképp foglalj asztalt a méltán híres Pajta étterembe

Az Őrség kihagyhatatlan kincsei – Íme, a 15 legjobb látnivaló >>

2. West Panorama Penthouse Apartman Szombathely

Emelkedj a város fölé és csodáld meg minden reggel, ébredés után a mesés West Panorama Penthouse Apartman francia erkélyéről a várost! A csodálatos körpanorámával megáldott szállás csendes helyen található, zöldövezetben, ahol élmény lesz a kikapcsolódás.

Rendelkezésedre áll egy kétszemélyes jakuzzi, valamint egy teljesen felszerelt konyha is. Tölts el pár napot itt kettesben a pároddal és élvezzétek a mesés helyszín minden apró részletét! Ez a különleges szállás a bakancslistádra való!

A szállástól nem messze található a Csónakázó-tó, ahol teljesen kikapcsolhatsz. Emellett Szombathelyen megismerheted a Kámoni Arborétum szépségét, a Vasi Skanzen történetét, és elfogyaszthatsz egy finom ebédet vagy vacsorát az ókori hanglatú, egyedi kialakítású Fórum Étteremben.

Őszi barangolások Kőszeg és Szombathely környékén >>

3. Kincsem Kastély Szőlőbirtok Tolcsva

Ha egy igazi, nemesi kastélyban hajtanád álomra a fejed, akkor a Kincsem Kastély Szőlőbirtok prémium minőségű, luxus szobáit neked találták ki! Az újjászületett helyszín a Tokaj-hegy lábánál található, távol a város zajától, így semmi sem zavarhatja meg a pihenésed.

Egyedi berendezéssel, finom borokkal és történelmi különlegességekkel vár Tolcsva, ahol még egy hatalmas medencével is kiegészítették a páratlan szállást. Ez a különleges szállás a bakancslistádon is megállja a helyét! A szállásról bővebben itt olvashattok >>

Ha megismernéd egy kicsit közelebbről a város látnivalóit, mindenképp látogass el a méltán híres kozmetikumok készítésének helyére, a Helia-D herba-kastélyba, vagy tegyél egy sétát a Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpontban. Amennyiben jobban érdekel a borkészítés, a Borászati Kultúra háza sok szeretettel vár minden bor iránt érdeklődő látogatót!

A tokaji borvidék rejtett gyöngye – Tolcsva, a kastélyok otthona >>

4. Private Villa with Pool Budapest

Fővárosunkban is találhatsz olyan különleges szállást a bakancslistádra, amely egyedi adottságokkal bír. A Private Villa with Pool pont ilyen, hiszen egy exkluzív, 26 fős villát tudsz kibérelni az ottartózkodásod során. Ezt megteheted barátokkal, családdal, vagy akár egy nagyobb céges társasággal is.

Ez az egyedülálló, háromemeletes luxus helyszín egész évben fűtött, 14 m-es fedett medencével, 6 fős pezsgőfürdővel és infraszaunával áll a rendelkezésedre. Ha ez nem lenne elég, egy 2000 négyzetméteres kert és gyönyörű panoráma is vár itt.  

Szerencsére fővárosunk rengeteg programajánlatot kínál, így választhatsz belőlük nyáron és télen is. A meleg időben próbáld ki a Nagy-Duna Menetrendi Kirándulóhajót, amely a csodás Budapestet mutatja meg egy új szemszögből. Télen ellátogathatsz az Unicum Házba, ahol a különleges, gyógynövényes ital készítését ismerheted meg. Emellett tárt karokkal vár a Madame Tussads Panoptikum a főváros szívében!

Top 15 budapesti program, ahol kedvezmény vár, ha a Szallas.hu-n foglalsz >>

5. FarFar Chalet Budajenő

A skandináv stílus köszön vissza a FarFar Chalet megjelenésén, ami Budajenő határában található. A vendégház mesés adottságokkal rendelkezik, a közös tér hatalmas ablakai a Zsámbéki-medence barackfákkal tarkított csodavilág panorámájára nyílnak. Összesen 4 fő számára nyújt kényelmes pihenési lehetőséget, így akár a családdal vagy egy kisebb baráti társasággal is érkezhetsz.

Egy 20 méteres, óriási, bio medencéből csodálhatod a kilátást, esténként pedig a fedett teraszon grillezhetsz és élvezheted a kikapcsolódás minden pillanatát.

Budajenő közelében több látnivaló is akad, így érdemes egy kirándulást szervezned a Budakeszi Arborétumba, vagy ellátogatnod a Csergezán-Pál kilátóba Pátyra. A finom ételekről se feledkezz meg a nyaralásod alatt, a Stadt Étterem Reggeliző & Kávézó a nap bármely szakában mesés fogásokkal és italokkal vár.

6. Nordic Dreamhouse Villa Isaszeg

Csodálatos, erdőkkel körülölelt helyszínen található a Nordic Dreamhouse Villa, ahol csend és nyugalom honol. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy kicsit elvonulni a város zajától, és egy prémium szálláson pihennék ki a fáradalmaikat.

Ez a különlegesség egyedi anyaghasználatával, modern formáival és egyedülálló felszereltségével felejthetetlen kikapcsolódást kínál vendégeinek. Egy medence, egy hatalmas terasz és kiváló, kényelmes szobák várnak itt, ahol élmény lesz a nyaralás!

Isaszegen egy kellemes túra keretében eljuthatsz a Honvéd-emlékműhöz, amely méltó emléket állít az 1848-49-es szabadságharcnak. Egy kicsit távolabb felfedezheted a Gödöllői Arborétum csodás növényeit, valamint finom édességeket kóstolhatsz meg a Solier Cafe, Étterem és Cukrászda teraszán.

7. Székely Gerendaházak Geresdlak

Gyönyörű, zöld környezetben találhatóak a Székely Gerendaházak, amelyek egy turistaút mellett fekszenek a „Grinnyének” becézett szőlőhegyen. A szállások kutya- és cicabarátok, így akár a kiskedvencedet is magaddal viheted a pihenésre.

Emellett kültéri jakuzzi és finn szauna is a felszereltség részét képezi, valamint a komfortos berendezés is hozzájárul a tökéletes kikapcsolódáshoz. Akár 10-en is érkezhettek erre a remek helyszínre, hogy megismerjétek Baranya megye egyik különleges községét!

Geresdlakon található a Mézeskalács Múzeum, amely előzetes bejelentkezés után látogatható. A közelben fekszik Zengővárkony is, ahol a Míves Tojás Múzeumban számtalan, érdekes, festett tojást csodálhatsz meg. 

8. Bogi Kuckó Farkasgyepű

Csodás bakonyi környezetben, az erdő szélén található a Bogi Kuckó, amely a szép helyszín ellenére is remek infrastruktúrával rendelkezik. Minden adott itt, amely egy tökéletes pihenéshez szükséges: dézsa, játszótér, csocsó, szauna, nagy kert és kényelmes szobák, amelyek mind a remek kikapcsolódást szolgálják.

Összesen 8 ember számára foglalható, ráadásul elérhető közelségben van a Balaton, valamint Pápa és Veszprém városa is. Szakadj ki a dolgos hétköznapokból és tölts el pár kellemes napot a Bakonyban!

Egy kis erdei kirándulásra vágysz? Látogasd meg a Pisztrángos-tavat Németbányán, vagy a Csurgó-kutat Kislődön és élvezd a természet lágy ölét! A közelben található Herend is, ahol a porcelánkészítés rejtelmeibe leshetsz be a Herendi Porcelánmanufaktúra Látogatóközpontban.

A Bakony legszebb kirándulóhelyei utazóink ajánlásával >>

9. Spirit Vendégház Őriszentpéter

Egy másik csodás szállás is található Őriszentpéterben, amely a Spirit Vendégház nevet viseli. Mindössze 400 méterre található a városközponttól, és gyönyörű, panorámás kerttel rendelkezik. Kényelmes ágyakkal, jól felszerelt konyhával, hatalmas terasszal és fedett szaletlivel, valamint kerti tűzrakóhellyel várja a vendégeit, akik tökéletesen kikapcsolódhatnak itt.

Élvezd a természet lágy ölét, az Őrség gyönyörű tájait és nem utolsó sorban a hely adta remek rezgéseket a pihenésed során.

Őriszentpéteren minden a természet szeretetéről szól. Látogasd meg te is az Őrségi Nemzeti Parkot, valamint a Szala-völgyét és szippantsd magadba a friss levegőt!

10. La Pöte Vendégház Orfű

A Szuadó-patak partján fekszik a La Pöte Vendégház Orfűn, az Orfűi-tó és az Orfűi Malmok közvetlen közelében. Autentikus és letisztult stílus jellemzi a vendégházat, amely 4 ember számára nyújt kiváló pihenési lehetőséget. Érkezz a családdal, vagy barátokkal és élvezzétek a gyönyörű környezetet!

A Pécsi-tó és az Orfűi malmok is a vendégház közelében találhatóak, de ha igazán kalandvágyó vagy, akkor válaszd az Overallos Kalandtúrát a Trió-barlangban. Ha pedig egy kis lovas programra és finom falatokra vágynál, akkor látogasd meg a Rácz Tanyát.

Toplistás látnivalók Orfűn >>

11. Villa Blue City Apartman Szekszárd

Szekszárd város szívében található a Villa Blue City Apartman, amely letisztult berendezéssel várja a vendégeit. A fiatalos, modern színeket és berendezési tárgyakat felvonultató szállás tökéletes helyszín lehet, ha szeretnél egy kicsit kikapcsolódni. Az apartman a földszinten található, így egyszerű a ki – és bejutás. Válaszd ezt a remek helyszínt következő pihenésed helyszínéül és ismerd meg Szekszárd látnivalóit gyalogszerrel!

Ahhoz, hogy felfedezd a környék érdekességeit, érdemes egy kicsit magasabbra menned. A Kálvária Kilátó és a Bati-kereszt Kilátó remek lehetőséget biztosít erre. Az édesszájúak megismerhetik a csokoládékészítés minden mozzanatát a BeSweet Csokoládémanufaktúra és Látogatóközpontban, a borkedvelők pedig a híres szekszárdi borok mennyei ízeit tesztelhetik a Szekszárdi Bormúzeumban.

Szekszárdi városnézés – felüdülés testnek és léleknek >>

12. Bakonyi Panoráma Élményház Tés

A természet szépsége és a kényelem egyesül a Bakonyi Panoráma Élményházban, ahonnan csodás a kilátás a környező hegyekre. Élvezd a kiváló helyszín adta lehetőségeket, pihenj egy nagyot a jakuzziban, vagy hallgasd a madarak csicsergését és a szarvasbőgést a nap különböző szakaszaiban.

Összesen két szoba áll a rendelkezésedre a szálláson, ahol 4 fő pihenhet egy felejthetetlen nyaralás során. Itt minden adott egy tökéletes elvonuláshoz, használd ki és relaxálj Tésen egy hosszú hétvége során!

Érdemes ellátogatni a Tési Szélmalmokhoz, amelyek 1840 és 1920 között épültek. A közelben található Bakonynána, ahol megcsodálhatod a Római fürdő vízesését, Zircen pedig lehetőséged nyílik sétálni egyet a Zirci Arborétumban, vagy ehetsz egy mennyei ebédet a Bagolyvár Fogadóban.

13. Kékmacska Vendégház Nagybörzsöny

Túrázók figyelem! Közvetlenül a Kéktúra útvonala mellett található a Kékmacska Vendégház Nagybörzsönyben, amely kedves kinézetével, jól felszerelt szobáival, és összesen 7 férőhellyel várja a megfáradt vendégeket.

A fedett étkezőteraszon élvezheted a finom falatokat, valamint pár perc sétával a falu központját is elérheted. Ismerd meg Magyarország ezen részét is, és szállj meg egy hangulatos apartmanban, csodás környezetben. 

Nemcsak gyerekek, de felnőttek számára is remek élmény lehet utazni a Nagybörzsönyi kisvasúttal. Fedezd fel a környéket, látogass el a román stílusban épült Szent-István templomhoz, vagy a különleges Bányásztemplomhoz, melyek előzetes telefonos bejelentkezés után tekinthetőek meg.

Túrák a ködlepte Börzsönyben és környékén >>

14. Manna Villa Balatonfüred

Romantikus elvonulást tervezel a pároddal? Akkor a Manna Villát neked találták ki! 500 méterre található a gyönyörű sétánytól, valamint a Balatontól ez a letisztult stílussal rendelkező apartman. Érdemes figyelembe venni, hogy a szállás április 1. és szeptember 30. között foglalható. Töltsetek el pár napot kettesben ezen a meseszép helyen és élvezzétek a Balatonfüred pezsgését tavasztól-őszig bármikor!

Próbáljátok ki a Landventure Szabadtéri Szabadulószobát, ahol érdekes helyszíneket bejárva fedezhetitek fel Balatonfüredet. Ellátogathattok még a Koloska-völgybe, amely tavasztól-őszig gyönyörű, valamint megismerhetitek a Lóczy-Barlang kristálycsoportjait is. 

Balatonfüred, a magyar tenger gyöngyszeme >>

15. Olivia Apartman Makó

Aktív kikapcsolódásra vágysz vagy egyszerűen csak elvonulnál egy hosszú hétvégére? Az Olivia Apartman mindkét esetben tökéletes lehet, ugyanis közel van Makó nevezetességeihez, de mégis privát szférát biztosít a pihenéshez. Az apartmanok kényelmesek, modern megjelenésűek, valamint mindegyik előtt található egy kis kiülő, ahol élvezhetitek a nap simogató sugarait. Fedezzétek fel Makó városát és szálljatok ezen a klassz helyen!

Az egyedi megjelenésű Makói Hagymatikum Fürdőt nem érdemes kihagyni, ha a városba látogatsz. Remek kikapcsolódást nyújt még a Maros Kalandpart az adrenalinfüggők számára, valamint megcsodálhatod a természetet a különleges kialakítású Lomborona sétányról. Finom falatokban sem lesz hiány, amit a Glorius Étterem biztosít a számodra.

7 mesébe illő látnivaló Makó városában >>

Magyarország számos különleges szállást tartogat, amiket érdemes felírnod a bakancslistádra. Böngéssz a Szallas.hu kínálatából, és pihenj gyönyörű helyeken!

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%