Horvátország

Horvátországi bakancslista  – 50+ látnivaló, élmény és szállás, amit muszáj kipróbálni

2 perces olvasási idő

Horvátország ezernyi kincs otthona, de ha nem nyomozod ki még indulás előtt a legszebb látnivalókat, könnyen lecsúszhatsz életed nyaralásáról. Most megspóroljuk neked a több órányi kutatómunkát! 

Titkos oázisokat, gyönyörű tengerpartokat és olasz életérzést árasztó kisvárosokat állítottunk libasorba az Isztriától egészen Dalmáciáig – neked már csak szemezgetni kell a legjobb utazótippek közül. Következzen a nagy horvát bakancslista, amely több mint 50 élményt, programot és szállást tömörít, hogy végre összedobhasd a tökéletes üdülési tervet. Kezdhetjük?

Különleges horvát úti célok

Tudod, mitől lesz igazán emlékezetes egy nyaralás? Attól, ha különleges helyszínt találsz hozzá! Horvátország ilyen szempontból hibátlan választás, hiszen akármerre is visz az utad, minden szegletében lélegzetelállító gyöngyszemekre lehet bukkanni.

Az alábbi listában összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol ilyen egyedülálló élményeket zsebelhetsz be. Köztük van a világ legkisebb városa, 7 világörökségi kincs és azt is megtudhatod, hol nyaral Tom Cruise vagy Anthony Hopkins.

Horvátország bakancslista  – 50+ látnivaló, élmény és szállás, amit muszáj kipróbálni
Fedezd fel Belső-Isztria legszebb középkori városait

Tömegmentes, rejtett és kevésbé ismert horvát helyek

Horvátországot csak úgy lehet ától cettig felfedezni, ha letérsz a kényelmes kliséösvényekről és kevésbé ismert úti célok felé veszed az irányt. Ebben nyújt segítő kezet a következő válogatás.

Olyan városokat, látnivalókat és tengerparti üdülőhelyeket szedtünk csokorba, amelyek szinte láthatatlanok az átlagturista számára. Térképezd fel a titokzatos Cres szigetet, válogass eldugott tengerparti városok között vagy adj az érzésnek és célozd be Horvátország rejtett értékeit!

Városnézés Horvátországban

Figyelem: igazi közönségkedvenc horvát városok következnek, amelyek sokszorosan megérdemlik a fanfárt és a rivaldafényt. Ha örömet lelsz az óvárosi tekergőzésben és át akarod élni a mediterrán vendégszeretet varázsát, akkor ez a 9 úti cél egy-kettőre levesz majd a lábadról.

Lesd meg, milyen vízhőmérsékletre számíthatsz >>

Kihagyhatatlan élmények és programok Horvátország határain belül

Folytassuk a sort olyan horvátországi programokkal, amit legalább egyszer az életben mindenkinek ki kellene próbálnia!

Vitorlázz delfinek között, búvárkodj meseszép korallzátonyok rejtekében, pörgesd fel az adrenalinszinted hajmeresztő vízi kalandokkal, aztán hajózz egyet a kalózok kedvenc öblében. Egy biztos: aki végigmegy ezen a 7 bakancslistás élményen, az életre szóló emlékekre tesz szert, és alig lesz kedve hazajönni!  

A legjobb horvát tengerpartok

Hogy is lehetne teljes egy horvát bakancslista tengerparti kalandok nélkül? Ha jártál már az Adriánál, akkor tudod, milyen brutális érzés megpillantani a kéklő végtelent egy hosszabb-rövidebb autóút után. Ahogy lusta hullámokat vet a tenger, a napfény pedig konfettiként ragyog a tetején… már a gondolati képtől is összeszorul az ember szíve.

Az alábbi listában tengerközeli nyaralóhelyeket találsz, ahol magasabb szintre emelheted a horvát nyaralás fogalmát. Van közöttük toplistás strand, családbarát partszakasz, világhírű filmes helyszín és jó pár elragadó tengerparti szállásra is lecsaphatsz.

Még több szállás a horvát tengerparton >>

Elragadó horvát szigetek, napsütéses félszigetek

Képzeld, Horvátországot közel 1200 sziget ékesíti! Nyilván nem reális mindet felkutatni, de most villámgyorsan megmutatjuk neked a legjobbakat. Szóval kapd fel a flip-flopjaid, lubickolj a tengerben és vesd bele magad a horvát riviéra trópusokat idéző forgatagába!

Ha még ez sem győzött meg arról, hogy idén Horvátország számodra az álom úti cél, akkor vess egy pillantást 3, 5 és 7 napos úti tervünkre:

TOP horvát szállások horvát bakancslistához – romantika, wellness, családi üdülés

Rohamléptekkel közelít a nyár, úgyhogy épp ideje tökéletes bázist találni a horvát kalandozás mellé. Mi számodra a legfontosabb szempont? Hogy közel legyen a magyar határhoz? Legyen felszerelve wellness birodalommal? Vagy esetleg a családbarát szolgáltatások hoznak lázba?

Akár olcsó helyet keresel, akár luxus pihenésre hajtasz, a most következő mixben mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzoló szállásokat.

Utazz szuper medencés szálláshelyeink egyikébe >> 

Ezzel végére is értünk az 50+ látnivalót és élményt kínáló horvát bakancslistának. Mostmár minden tudás a birtokodban van ahhoz, hogy megvalósítsd álmaid nyaralását. Ha jobban körül szeretnél nézni a horvátországi apartmanok, hotelek és villák között, böngészd végig a Szallas.hu kínálatát >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
12 bejegyzés

A szerzőről
Brigi vagyok: fordító, blogger és harcedzett szövegszelídítő. Legszívesebben minden szabad percet írással vagy utazással töltenék – ha vegyíthetem a kettőt, úgy a legjobb. Itt a blogon főleg városnézések, könnyű túrák és bakancslistás látnivalók kapcsán találkozhatsz velem, de nem idegen tőlem a gasztro téma sem.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    50 eldugott, robinzoni nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

    1 perces olvasási idő