ToplistákBarátokkalCsaládi kiruccanásKutyás-cicás tekergésProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

2 perces olvasási idő

Tavaszi-nyári inspirációt keresel? Kirándulnál, de nem tudod, merre? 30 kihagyhatatlan látnivalót gyűjtöttünk össze, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell! Vannak köztük eldugott kirándulóhelyek, rejtélyes látnivalók kalandoroknak, és gyönyörűen szédítő panorámák is. 

Az megvan, amikor berobban a jó idő, dúl benned a mehetnék, a család meg bociszemekkel néz rád, hogy „Na? Hová menjünk kirándulni?” Akkor döbbensz rá, hogy hoppá: te magad sem tudod a választ. Ilyenkor általában 2 dolog történik. Vagy elpazarlod a fél délelőttöt úti célok után kutatva vagy beéred egy olyan hellyel, amit már láttál. 

De létezik egy 3. megoldás: a tavaszi bakancslista! Most mutatunk neked 30 szenzációs utazós tippet, amivel garantáltan nem fogsz mellélőni. 

Tavaszi-nyári bakancslista – Új élmények és jól bevált klasszikusok

Még alig telt el pár hónap az évből, de legszívesebben máris útra kelnél, mert annyi új kaland és régi kedvenc sorakozik a hazai kirándulóhelyek színes palettáján, hogy egy percet sem szeretnél már a négy fal között tölteni?

Segítünk eligazodni a látnivalók útvesztőjében. Mazsolázz az alábbi programtippek közül, ahol frissítő élmények egész hada vár rád és családodra!

Rejtélyes látnivalók belevaló kalandoroknak

Téged is mágnesként vonzanak a misztikus hangulatú kirándulóhelyek? A most következő válogatásunkban olyan látnivalókat szedtünk csokorba, ahol egy napra te is úgy érezheted, mintha Lara Croft vagy Nathan Drake nyomaiban járnál.

Fejtsd meg a szellemvárosok rejtélyét, fedezd fel a Káli-medence titkait vagy vesd latba minden ügyességedet a kalandokkal bélelt Kőszikla-szurdokban!

Eldugott kirándulóhelyek és kevésbé ismert látnivalók

Úgy érzed, már mindent láttál? Hogy Magyarország már semmi újat nem tud neked mutatni? Dehogynem! Idén tavasszal mondj nemet az unásig ismert turista alapcsomagra és vesd bele magad az igazi ismeretlenbe!

Vár a 100+ csodát őrző faragott falu, a titokzatos Gaja-szurdok, hazánk egyedülálló palóc tanösvénye és egy Tolna megyei parkerdő, amiről még tuti nem hallottál. Melyiket nézed meg először?

Tetszik, amit látsz? Ezen a linken még több inspirációt találsz >>

Toplistás élmények – mert a legjobbat érdemled

Biztos neked is ismerős a szitu: vannak ötletek a kirándulásra (legyen egynapos, állatos, mindenképp tudjunk jót enni), de aztán mégsem találod meg a tökéletes úti célt. Erre a frusztráló problémára kínál megoldást az alábbi 8-as toplista

Mindegy, hogy lovagregénybe illő kastélyparkról vagy különleges gasztroélményekről fantáziálsz, a megfelelő linkre kattintva megnyílik előtted az út a krémek krémjéhez.

Ezen a linken pedig az összes toplistánkat megtalálod >>

Kihagyhatatlan úti célok a természetben

Viszlát téli szürkeség, hello vibráló tavaszi élmények! Hivatalosan is betoppant a kikelet: virágillattal játszik a szél és végre újra ránk mosolyognak a melengető napsugarak. Ilyen időben vétek a négy fal között ücsörögni!

Ha még nincs programod a hétvégére, akkor fordíts hátat a város zajának és éld át a természet utánozhatatlan tavaszi színkavalkádját! Íme 5 belföldi látnivaló, ahol egy kalap alatt maxolhatod ki a békét, a csendet és a szájtátós látványvilágot is:

Kirándulóhelyek vízközelben

Tudom, már alig várod a nyarat, hogy újra megmártóztasd magad a legkirályabb balatoni strandokon. De ez még nem jelenti azt, hogy tavasszal muszáj a hegyekbe vonulni! Ugyanúgy zsong az élet a vízparton is, ráadásul olyan idilli jelenetekben lehet részed, amitől minden gondod semmiségnek tűnik majd.

Barangolj az elbűvölő Kis-Tisza Ökocentrumban, térképezd fel Dég gyönyörű környezetét vagy ha nagyon fürdeni akarsz, válaszd Hajdúszoboszlót!

Szédítő panorámák, amik az egekig repítenek

Érezd magad a világ tetején! Az alábbi kilátóhelyek elég döbbenetes kilátást nyújtanak ahhoz, hogy örökre beégjenek a retinádba. Görgess lejjebb és döntsd el, hogy melyik a kedvenced! Van köztük egészen könnyen megközelíthető és olyan is, amiért bizony meg kell dolgoztatni a lábizmokat. Rosszul választani nem lehet: egytől egyig szenzációs panorámát tárnak eléd!

 

+8 szállás tipp, hogy tökéletes legyen a pihenésed

Tapasztalt utazóként te is jól tudod, hogy egy pocsék szállás az egész utazást taccsra vághatja. Ezért fontos, hogy mindig a legjobbak közül válogass. De hogy ne kelljen órákon át böngészned a Szallas.hu hatalmas kínálatát, összegyűjtöttük neked a tavaszi aduászokat. Vigyázat, nehéz csak egyet kiválasztani!

Most, hogy minden adott a tökéletes tavaszi bakancslista összeállításához, TE következel! Ne hagyd kárba veszni a szép időt és a virágba borult természetet: tervezz, foglalj és hozd ki a maximumot az év legszínesebb évszakából >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
82%
Imádom
Imádom
12%
Vicces
Vicces
3%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%